Met de nachttrein door Europa

In slaap vallen en wakker worden op een prachtige bestemming, dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Als je met de nachttrein door Europa reist kan het! Tijdens het reizen met de nachttrein overbrug je al slapend lange afstanden. Zo kom je uitgerust aan op je bestemming en bovendien scheelt het een hoop tijd. Ook is een treinreis een stuk duurzamer dan een auto- of vliegreis. We vertellen je graag meer over Europese bestemmingen die je met de nachttrein kun bereiken. 

5 voordelen van reizen met de nachttrein

  • Comfortabel
  • Geen extra vakantiedagen opnemen
  • Duurzamer dan het vliegtuig of de auto
  • Uitgerust aankomen op je bestemming

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Zweden met de nachttrein

Als je met de nachttrein door Europa wilt reizen is Zweden één van de beste bestemmingen om te bereiken. Je treinreis naar Zweden duurt ongeveer 20 uur waarbij je slechts twee keer overstapt. Je reist via Osnabrück naar Hamburg en stapt daar op de nachttrein naar Stockholm. In deze trein kun je verblijven in een comfortabele privécoupe waar je heerlijk kunt slapen. Ook kun je er ontbijten. Zo kom je uitgerust aan in Stockholm, de Zweedse hoofdstad. Tijd voor je ontdekkingstocht door de gekleurde straatjes, je bezoek aan het ABBA museum en een heerlijk Zweeds kaneelbroodje! 

 Door met de trein te reizen verbeter je de impact van je reis op het klimaat. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om je reis duurzamer te maken? Wij hebben een aantal tips voor een duurzame vakantie voor je op een rijtje gezet.

Uitgerust aankomen in Slovenië & Kroatië

Slovenië en Kroatië zijn met de nachttrein gemakkelijk te bereiken. Het grootste deel van je reis is hetzelfde, ongeacht naar welk land je reist. Je start je reis in Amsterdam, Utrecht of Arnhem en reist via Keulen naar Stuttgart. Hier stap je in de nachttrein waar je overnacht in één van de slaapcoupés. Om met de trein in Slovenië te komen reis je zo’n 18 uur. Hierna kan je uitgerust Ljubljana gaan verkennen. Een treinreis naar Kroatië duurt iets langer. Je passeert Ljubljana en stapt 2 uur later uit in Zagreb. In totaal ben je dan 20 uur onderweg. Een reis met de nachttrein is dus goed te doen en een duurzaam alternatief voor een auto- of vliegreis.

Via een prachtige route naar Roemenië

Reis je met de trein naar Roemenië, dan leg je de laatste etappe met de nachttrein af. Je reist eerst via Düsseldorf en Nürnberg naar Wenen en stapt daar rond 19.45 uur in de nachttrein naar Boekarest. Deze nachttrein heeft meerdere slaaprijtuigen, met coupés voor 1 tot 6 personen. Ook ideaal dus als je met kinderen reist! De nachttrein brengt je in 19 uur naar Boekarest. Je komt hier rond 15.45 uur aan en reist dus ook deels overdag. Ook dan hoef je je niet te vervelen want de route loopt door de Hongaarse vlaktes, de bossen van Transsylvanië en het Karpaten gebergte. Genoeg te zien dus! 

 Reis je liever overdag met de trein? Ook dan zijn er een aantal bestemmingen we je graag aanbevelen. Ontdek hier onze top 5 bestemmingen om met de trein te bereiken

Met de nachttrein naar Italië - Sicilië

De treinreis naar Sicilië leg je deels ’s nachts af. Je stapt eerst in de trein naar Basel en reist vanuit Basel naar Milaan. Daar stap je over op de nachttrein naar Napels, waar je 's ochtends aankomt en wakker kan worden met een heerlijke Italiaanse espresso. Vervolgens stap je in de trein naar Catania, de op één na grootste stad van Sicilië. Je reis duurt een kleine 36 uur. Tijdens je reis kun je leuke tussenstops maken. Bewonder de bekende kathedraal ‘Duomo de Milano’ in Milaan en verken Basel op de fiets. Zo maak je je reis onderdeel van je vakantie! 

 Voor treinreizen naar Sicilië werkt Better Places samen met Choo-Choo. Choo-Choo neemt alle zorgen rondom het boeken van een treinticket uit handen. Dat is Choo-Choo: duurzaam reizen zonder gedoe. Je boekt je treinreis naar Catania eenvoudig binnen enkele minuten

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar een bestemming in Europa, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.