Roemenië met het gezin

Reizen door een sprookjesachtig landschap
Avontuurlijke en leerzame activiteiten
Hartelijke lokale inwoners
Ruimte om te spelen en leren

Roemenië met het gezin: interessante bezienswaardigheden

Vooral de Roemeense regio Transsylvanië is bedenkt met indrukwekkende en sprookjesachtige kastelen. Kinderen zullen het heerlijk vinden om er op ontdekking te gaan. Het bekendste kasteel is het Dracula kasteel in Bran, een spectaculair gelegen kasteel, bovenop een rots. Zeker gaan zien, als je durft! Maar Roemenië heeft veel meer interessante bezienswaardigheden te bieden die goed in de smaak zullen vallen bij de kids. Zo is er bijvoorbeeld een ondergronds pretpark in een oude zoutmijn. Wie is er al eens in een reuzenrad geweest onder de grond? Ook de krakende klokkentoren van Sighisoara en de vele weerkerken, met elk hun eigen museum, zullen zeker indruk maken. Of kies voor een volledige dag fun voor het hele gezin door mee te rijden met de ouderwetse stoomtrein in Viseu de Sus, in het uiterste noorden van Roemenië.

Zoveel te leren en ontdekken

In Roemenië reis je ook met het gezin een beetje terug in de tijd. Allerlei ambachten, die thuis vrijwel uitgestorven zijn en je alleen nog in musea vindt, worden daar nog volop beoefend. Zo kan je in de dorpjes op het platteland de dames nog wol zien spinnen, zien weven en handwerken. In de regio Maramures zijn nog heel veel werkplaatsen waar het meest prachtige houtsnijwerk gemaakt wordt. Ook vind je overal nog ijzersmeden en echte, ambachtelijke bakkers. In het dorpje Viscri, midden in Transsylvanië, kan je de workshop van Georghe bezoeken. Deze man maakt op ambachtelijke wijze dakpannen van klei, gewoon in zijn eigen achtertuin. Fantastisch voor de kinderen om te zien en daarbij mee te helpen. Zo kunnen ze ook op vakantie veel leren en ontdekken!

Reisjournalist Daisy reist de hele wereld over en eet veganistisch. Op haar blog geeft ze heel veel tips, zodat je ook op reis lekker veganistisch en vegetarisch kunt eten.

Genoeg leuke activiteiten

Niet alleen het meehelpen aan de oude ambachten is ontzettend leuk voor kinderen, maar in Roemenië zijn nog veel meer leuke activiteiten om met het gezin te ondernemen. Wat dacht je van een ritje met paard en wagen. Overal in het land zie je nog paard en wagen rondrijden en het is heel eenvoudig om een rondje mee te rijden. Extra leuk is het als je onderweg een paar leuke stops kan maken. Zo kun je in Maramures bijvoorbeeld één van de oude watermolens bezoeken, en een werkplaats waar wollen schoentjes of hoeden gemaakt worden

Roemenië met het gezin: kindvriendelijke accommodaties

In Roemenië vind je veel kleinschalige accommodaties, vaak gewoon bij de mensen thuis. Hoe leuk is het om in een traditioneel huis te overnachten, in een prachtig ingerichte gastenkamer. Soms heeft je gastheer zelf ook kinderen, waarmee je eigen kids heerlijk kunnen spelen. Vaak ook is er een moestuin of wat vee, in een aparte stal. Een koe voor de melk en wat kippen die elke ochtend zorgen voor verse eitjes. Er is meestal genoeg ruimte om lekker te spelen en kind te zijn!

Met de trein naar Roemenië met het gezin is helemaal niet zo ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Sterker nog, er zijn meerdere spoorwegen die naar Roemenië leiden!

Paardrijden in Roemenië

Of vergeet de wagen en ga lekker paardrijden. Ervaring is meestal niet nodig, maar zorg ervoor dat er deskundige begeleiding mee gaat onderweg. Zo nu en dan zullen herders met grote groepen vee jullie pad kruisen, een machtig gezicht, maar wel handig als de paarden dan rustig blijven. Met een beetje voorbereiding kun je de herders zelfs bezoeken op hun hoger gelegen verblijfplaatsen in de bergen, ook een bijzondere ervaring.

Een land dol op kinderen!

Roemenen zijn ongelooflijk gastvrij! Sta niet vreemd te kijken als je door volslagen vreemden wordt uitgenodigd om binnen te komen en direct een borrel voor je neus krijgt. Kinderen worden al snel verwend met zoetigheden en een klein cadeautje. Ondanks dat veel mensen zelf niet veel hebben, zullen ze alles wat er is met je willen delen. Zelf gebakken brood of pannenkoeken, groenten en fruit uit eigen tuin en de verse eieren van die ochtend worden uitgedeeld. Roemenië is een land waar het loont om lekker langzaam te reizen en de tijd te nemen om te ontdekken en op uitnodigingen in te gaan. De mensen zijn dol op kinderen en zodoende lijkt het wel alsof alle deuren altijd voor je open staan! In Roemenië hoef je met het gezin niets anders te doen dan maximaal genieten. 

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.

Roemenië met het hele gezin

Wil je graag naar Roemenië met het hele gezin reizen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Doe meer inspiratie op en bekijk hier onze voorbeeldreis Roemenië met kinderen

Beste reistijd Roemenië

Je kunt het beste reizen naar Roemenië in de maanden mei t/m september. Het land heeft twee verschillende klimaatzones, een voor de kust en het laagland, en een voor de bergen. Benieuwd welke periode het beste is voor jouw activiteiten? Bekijk dan de beste reistijd in Roemenië

Laat je verder inspireren

Wil je lekker wandelen in de prachtige natuur van Roemenië? Reisblogger Jessica heeft veel gewandeld in het Roemenië en schrijft erover op haar blog. Of ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen in dit veelzijdige land? Bekijk dan meer bezienswaardigheden van Roemenië of bekijk de lokale excursies die je kunt toevoegen aan je reis en laat je inspireren.