Malaria en inentingen Costa Rica in het kort:

  • Klein risico malaria Costa Rica
  • Twee inentingen Costa Rica aanbevolen
  • Dengue komt voor

Malaria Costa Rica

Malaria in Costa Rica komt alleen voor in de provincie Limón, in het oosten van het land. De kans dat je de ziekte hier oploopt is heel klein en je hoeft dan ook geen malariapillen te slikken. Het is wel belangrijk dat je je goed beschermt tegen muggen. Draag daarom ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends vroeg lange broeken en shirts met lange mouwen, en gebruik een anti-muggenmiddel met DEET.

Inentingen Costa Rica

Er worden twee vaccinaties aanbevolen voor Costa Rica: een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en een prik tegen Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Het is aan te raden om je Hepatitis A-prik na zes tot twaalf maanden te herhalen, want dan ben je meteen dertig tot veertig jaar beschermd. Voor Costa Rica heb je een verplichte gele koorts-vaccinatie nodig als je in de week voordat je het land binnenkomt in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Ga je langer dan drie maanden naar Costa Rica? Dan is het aan te raden om je te laten inenten tegen rabiës (hondsdolheid) en Hepatitis B.

Dengue en reizigersdiarree

De meest voorkomende gezondheidsklacht voor reizigers in Costa Rica is reizigersdiarree. Let dan ook goed op wat je eet en eet geen rauw voedsel. In Costa Rica komt ook dengue voor, overgebracht door muggen. Gebruik daarom in het hele land DEET en draag bedekkende kleding.

Laat je op tijd informeren!

Het is belangrijk dat je je op tijd laat informeren over malaria en inentingen in Costa Rica. De situatie ter plekke kan altijd veranderen en artsen beschikken over de laatste informatie. Kijk voor meer info op Thuisvaccinatie.

Meer praktische info Costa Rica

Wil je nog meer informatie over Costa Rica zelf? Bekijk dan onze Praktische info Costa Rica.