Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route autorondreis Zweden Hoge Kust

 

Dag 1-3: Göteborg

Deze autorondreis Zweden start in Göteborg, gelegen aan de westkust van Zweden. Deze plek heeft de vibe en dynamiek van een stad, maar de rust van de natuur is nooit ver weg. Göteborg is de tweede stad van Zweden, en staat bekend om zijn vriendelijke lokale bevolking. Niet zo gek, want je kunt je goed voorstellen dat wonen in zo'n karakteristieke stad direct aan zee de meeste mensen vrolijk en gastvrij maakt. Vanuit het hotel kun je een mooie wandeling door het park maken. De prachtige Bohuslän archipel bestaat uit meer dan 8.00 eilanden en is een absolute aanrader om een dagtocht naar toe te maken.

Met de auto naar Zweden rijden is prima te doen. Zweden lijkt relatief ver weg, maar via Duitsland en Denemarken ben je er zo. Lees de mogelijke routes en tips om met de auto naar Zweden te reizen.

 

Dag 4-7: Vaxholm

Je rijdt richting Stockholm, naar een oud vestingstadje in het noordelijk gedeelte van de archipel. Je bent hier in het midden van de scherentuin ofwel skärgården, zoals de Zweden een dergelijk landschap noemen. Het gebied van Vaxholm omvat 62 eilanden, waar veel Stockholmers hun zomerhuisjes hebben. Bijna allemaal zijn ze van hout, want in Vaxholm was het tot 1912 verboden stenen huizen te bouwen. Men wilde hiermee het pittoreske karakter van het stadje te behouden. Vanaf Vaxholm gaan er meerdere ferry’s de Archipel in. Je verblijft in een boutique hotel met schitterend uitzicht over de baai en het fort. Vanaf Vaxholm is een dagtocht met de ferry naar Stockholm een absolute aanrader.

 

 

Tijdens deze rondreis bezoek je 3 nationale parken die beschermd worden door de staat. Wist je dat Zweden het eerste land is dat is begonnen met het beschermen van natuur door het predicaat nationaal park aan gebieden te geven? De eerste parken zijn in 1909 toegewezen, en 100 jaar later was dit nummer naar 30 gegaan. De nationale parken zijn bedoeld om de unieke flora en fauna van het gebied maximaal te kunnen beschermen.

 

Dag 8-10: meer van Mälaren

Je vervolgt je autorondreis Zweden, en een 2 uur durende rit brengt je naar het historische hart van Zweden. Aan het meer Mälaren ligt een stijlvol historisch herenhuis, waar je zult overnachten. Vanaf dit hotel kun je verschillende dagtrips maken. Bezoek bijvoorbeeld Sigtuna, Zweden's officiële eerste stad, of het levendige Uppsala van Carl Linnaeus, dat wordt gekenmerkt door historische bezienswaardigheden. Op een schiereiland in het Ekoln meer kun je het Skokloster slott bezoeken; dit voormalige nonnenklooster is een prestigieus kasteel in Barokstijl. Ook zeker aan te raden is een dagtocht naar Färnebofjärden nationaal park, dat een uniek rivierenlandschap heeft en bekend staat om haar grote aantallen vogels. 

Op de blog van Mark lees je meer over hoe een bezoek aan Sigtuna, de oudste stad van Zweden, is.

 

Dag 11-14: Norrfällsviken

Je reist verder naar het noorden en laat de steden achter je. De Höga Kusten is met ruim 300 kilometer aan wandelpaden een pareltje onder de wandelroutes. Slingerend door het landschap sta je de ene keer op een hooggelegen rotsplateau met uitzicht over de Botnische Golf of een van de meren, en niet veel later ben je door de uitgestrekte Scandinavische bossen naar een intieme baai gelopen voor een pauze is een van de vissersdorpjes. Er zijn ook wandelpaden door het Skuleskogens Nationaal Park. In dit park vind je de hoogste toppen van de regio (tot ca. 300m) en de smalle kloof Slattsdalskrevan, waar je tussen tientallen meters hoge rotswanden loopt. Er is keuze uit verschillende accommodaties afhankelijk van je voorkeur. 

De Höga Kusten is de hoogste kustlijn ter wereld, en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers

 

 

Bezoek Gårdsbutiken bij de Höga Kusten voor een goede lunch. Je krijgt hier een maaltijd vanuit de Zweedse traditie, maar wel met een moderne interpretatie. In de boerderij winkel kun je lokale producten kopen, en in de zomer bloemen en kruiden uit hun eigen kas.

 

Dag 15-18: binnenland Hoge Kust

Vanaf de Hoge Kust ga je het binnenland in. Via een oude weg, die een beetje verborgen ligt, volg je de rivier de Ångermanälven stroomopwaarts. Soms ligt de weg strak tussen het water en de steile wand, en op andere momenten rijd je door glooiende heuvels en weides die naast de rivier liggen. Bij de Spegeldammen kun je je opfrissen in een fraai meer, spetteren in stromende watervallen of struinen tussen spannende rotformaties. Bezoek de voormalige waterval Nämforsen in Näsaker, dat tevens huis is van de grootste verzameling rotstekeningen in Noord-Europa. Er zijn hier zo’n 2600 rotstekingen uit het stenen tijdperk te bewonderen.

Omdat accommodatie hier vrij schaars is, hebben we contact met verschillende ondernemers die een huisje verhuren. Glamping behoort hier ook tot de mogelijkheden.

 

Dag 18-21: Orbaden

Verblijf de laatste dagen van deze autorondreis Zweden in een wellnesshotel en lofthuis. Na aankomst in het hotel laat je je bagage achter, om voor 1 nacht in het lofthuis op een heuvel te overnachten. Je hoort de vogels en bent omringt door alleen maar natuur. In het lofthuis is verwarming, licht en koud water. Avondeten krijg je mee in een rugzak. Slaap op een heerlijke luxe matras en ontbijt met een weids uitzicht. Als je terugkomt in het hotel, heb je de hele dag toegang tot het zwembad, sauna en minerale & zout baden. 

Het hotel waar je verblijft is op alle vlakken bezig met duurzaamheid. Het hotel wordt verwarmd met grondwater, meubels zijn gerecycled van de lokale antiekhandelaar en zijn opgeknapt met een nieuw design, en op zo'n 200 meter is er een ecologische tuin waar ze veel van producten vandaan halen.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken. 

Vliegtickets rondreis Zweden

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zweden boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.