Wil je graag met de trein naar je bestemming reizen? Goed idee! Tijdens je reis trekken de landschappen aan je voorbij én heb je de kans om prachtige tussenstops te maken. Daarnaast is reizen met de trein een stuk beter voor het klimaat dan reizen met het vliegtuig of met de auto. Door met de trein naar je bestemming te reizen wordt de reis onderdeel van je vakantie. Maar hoe lang ben je onderweg? En wat zijn de beste bestemmingen om met de trein te bereiken? Ontdek onze top vijf best bereikbare bestemmingen met de trein.

Wat zijn de 5 beste bestemmingen om per trein te bereiken?

  • Spanje
  • Tsjechië
  • Zweden
  • Slovenië
  • Kroatië

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

In 10 uur reizen naar Spanje

Spanje loopt aan kop als het gaat om Europese bestemmingen die goed per trein bereikbaar zijn. Tussen Nederland en Spanje reizen hogesnelheidstreinen die je treinreis naar Spanje heel comfortabel maken. Na een reis van 10 uur sta je al in San Sebastian, de culinaire hoofdstad van Noord-Spanje. Vanuit hier verken je alle hoogtepunten van Noordwest-Spanje met het openbaar vervoer of een huurauto. Ga je liever op ontdekkingstocht in een ander deel van Spanje ? Als je 's ochtends vroeg vertrekt loop je 's avonds al door de straten van Barcelona. Tijdens deze reizen hoef je maar één keer over te stappen en reis je alleen overdag. Wanneer je uitgekeken bent in Barcelona stap je weer in de trein en sta je nog geen 3 uur later in Madrid. Op deze manier wordt het verkennen van de grote steden van Spanje heel gemakkelijk!  

Met de trein naar en door Tsjechië 

Tsjechië lijkt misschien ver weg, maar met de trein sta je al binnen 13 uur in de hoofdstad van dit prachtige land! Je treinreis naar Tsjechië is snel en ontspannen. Je begint je reis in Amsterdam, of elk ander station in Nederland, en reist vanuit daar met de trein naar Berlijn. In Berlijn stap je over op de trein naar Zagreb en stap je uit in Praag. Heb je geen haast? Overnacht dan 1 of 2 nachten in Berlijn en ga op pad om deze bijzondere stad te verkennen. In Tsjechië zelf kun je je met transfers verplaatsen. De natuur in Tsjechië is heel geschikt om mooie wandelingen en avontuurlijke fietstochten te maken.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Zweden: een mooie bestemming met de trein

Een treinreis naar Zweden leid je langs een leuke treinroute door het Scandinavische deel van Europa. Na een reis van 21 uur stap je uit in de hoofdstad van dit Scandinavische land. In Hamburg stap je in de nachttrein naar Stockholm. Ontbijt in de comfortabele trein terwijl het landschap aan je voorbij raast. Zo kom je heerlijk uitgerust aan op je bestemming, klaar om Stockholm te verkennen! Reis je liever niet ‘s nachts? Dan is reizen overdag ook een optie. Je doet dan iets langer over je reis maar hebt wel de kans om een nachtje in Hamburg, Kopenhagen of Malmö te verblijven. Door met de trein naar Zweden te reizen is je CO2-uitstoot bijna twintig keer minder dan wanneer je de auto pakt. 

Reis naar de Sloveense hoogtepunten

Ook Slovenië is goede bestemming om met de trein naar toe te reizen. Daarnaast kom je ook nog eens uitgerust aan. in 18 uur en met slechts 2 keer overstappen sta je in de hoofdstad, Ljubljana. Onderweg geniet je van het uitzicht in Duitsland en het bergachtige landschap in Oostenrijk. Het laatste stuk van je treinreis naar Slovenië reis je met de nachttrein, waardoor je ’s ochtends genoeg energie hebt om de bestemming te ontdekken. Wil je liever naar een andere bestemming in Slovenië, zoals Bled? Dan stap je gewoon wat eerder uit de laatste trein. Zo reis je gemakkelijk van het ene Sloveense hoogtepunt naar het andere. 
 

 Deze 5 bestemmingen zijn zeker niet de enige bestemmingen in Europa die je per trein kan bereiken. Lees alles over met de trein door Europa reizen op onze blog.

Prachtige tussenstops onderweg naar Kroatië

Een treinreis naar Kroatië klinkt als een hele onderneming, maar eigenlijk is het heel goed te doen. In exact 24 uur en met maar 2 keer overstappen sta je al in Zagreb. Het laatste stukje zie je niet veel van de omgeving, want in de nachttrein kun je heerlijk slapen zodat je uitgerust in Kroatië aankomt. Dit is de snelste route naar de hoofdstad, maar als je geen haast hebt is het ook zeker een aanrader om een wat langere route te nemen. Reis bijvoorbeeld dwars door de Elzas, de Zwitserse Alpen en de Oostenrijkse Alpen. Eventueel kan je er ook voor kiezen om tussenstops te maken op deze prachtige plekken.  Zo wordt alleen de reis naar je bestemming al een ervaring om nooit te vergeten. 
 

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar een bestemming in Europa, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Bekijk onze voorbeeldreizen met de trein