Praktische tips voor een huurauto in Costa Rica

  • Alle vrijheid
  • Veel zien in korte tijd
  • Een mooi avontuur

1. Waarom een huurauto in Costa Rica?

Reizen met een huurauto geeft je alle vrijheid om Costa Rica in je eigen tempo te ontdekken. Je deelt zelf je dag in en bepaalt waar je onderweg wilt stoppen. Heel relaxed! Bovendien is zelf rijden in Costa Rica erg efficiënt: je hoeft niet te wachten op openbaar vervoer, kiest zelf je route en kunt in korte tijd veel zien.

2. Heb ik een 4WD nodig?

We adviseren je inderdaad om een 4WD te huren. Sommige wegen in Costa Rica zijn minder goed (of onverhard) en het kan erg modderig worden. Met een 4WD weet je zeker dat je zonder problemen ook de minder goede wegen aankunt. Dus, ga je met een huurauto reizen in Costa Rica? Wees zeker dat je de juiste auto hebt!

Tijdens je rondreis Costa Rica verblijf je in prachtige kleinschalige accommodaties. Door het beperkte aantal kamers kun je makkelijker rekening houden met andere gasten.

3. Is zelf rijden in Costa veilig?

Reis je met een huurauto door Costa Rica, dan wil je natuurlijk weten of zelf rijden wel veilig is. Daar kunnen we kort over zijn: zelf rijden in Costa Rica is prima te doen. Je moet er wel rekening mee houden dat de bewegwijzering minimaal is, dus een GPS is handig om je weg te vinden. Of kies voor een app als Maps.me, die ook offline te gebruiken is. De wegen zijn niet overal even goed, dus rustig rijden is heel belangrijk. Let ook op onverwachte drempels op de weg!

4. Hoe zit het met parkeren?

Costa Rica is over het algemeen een veilig land, maar je moet wel op je spullen passen. Laat daarom geen bagage achter in je auto en parkeer zoveel mogelijk op bewaakte parkeerplaatsen. Bij de hotels kun je eigenlijk altijd veilig parkeren, dus dat is geen probleem. In Costa Rica kun je op openbare plekken iemand een klein bedrag betalen om op je huurauto te letten.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Meer reisinspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer informatie en leuke tips voor een reis door Centraal Amerika? Blogger Karlijn vertelt meer over dit mooie deel van de wereld op haar website! Of lees meer van onze praktische tips over de veiligheid of inentingen in Costa Rica.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Duurzaam reizen Costa Rica

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.