Wandelen Costa Rica

  • Ideaal voor junglefans
  • Eén met de natuur
  • Spot vogels, luiaards en andere dieren
  • Watervallen en vulkanen

1. Wandelen Costa Rica: rond de Arenal-vulkaan

Arenal National Park is één van de populairste natuurgebieden van Costa Rica. Niet zo gek, want hier ligt de beroemde Arenal-vulkaan. In het park liggen volop wandelpaden en een groot aantal bruggen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi rondje van drie kilometer door het regenwoud lopen en enorme bomen, bloemen en gekleurde vogels bewonderen.

2. Lopen door het nevelwoud van Monteverde

Ben je dol op regenwoud, dan mag je het nevelwoud van Monteverde zeker niet missen. De beste manier om dit indrukwekkende stuk natuur te bewonderen is wandelend en er zijn dan ook verschillende wandelpaden aangelegd. Kies bijvoorbeeld voor de Cloud Forest Trail van twee kilometer of loop naar de Hanging Bridge van Monteverde, van maar liefst honderd meter hoog. Een schitterend uitzicht gegarandeerd als je hier in Costa Rica gaat wandelen!

In Costa Rica is perfect om vogels te spotten. Hier vind je meest kleurrijke en bijzondere vogelsoorten

3. Corcovado National park

Corcovado National Park is één van de hoogtepunten van je Costa Rica-reis. Nergens in Costa Rica is de biodiversiteit zo groot als in het tropische regenwoud van Corcovado en je komt hier dan ook gegarandeerd talloze dieren tegen. Je kunt kiezen uit wandelingen van een paar uur tot meerdaagse trekkings. Wandelen doe je hier met een gids, die precies weet waar de mooiste plekken én de meest bijzondere dieren te vinden zijn.

4. De baaien van Manuel Antonio National Park

Wil je wandelen in Costa Rica, dan is Manuel Antonio National Park aan de Pacifische kust daar erg geschikt voor. De paden zijn in prima conditie en je kunt hier ook zonder gids goed uit de voeten. Je wandelt door de jungle, langs de mooiste witte stranden en hebt prachtige uitzichten over de kust. In het nationale park leven allerlei dieren, waaronder luiaards, apen en talloze vogelsoorten, dus houd je ogen en oren goed open.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen voor een Costa Rica reis? Reisjunk heeft ook prachtige wandelingen door Costa Rica gemaakt en schrijft in hun blog over hun route en geeft tips!

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.