Een exotische mix van culturen, maar toch wordt er gewoon Nederlands gesproken. Ongerepte jungle, brede rivieren, bergen en volop mogelijkheden om van de gebaande paden af te gaan. Dat is Suriname, één van de meest bijzondere bestemmingen in Zuid-Amerika. Of je nu houdt van cultuur, natuur, actief zijn of relaxen: tijdens een individuele rondreis Suriname kan het allemaal.

Hoe is het nu in Suriname?

Online reisbeurs

Op 26 oktober en 1 november organiseren we een Online Reisbeurs!

Meer informatie

Ga zo lang mogelijk op reis, zodat je de cultuur écht kunt ervaren

Ontvang een voorstel op maat

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Suriname maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Suriname

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Suriname. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Rondreizen in Suriname

Op zoek naar nog meer avontuur tijdens je rondreis Suriname? 

Kampeer dan op de Palulu-camping in het hart van de jungle. Hier slaap je in een tentje midden in de natuur en kun je zwemmen in de frisse kreek.

Dieren spotten in Suriname

Ook een trip naar Kabalebo Nature Resort is een aanrader. Het resort is alleen bereikbaar per vliegtuig en in het reservaat zijn verschillende actieve trips mogelijk. Je kunt klimmen naar de top van Misty Mountain, vissen of kajakken. Ook kun je hier allerlei dieren spotten, zoals apen en vogels. Wil je graag meemaken hoe zeeschildpadden hun eieren leggen? Dan kan van februari tot augustus bij de monding van de Suriname- of de Marowijnerivier.

Duurzaam Reizen Suriname

In Suriname is duurzaam reizen vrij makkelijk. Je reist vooral overland en de accommodaties zijn kleinschalig en werken milieuvriendelijk. Better Places helpt je graag aan lokale gidsen, die je alles kunnen vertellen over hun land. Door hen in te huren draag je bij aan hun levensonderhoud. Je kunt in Suriname bovendien kennismaken met lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld met de Marron aan de Boven-Surinamerivier. Wil je de natuur in Suriname verkennen? Kies dan voor excursies die de natuur niet beschadigen. Wil je bijvoorbeeld zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen, dan kiest Better Places een plek waar de regels van het Wereldnatuurfonds in acht worden genomen en waar speciaal getrainde gidsen werken.

Suriname met kinderen: een prachtige familiereis

Wil je naar Suriname met kinderen? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Lizet heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Suriname en stelt graag je droomreis voor je samen. Suriname is een fijn reisland voor het hele gezin. Surinamers spreken Nederlands, het land is veilig en het eten is erg lekker en betrouwbaar. Bovendien is reizen in Suriname ontspannen: je kunt een goede combinatie maken tussen georganiseerde tours en rustmomenten. De accommodaties zijn mooi en kleinschalig en zijn vaak voorzien van een zwembad. Dat maakt een rondreis Suriname een prachtige bestemming voor een familieavontuur.