Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Je kunt voor deze reis alleen een optie aanvragen met een reisperiode tussen midden juni en eind september. I.v.m. de weersomstandigheden in de Julische Alpen is het niet mogelijk om buiten deze periode deze wandelreis te maken.

Boek je treinticket naar Slovenië

Reis met de trein naar Slovenië en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Ljubljana al vanaf €325,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket

Retour Amsterdam - Ljubljana: verschil per vervoersmiddel (kg CO2 p.p., auto o.b.v. 2 personen)

Route wandelvakantie door de Alpen in Slovenië

 

Dag 1: Aankomst in Ljubljana

Je wandelvakantie in Slovenië gaat vandaag van start! Je arriveert in Ljubljana in de ochtend en stapt de nachttrein uit, gelijk waan je je in deze fijne autoloze stad! Je krijgt een suggestie voor een stadswandeling. Zo begin je je wandelvakantie in Slovenië goed en haal je het meeste uit een kort verblijf in Ljubljana. De eerste nacht kom je tot rust in een fijn hotel.

Deze wandelvakantie is gebaseerd op een treinreis naar Slovenië. Onderweg zie je al veel van Europa. Lees meer over de treinreis naar Slovenië hier.

 

Dag 2-3: Bohinj

De transfer haalt je in de ochtend op en rijdt je in een uurtje naar Bohinj. Er is een selectie van wandelmogelijkheden bij je reis inbegrepen. Te voet verken je de prachtige streek rond het meer. Charmant zijn de typisch Sloveense hooirekken, die hier talrijker zijn dan waar dan ook in het land. In de streek liggen een aantal mooie watervallen en kloven. Al toerend kom je door ouderwetse boerendorpen met beschilderde hoeves en geraniums aan de vensters. Op de achtergrond lonken de onmiskenbare pieken van de Triglav en de andere bergreuzen van de Julische Alpen in Slovenië. Dat is waar het avontuur echt begint! 

Slovenië is één van de duurzaamste landen van Europa en hier zijn ze dan ook erg actief in en trots op! Ben je benieuwd hoe je je reis naar Slovenië nog duurzamer kunt maken? Lees hier onze tips en laat je inspireren!.

 

Dag 4: Trektocht door de Alpen

Met de Vogel Kabelbaan, die vlakbij het verblijf vertrekt, zoef je de hoogte in om een paar dagen op te gaan in de overdonderende bergwereld van de Julische Alpen. Vanaf het bergstation trek je de paden op van de SBR (South Bohinj Range). Er ontvouwen zich al snel verbluffende uitzichten over het meer en de Triglav daarachter, terwijl je het pad volgt afwisselend door struikdennen en over almen. Maak je gebruik van een optioneel uitje naar de piek Vogel, dan kun je bij helder weer de golf van Venetië al zien glinsteren. Na een wandeling van 5 á 6 uur bereik je de hut, waar je verblijft in het kleinst mogelijke kamertype, dat alleen voor jou en je reisgezelschap is gereserveerd. Het ontbijt bij deze hut is een begrip in de streek, vanwege het waanzinnige uitzicht. Vroege vogels worden beloond: vanaf het terras kun je prachtig de zon zien opkomen boven het meer. 

Afstand: 13km, dalen 450m en stijgen 1300m

 

Dag 5: Hiken richting de Triglav

De route volgt vanaf hier een populair traject richting de Triglav, de hoogste berg van de Alpen in Slovenië. Het pad voert je door de zeven-meren-vallei. Waar de meesten rechtdoor gaan richting de hoogste piek, buigen wij linksaf om te klimmen naar een van de fraaist gesitueerde hutten van het land: Zasavska Koca. Het aantal wandelaars langs het laatste deel van deze etappe is erg gering, waardoor je kans om iets van het lokale wild te spotten groot is. Steenbokken, bergmarmotten en gemzen zitten er volop, en ze zijn bepaald niet schuw. 

Afstand: 12km, stijgen 700m, 4 uur wandelen inclusief pauzes..

Eet je liever vegetarisch? Lees in onze blog alles over de mogelijkheden van vegetarisch eten in Slovenië!

 

Dag 6: Afdalen naar Trenta

Aan de andere zijde van de berg daal je vandaag af richting de rivier Soca, die de westelijke en zuidelijke grens van Triglav nationaal park markeert. In het zadel van Cez Dol ben je omringd door bloemenpracht en is het zicht op de loodrechte wanden van de Triglav onvergetelijk mooi. Verder en verder daal je af tot je in het dorpje Trenta terug in de bewoonde wereld komt. Hier wacht onze chauffeur je op, om je een ritje te geven van 45 minuten naar de vallei van Lepena. Er is de mogelijkheid om even een duik te nemen is deze prachtige rivier. De chauffeur heeft ook je bagage bij, zodat je eventueel van kleding kunt wisselen. Het is aan het einde van de dag nog een uur klimmen tot aan de volgende hut. Deze charmante houten blokhut ligt niet ver van het meer van Krn. 

Afstand: 15km, dalen 1300m, 5 uur wandelen inclusief pauzes.

 

Dag 7: Hiken naar Krn

Via het grootste gletsjermeer van Slovenië stijg je naar de gelijknamige top. Rond Krn liggen talloze overblijfselen van het Soca-front. De Oostenrijkse troepen hadden hier in 1917 stelling genomen. Krn is ook de zuidelijkste berg met een hoogte van meer dan 200 meter van de Sloveense Alpen. Als je afdaalt over de zuidelijke flank, dan kun je de Middellandse zee bijna ruiken in de bries. Al snel verandert de vegetatie ook. Vannacht slaap je in de hut aan de zuidkant van Krn, de laatste hutten-ervaring van deze trekking. 

Afstand: 11km, dalen1250m, stijgen 850m, 7-8 uur wandelen inclusief pauzes.

Meten is weten! Door te meten en scores te geven aan onze reizen kunnen wij blijven verduurzamen, en jij ook. Lees hier meer over in onze impact score blog van Slovenië.

 

Dag 8: Naar Drežnica

Vanaf de bergweide waar je hebt geslapen is het nog een goede halve dag wandelen tot de eindbestemming: Drežnica. De route is bosrijker dan alles wat je tot dusverre hebt gezien. In dit charmante dorpje check je in bij een super vriendelijk pension met nette kamers en heerlijk eten. Het is hier heerlijk uitblazen van je onvergetelijke bergtocht. De Julische Alpen zijn niet alleen een geweldig mooi natuurgebied, maar vormen ook een culturele grens. Dat merk je meteen bij aankomst in Drežnica. De sfeer in het dorp doet eerder Italiaans aan, een sfeer die je in Bohinj niet herkent. 

Afstand: 12,5km, stijgen 550m en dalen 550m.

Tijdens de reis kom je in bijzondere en kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze blog over hotels in Slovenië voor meer informatie.

 

Dag 9-10: Drežnica

De aankomende twee dagen kun je heerlijk bijkomen van de lange wandeling. Voor liefhebbers van historie hebben we een geweldige excursie. Als je wilt kun je het WW1 museum in Kobarid bezoeken. Er liggen een aantal watervallen en kloven in de nabije omgeving van het dorp. De meest speciale is natuurlijk de rivier de Soca. Hier kun je ook een leuke excursie ondernemen. Er is ook nog tijd om te genieten op een handdoekje op een rustig kiezelstrand. 

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Slovenië? Lees hier meer over de excursies in Slovenië.

 

Dag 11: Huiswaarts

Het einde van je wandelvakantie in Slovenië is toch echt in zicht. De chauffeur haalt je op na het ontbijt om je naar Most na Soci te brengen. Vanaf hier reis je over een heel mooi traject per trein terug naar Bohinj, waar je de trein verder huiswaarts neemt. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar een reis in de Alpen van Slovenië? In deze blog over wandelen in de Julische Alpen vind je meer informatie.

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Slovenië

Slovenië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Slovenië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Slovenië

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar Slovenië te reizen. 

Vliegtickets rondreis Slovenië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Slovenië boeken. 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Slovenië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Slovenie maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Slovenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Slovenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Slovenië

Beste reistijd Slovenië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.