Pittige curries in Thailand, masala dosa’s in India, ceviche in Peru: het leren kennen van de lokale keuken is een van de leukste onderdelen van reizen. Naast de lekkerste gerechten proeven is ook het ook een aanrader om ze zelf te leren maken. Volg een kookworkshop bij een lokale kok en leer het land zo nog beter kennen. Op veel van onze bestemmingen kun je mooie culinaire reizen maken.

India: Streetfoodtour in Mumbai

Proef het echte India
Drink kruidige chai thee met de locals
Eet de lekkerste vegetarische curries

Het eten in India is een feest. Van pittige vegetarische curries tot masala dosa en van kip tandoori tot Zuid-Indiase thali: tijdens je India-reis kun je elke dag andere verrassende gerechten proeven. Natuurlijk met een kruidige chai thee erbij! Wil je de Indiase keuken echt leren kennen, boek dan een streetfoodtour in Mumbai. Hierbij proef je de lekkerste vegetarische hapjes en zelfgemaakt ijs bij de beste streetfoodkramen van de stad. Bekijk hier meer rondreizen door India.

Leer zelf curries maken - culinaire reizen Sri Lanka

Kookworkshop bij een lokale familie
Maak je eigen curry
Leer de lokale bevolking kennen

Één van de hoogtepunten van je reis naar Sri Lanka is het heerlijke eten. Wil je zelf leren om de lekkerste verse curry's op tafel te zetten? Volg dan een kookworkshop bij een lokale familie. Leuk om te leren over koken én over het dagelijkse leven van de Sri Lankanen. Reizigers Daisy en Patrick gingen op les bij Rukshana en Kolitha en vertellen daar in deze blog alles over. Bekijk hier meer rondreizen door Sri Lanka.

Wil je vegetarisch eten in Colombia? Lees hier onze tips

Peru: Één van de beste keukens

Smaakvolle en gevarieerde gerechten
Eet bij toprestaurant Maido
Proef lokale gerechten in een homestay

Peru is zo gevarieerd in klimaten en hoogtes, dat er een enorme diversiteit aan ingrediënten te verkrijgen is. In Peru eet je dan ook volop smaakvolle en gevarieerde gerechten. Verblijf zeker in een homestay aan de Koffieroute, bij gastvrouwen die geweldig kunnen koken. En eet in Lima bij toprestaurant Maido, een van de beste restaurants ter wereld. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Peru.

Jordanië: Leer Jordanees koken van een lokale chef

Volg een kookles bij een lokale chef
Eet de lekkerste kazen en smaakvolle falafel
Proef het echte Jordanië

Het eten in het Midden-Oosten is om je vingers bij af te likken. Heerlijk vers brood, goedgevulde salades, lekkere kazen en smaakvolle falafel: aanrader! Wil je zelf leren hoe je typisch Jordaanse gerechten moet maken, volg dan een kookles bij een lokale chef. Lekker en leerzaam!  Bekijk meer voorbeeld rondreizen door Jordanië.

In veel landen zie je langs de weg kraampjes met verse producten staan. Vaak is het verse fruit hoog opgestapeld. Een mooie gelegenheid om pauze te nemen en te proeven van al die onbekende fruitsoorten.

Kookworkshops en marktbezoeken in Azië

Bezoek kleurrijke markten
Leer onbekende ingrediënten kennen
Maak zelf verrassend lekkere gerechten

Als het over eten gaat, dan zit je in Azië eigenlijk altijd goed. Thailand, Vietnam en Indonesië zijn bestemmingen die je alleen om culinaire redenen al wilt bezoeken. In deze landen kunnen onze lokale reisspecialisten dan ook volop goede kookworkshops voor je regelen. Vaak bezoek je eerst een kleurrijke markt, waar je volop onbekende ingrediënten leert kennen. Daarna ga je aan de slag en maak je zelf verrassend lekkere gerechten klaar. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Thailand.

Culinaire reizen in Zuid-Afrika: Goede wijn én lekker eten

Fiets langs biologische wijnboerderijen in Stellenbosch
Volg een kookworkshop in een township
Proef de typisch Zuid-Afrikaanse Boboti of maak het zelf

Ook Zuid-Afrika is een paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. In Kaapstad kun je kookworkshops volgen bij kamamma’s in een township, of leren koken in de Bo-Kaap in Kaapstad. Stellenbosch is beroemd om haar wijnen. Stap op de fiets en maak een tocht langs een aantal bijzondere biologische wijnboerderijen. Proeven is natuurlijk verplicht. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Zuid-Afrika.

Ben je van plan om naar Vietnam te gaan en wil je de lekkerste lokale gerechten proeven? Wij zetten de lekkerste Vietnamese gerechten voor je op een rijtje.

Heerlijke wijnen en goed eten in Georgië

Proef typisch Georgische gerechten
Eet bij kleinschalige guesthouses
Bezoek lokale wijnboeren voor een proeverij

Wist je dat de wijn uit Georgië overheerlijk is? Geniet op een terras van een lekker glas wijn en zie het lokale leven aan je voorbij trekken. Ook het eten in Georgië is super lekker. In onze speciale wijnreis bezoek je verschillende lokale wijnboeren voor een proeverij van lokale wijnen. Maar ook je smaakpapillen komen niets tekort: je overnacht een paar keer in kleinschalige guesthouses gerund door lokale families waar er heerlijk voor je gekookt wordt. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Georgië.

Eten bij casa particulares in Cuba

Breng een bezoekje aan een paladar, een huiskamerrestaurant
Proef originele gerechten
Eet bij de mensen thuis

Cuba staat misschien niet bekend om haar culinaire hoogstandjes, maar toch kun je ook op dit bijzondere eiland heerlijk eten. Slaap je in een casa particular, bij mensen thuis, dan is de kans groot dat je gastvrouw ook voor een maaltijd kan zorgen. En dan eet je vast en zeker lekker. Ook een aanrader: eten bij een paladar, een huiskamerrestaurant. Je gastfamilie kan je vertellen waar je de lekkerste, meest originele gerechten kunt krijgen. Naar de Cuba reizen.

Thailand is 'the place to be' voor streetfood! Al je zintuigen worden hier geprikkeld. Lees hier alles wat je moet weten over streetfood in Thailand.

Culinaire reizen voor vegetariërs

Proef de lekkerste vegetarische Indiase curries
Maak in Jordanië kennis met een grote variatie aan verse, kruidige gerechten met veel groente
Probeer de lekkerste vegetarische gerechten in Thailand

Voor vegetariërs kan het soms lastig zijn om lekkere gerechten zonder vlees te vinden op reis. Gelukkig zijn er genoeg landen waar je als vegetariër ook heerlijk kunt eten. Met op nummer 1 India, want ruim 30% van de Indiërs is zelf vegetariër. Op nummer 2: Jordanië, met een grote variatie aan verse, kruidige gerechten met veel groenten en geen vlees. Thailand staat op drie, met volop lekkere vegetarische gerechten. Ook Mexico is uitstekend te bereizen voor vegetariërs: vleesloze gerechten genoeg. Lees meer.