Uitstoot van je reis naar Bhutan (kg CO2e)

Route Bhutan trek 

Dag 1–3: Delhi en Thimphu 

Na het verkennen van het oude Delhi en een fijne overnachting in een guesthouse in de stad, vertrek je naar Paro. Op het internationale vliegveld van Paro (2350 m) wachten je Bhutanese gids en chauffeur je op. De route naar Thimphu (2250 m) leidt je langs prachtige tempels, in de wind klapperende gebedsvlaggen en kleurrijke gebedsmolens. Eenmaal aangekomen verken je de stad en maak je kennis met de vriendelijke Bhutanezen. Je gids neemt je mee op indrukwekkende dagexcursie naar o.a. de School voor Dertien Ambachten en Buddha Point, waar zich het grootste Boeddhabeeld ter wereld bevindt. De komende twee nachten verblijf je in een gezellig hotel in Thimphu.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Bhutan rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de hotels die we in Bhutan gebruiken.

Dag 4–5: Punakha

Vandaag rijd je in Oostelijke richting en passeer je de ruim 3000 meter hoge pas Dochu La met uitzicht op de oostelijke Himalaya. Je daalt af naar Punakha waar je de Punakha Dzong bezoekt. Deze indrukwekkende dzong is gelegen op een eiland precies op het punt waar twee rivieren samenkomen. Ook bezoek je een recent gebouwd nonnenklooster en de tempel van de divine madman: Lama Drukpa Kunley. Je kan er ook voor kiezen om te wandelen naar een grote stupa met mooi uitzicht.

Na een goede nachtrust maak je een lange wandeling met bijzondere uitzichten naar een dorpje boven de Punakha Vallei. Hier word je beloond met een lokale lunch bij een Bhutaanse familie.

Dag 6–7: Phobjikha

Je vervolgt je reis naar één van de mooiste regio's van Bhutan: de Phobjikha vallei. Deze vallei kent een van de belangrijkste wildparken van Bhutan. De zeldzame zwartnekkraanvogel, de nationale vogel van Bhutan, overwintert in dit beschermde gebied. Je leert meer over deze bijzondere vogel tijdens een bezoek aan het Black-necked Crane Information Centre.

Er leven nog meer bijzondere dieren in de vallei zoals beren, herten en de bedreigde sneeuwluipaarden. Genoeg te verkennen dus! De komende twee nachten verblijf je in een homestay op een lokale boerderij. De familie maakt een voedzame maaltijd voor je klaar.

Dag 8–9: De Haa-vallei

Een avontuurlijke rit brengt je naar de volgende bestemming: de Haa-vallei. Er zijn genoeg korte wandelingen die je kennis laten maken met deze prachtige vallei. Bezoek fraaie dorpjes in de omgeving en ontdek verstopte omliggende tempels, zoals Yangtho en Tsenkha Goemba.

Je kunt verschillende excursies toevoegen aan je reis die je reis extra bijzonder maken. De meeste excursies zijn inbegrepen, andere kunnen op verzoek georganiseerd worden.

Dag 10–11: Het Tijgersnest

De volgende bestemming bereik je over de hoogst berijdbare autopas in Bhutan: de 3900m-hoge Chele La pas. Hier stap je uiteraard even uit om te genieten van de fantastische uitzichten over de Himalaya. Je vervolgt de route naar Paro. Hier bezoek je de volgende dag één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan: het Taktsang klooster, ook wel bekend als het Tijgersnest. Dit klooster is een doolhof van verstopte gangen en tempeltjes en is tegen de berghelling aangeplakt. Nadat je trekking-vergunning wordt gecheckt, kom je aan bij de eerste kampeerplaats. Deze ligt op 2870m hoogte in een bos met omzoomde weide.

Dag 12: Trektocht Soi Yaktsa - 3630m

Het is zover! Vandaag start je met de Soy Yaktsa trekking. Je begint direct goed met een lange tocht met veel korte stijgingen en dalingen. Je loopt vlak langs de stroom van de Paro rivier waar je de vroeger belangrijkste handelsroute naar de Phari Dzong in Tibet passeert. Vanavond kampeer je in een weiland met een stenen schuilplaats. Op een heldere dag zie je de Jomolhari berg liggen. Tibetaanse Boeddhisten zien deze berg als heilige woonplaats van de vijf beschermheiligen van Bhutan en Tibet.

22km, 7-8 uur wandelen

Dag 13: Jangothang 4090m

Je vervolgt je trekking langs de Paro rivier met indrukwekkende uitzichten op de hoge bergkammen en de besneeuwde bergen van de Himalaya. Je passeert winterhuizen van jakherders en spot enkele jak kuddes. Het kamp waar je overnacht ligt onder een vervallen fort aan de voet van het heilige Jomolhari en is ongetwijfeld één van de mooiste kampen in Bhutan. 

19km, 6-7 uur wandelen

Dag 14: Jangothang 4090m

Vandaag is een dag van acclimatisatie en rust. Heb je genoeg energie over? Dan zijn er drie dagwandelingen waar je uit kan kiezen: een drie tot vier uur durende wandeling naar een heuvelrug met goed uitzicht op Jichu Drake (6989m), een wandeling richting de Jomolhari of een wandeling naar het hoofddal in de richting van Jichu Drake. Wil je vandaag rusten en genieten van het prachtige kamp? Verken de indrukwekkende omgeving en vraag de kok om extra pankora's te maken.

19km, 6-7 uur wandelen

Dag 15: Soy Yaktsa 3730m

Na een rustdag ben je helemaal klaar voor de zwaarste wandeldag van deze trekking. Gedurende een uur klim je onafgebroken naar de tweelingmeren van Tshophu. Deze meren zijn de thuisbasis voor forel en wilde eenden. Je vervolgt de klim richting het leefgebied van blauwschapen, een steenbokachtige wilde diersoort. Trekkers hebben hier ook sneeuwluipaarden gespot! Na vier uur bereik je de Bontey La pas (4760m) die je een betoverend panorama-uitzicht geeft over de Himalayaketen. Vanaf hier is het afdalen tot aan de kampeerplaats. 

16km, 7 uur wandelen

Dag 16: Thombu Shong 4070m

De tocht van vandaag begint met een geleidelijke afdaling door een bosrijke omgeving. Maak je klaar voor een inspannende klim naar Thombu La. Je bereikt de pas (4240m) in ongeveer vijf uur. Vanuit hier is het een uur afdalen naar de betoverende vallei van Thombu Shong (4070m), waar je overnacht.

11km, 6 uur wandelen

Dag 17–18: Shana 2250m – Paro

De laatste trekkingdag is aangebroken! Deze start je met een klim van ongeveer 50 minuten waarna de route alleen nog afdaalt. Je loopt over de bergkam en overal waar je kijkt heb je prachtige uitzichten op het dal. Na 2-3 uur afdalen bereik je het eindpunt van de Bhutan trek. Je wordt opgewacht door een chauffeur die je terugbrengt naar Paro. De volgende dag is het tijd om afscheid te nemen van Bhutan. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht.

12km, 5-6 uur wandelen

Het is een aanrader om tijdens je reis een festival bij te wonen. Tijdens de festivals, die meestal door de kloosters georganiseerd worden, vinden indrukwekkende maskerdansen plaats. In dit blog vind je een overzicht van alle festivals die je tijdens je Bhutan trek kunt bezoeken en hoe je deze in de reis kunt opnemen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Bhutan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Bhutan boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elektrisch rijden in Bhutan

In Bhutan gaat de ontwikkeling van elektrisch rijden hard. Voor vrijwel al onze reizen wordt gebruik gemaakt van een elektrische auto voor het vervoer ter plaatse. De chauffeur zorgt ervoor dat de auto 's nachts wordt opgeladen.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

logo SGR logo Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Bhutan reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Bijzondere excursies

Elektrisch rijden in Bhutan

In Bhutan gaat de ontwikkeling van elektrisch rijden hard. Op 70% van de geboekte reizen wordt al gebruikgemaakt van een elektrische auto voor het vervoer ter plaatse. De chauffeur zorgt ervoor dat de auto 's nachts wordt opgeladen. Reizen met een elektrische auto beperkt de CO2-uitstoot van je reis. Zo wordt een rondreis Bhutan nog duurzamer.

Reisadvies Bhutan

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Bhutan. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Bhutan

beste reistijd Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.