Route Culinaire Slovenië reis

 

Dag 1–4: Pomurje

De culinaire reis begint in de vlakste regio van Slovenië: Pomurje. Te midden van het groene landschap vind je hier vele farmstays waar de gastronomie centraal staat. Je verblijft de komende dagen op zo'n boerderij waar je samen met de host de traditionele gibanica gaat maken! Ook staat er een heerlijk verse maaltijd op het programma gemaakt met lokale producten uit het seizoen. Slovenië is een goed wijnland, maar ze houden de wijnen maar al te graag voor zichzelf. Slechts 10% wordt geëxporteerd naar het buitenland. Vandaar dat je niet zomaar een Sloveense wijn tegenkomt. Extra leuk om tijdens deze reis dan ook regelmatig verschillende wijnproeverijen te ondernemen. Je sluit een bezoek aan deze regio af in Maribor, een rijke culturele stad waar je met een lokale gids op verkenning gaat.  

 

Dag 5-8: wijnregio Posavje

Je reist een klein stukje naar het zuiden en komt aan in de Posavje regio, vooral bekend als wijnstreek. Onderweg reis je langs de stad Ptuj, die zeker een bezoek waard is! Je verblijft de komende dagen in een leuk pension waar de eerste avond een diner wordt geserveerd, klaargemaakt met heel veel liefde. De wijnheuvels in de regio bieden veel mogelijkheden voor mooie fiets- en/of wandeltochten, wijnproeverijen, grot- en kasteelbezoeken. Ook staat er hier weer een mooie kookworkshop op het programma waar je aan de slag gaat met een andere zoetigheid gemaakt van boekweit. Daarnaast ga je per sup of boot de Krka rivier op voor een ontspannen tochtje op het water.  

 

Dag 9-13: Dolenjska

De culinaire reis gaat verder naar het centrum van de Dolenjska regio. Je overnacht in een kleinschalig familiehotel, dichtbij Novo Mesto. Bezoek Base 20 waar je kennismaakt met de geschiedenis. Daarna staat er een exclusief diner op de planning in een van de beste restaurants van de regio. Natuurlijk begeleid door passende wijnen. De overige dagen kun je een bezoek brengen aan de Bela Krajina regio waar de heldere bronnen van de Krupa rivier voor verkoeling zorgen. Ook ga je met een lokale gids op pad in Novo Mesto en lunch je op een traditionele boerderij. De laatste avond van je verblijf hier ga je voor een echte ‘fine dining experience’. 

 

Dag 14-17: Sloveense Karst

Via Ljubljana reis je verder naar de Sloveense Karst. Bezoek de tuinen van Štanjel, de bekende Lipica stoeterij of bezoek de bijzondere grotten in Škocjan. Ook is het een aanrader om de lavendel boerderij in Korošec te bezoeken. Je sluit de reis af met een heerlijk diner op de farmstay waar je hier verblijft. Met een goed gevulde maag en meer kennis van de Sloveense keuken en wijnen eindigt je Culinaire Slovenië reis.  

Fotocredits: Slovenian Tourism Board

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud of Nejc je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Met de trein naar Slovenië

Slovenië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Slovenië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Slovenië

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar Slovenië te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Vliegtickets rondreis Slovenië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Slovenië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Slovenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen met de lokale inwoners en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Slovenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Slovenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Slovenië

Beste reistijd Slovenië