De beste stranden voor een relaxte Montenegro strandvakantie

  • Drukke en rustige stranden
  • Zand- en kiezelstranden
  • Jaz Beach voor kinderen
  • Helderblauw water
  • Eén van de langste stranden van Montenegro

De Budva Rivièra: paradijs voor strandliefhebbers

Voor de beste stranden van Montenegro moet je aan de Budva Rivièra zijn. Deze kuststrook ligt in het westen van Montengro, aan de knalblauwe Adriatische Zee. Hier vind je kilometers aan mooie stranden, gelegen in prachtige baaien omzoomd door groene heuvels. Er zijn stranden voor iedereen: van druk tot rustig, met en zonder faciliteiten. En ook als je naar Montenegro met kinderen reist, zijn er genoeg stranden te vinden waar ze veilig kunnen zwemmen voor een perfecte strandvakantie in Montenegro.

Mogren Beach

De kans is groot dat je tijdens je strandvakantie Montenegro in of bij de gezellige badplaats Budva verblijft. In de buurt van deze plaats vind je de mooiste stranden van het land. Mogren Beach bijvoorbeeld, bestaande uit twee smalle zand- en kiezelstranden. Vanaf het oude centrum van Budva loop je hier zo naartoe en de twee stranden zijn met elkaar verbonden via een tunnel. De stranden liggen in een beschutte baai en daardoor kun je er lekker rustig liggen. Van de wind heb je hier geen last.

Jaz Beach voor de kinderen

Tussen de badplaatsen Budva en Tiva ligt Jaz Beach, dat geldt als één van de mooiste stranden van Montenegro. Het bestaat uit twee delen: een strand waar iedereen welkom is en een strand voor nudisten. Reis je met kinderen in Montenegro, dan is Jaz Beach ook een aanrader. Een deel van het strand heeft het Blauwe Vlag-eco-label, want betekent dat het schoon en veilig is.

Goed voorbereid op reis naar Montenegro? Bekijk dan de praktische informatie voor je rondreis.

Het gouden strand van Bečići

Nog een topbestemming voor een strandvakantie Montenegro is Bečići. Deze badplaats heeft een breed, goudkleurig strand, dat al verschillende keren is uitgeroepen tot het mooiste strand van Montenegro. Vanuit Budva kun je makkelijk naar Bečići wandelen. Neem dan ook meteen de tijd om het autovrije centrum van het stadje te ontdekken, vol oude kerken en leuke restaurants. Ideaal voor een leuk dagje uit.

Sveti Nikola: Het grootste eiland van Montenegro

Verblijf je in de buurt van Budva, dan is het zeker een aanrader om een dag naar het eiland Sveti Nikola te gaan. Het eiland heeft drie grote zandstranden van in totaal 840 meter lang en je vindt er ook volop kleinere strandjes die alleen met de boot toegankelijk zijn. Sveti Nikola is onbewoond en de natuur is groen en ongerept. Een fijne plek om een dag door te brengen.

Een reis naar Montenegro is niet het eerste waar de meeste mensen aan denken voor hun volgende vakantie. Onze lokale specialist Hayley geeft je de beste redenen om eens naar Montenegro te gaan.

Het strand van Dobrec

Op zoek naar een rustig strand om lekker te zonnen en zwemmen? Ga dan naar het strand van Dobrec. Dit strand ligt in een rustige baai op het schiereiland Lustica en is echt een plaatje: helderblauw water, wit strand en een achtergrond van groene bossen. Je kunt het strand alleen per boot bereiken, wat er mede voor zorgt dat het hier relatief rustig is. Om het paradijselijke gevoel compleet te maken tijdens je strandvakantie Montenegro, kun je op het strand je eigen hangmat huren. Er is maar één restaurantje, maar daar eet je wel de lekkerste verse vis.

Lucice Beach

Ben je dol op mooie zandstranden, dan is Lucice Beach een goede keuze. Het strand is ruim tweehonderd meter lang en wordt omzoomd door dennenbomen. Er zijn verschillende restaurants en cafés bij het strand, dus je kunt hier ook lekker lunchen. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn. Het strand is ook erg populair bij gezinnen.

Buljarica Beach: één van de langste stranden in Montenegro

Een rustigere strandplek is Buljarica Beach, dat via een wandelpad vanaf Lucice Beach te bereiken is. Dit strand is maar liefst 2,5 kilometer lang en daardoor voelt het altijd vrij rustig. Het is één van de langste stranden van Montenegro en bestaat deels uit zand en deels uit kiezels. Het water is hier kraakhelder en je kunt hier dan ook heerlijk zwemmen. Een perfecte afsluiting van je strandvakantie in Montenegro.

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.

Beste reistijd Montenegro

De beste reistijd verschilt voor de kust of de bergen in Montenegro, maar van de maanden maart tot en met oktober kan je prima een rondreis maken. Lees meer over de beste reistijd Montenegro.

Duurzaam reizen in Montenegro

Op een duurzame manier reizen kan je reis meer waarde geven. Niet alleen wordt je ecologische voetafdruk kleiner, maar de lokale bevolking wordt er ook wijzer van, bijvoorbeeld door meer geld uit te geven aan lokale initiatieven. Montenegro leent zich er goed voor om je verblijf op een duurzame manier in te richten. Verklein je voetafdruk door te wandelen in een van de nationale parken of er heen te reizen met de trein. Verblijf in lokale guesthouses, bijvoorbeeld in Klinci, of op een wijnboerderij die door de familie wordt gerund aan het Skadarmeer. Bekijk onze checklist om duurzaam op reis te gaan!

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis, of zoek je verder dan een strandvakantie in Montenegro? Lees de blog van Karlijn en haar reizen over de hele wereld en geniet van haar verhalen.