Uitstoot van je reis naar Tanzania (kg CO2e)

Route Kilimanjaro beklimmen

 

Dag 1-2: Arusha

Welkom in Tanzania! Je wordt op Kilimanjaro Airport opgewacht door de chauffeur die je in ongeveer veertig minuten naar de lodge rijdt. Hier kun je bijkomen van de vlucht, acclimatiseren of optioneel alvast wat activiteiten rondom de lodge ondernemen. Op dag 2 ontmoet je een vertegenwoordiger en de hoofdgids van de Kilimanjaro bij de lodge langs om samen het programma door te nemen en om alle vragen die je nog hebt te stellen. Na de briefing controleert de gids of je alle spullen en kleding hebt die nodig zijn voor de beklimming van de Kilimanjaro. Mocht er onverhoopt iets missen, dan is er vanmiddag mooi tijd om ontbrekende spullen aan te schaffen in Arusha. De vakantie waar jij de Kilimanjaro gaat beklimmen is begonnen!

 

Dag 3: start Kilimanjaro beklimming

Na de nodige voorbereiding en het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar Londorosi Gate gereden. Dat is de ingang van Kilimanjaro National Park op 2250 meter. Na wat formaliteiten is het tijd voor jouw grote avontuur. De eerste dag loop je door één van de mooiste gebieden van de Kilimanjaro, met bijzondere flora en fauna. De dag eindigt in Mti Mkubwa, dat is Kiswahili voor ‘Big Tree’. Je tent is al opgezet, en een snack en warm drankje staan voor je klaar. ’s Nachts kun je genieten van de vele geluiden die uit het bos komen.

Afstand: 7 km, ongeveer 3-4 uur
Hoogteverschil: 1000 m
Startpunt: 2389 m 
Eindpunt: 2785 m 

Je gaat de Noordelijke route van de Kilimanjaro beklimmen, maar waarom kiezen we hiervoor? Onze reisspecialisten zetten de Kilimanjaro routes voor je op een rijtje en geven je de voordelen!

 

Dag 4: Kilimanjaro, Shira Camp

De tweede dag van het beklimmen van de Kilimanjaro is de meest gevarieerde qua vegetatie. Van regenwoud naar bloemen- en heidevelden. Je komt vandaag boven de 3000 meter, en daarom zul je de verminderde zuurstofdruk al een beetje gaan voelen. De gids zal dan ook opzettelijk een langzamer tempo aannemen, om je te helpen acclimatiseren. Je klimt naar de Shira Ridge, de minder bekende derde top van Kilimanjaro, vanwaar je een mooi uitzicht op de top van de Kilimanjaro hebt. Je overnacht in Shira Camp 1, op 3610 meter. 

Afstand: 12 km, ongeveer 4-5 uur
Hoogteverschil: 1000 m
Startpunt: 2850 m 
Eindpunt: 3850 m 

 

Dag 5: Kilimanjaro, Moir Camp

Tijdens de klim vandaag kom je langs de Lava Tower, waar je zult lunchen. Dit is het een na laatste kamp op de Western Breach route, de meest directe route naar de top van de Kilimanjaro. De Lava Tower is een imposante rotsformatie gevormd door lava dat duizenden jaren geleden uit de grond spuwde en snel is opgedroogd. Ondanks dat het kamp niet direct op de route ligt, is het een mooie gelegenheid om wat hoger te klimmen en lager te slapen, om zo goed te acclimatiseren.

Afstand: 10 km, ongeveer 4-5 uur
Hoogteverschil: 305 m
Startpunt: 3850 m
Lunchstop: 4500 m
Eindpunt: 4155 m

De Kilimanjaro beklimming is berucht vanwege de snelheid waarmee je stijgt en het risico op hoogteziekte. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om hoogteziekte te voorkomen.

 

Dag 6: Kilimanjaro, Pofu Camp

Vandaag sla je af naar de Noordelijke Route. Het pad cirkelt om de top van Kilimanjaro en je kijkt twee dagen uit over Kenia. De kans is groot dat je de enige bent langs deze route, want de meeste wandelaars kiezen voor de kortere en vooral drukke route direct naar de top. Je loopt door adembenemende valleien, Alpenlandschap en uitgestrekte heide.

Afstand: 10 km, ongeveer 4-5 uur
Hoogteverschil: -122 m
Startpunt: 4155 m 
Eindpunt: 4033 m 

 

Dag 7: Kilimanjaro, Third Caves Camp

Je vervolgt het pad van gisteren en blijft min of meer op dezelfde hoogte. Aan je rechterkant blijf je uitzicht houden op de top van de Kilimanjaro. Maar kijk ook verder. Mawenzi, de op drie na hoogste top van Afrika, doemt langzaam op. Om  het glorieuze zadel in al haar pracht te zien, moet je nog een dagje wachten. 

Afstand: 6.8 km, ongeveer 3-4 uur
Hoogteverschil: -97 m
Startpunt: 4033 m 
Eindpunt: 3936 m 

 

Dag 8: Kilimanjaro, School Hut

Na de afgelopen twee dagen de noordelijke hellingen van Kilimanjaro te hebben doorkruist begin je vandaag aan de klim naar het laatste kamp voor de top. De afstand is korter dan de vorige dagen, maar door het vele stijgen is het geen gemakkelijke dag. Je komt vroeg in de middag aan in School Hut, waar je Mawenzi nu helemaal kunt zien schitteren. Vandaag ga je vroeg naar bed, want je wordt vanavond rond middernacht gewekt voor de klim naar de top.

Afstand: 4.9 km, ongeveer 2-3 uur
Hoogteverschil: 751 m
Startpunt: 3936 m 
Eindpunt: 4717 m 

 

Dag 9: de top van de Kilimanjaro!

Rond middernacht verlaat je het kamp voor het beklimmen van de top van Kilimanjaro via Gillman’s Point. Het wordt een zware klim in het pikkedonker met enkel het licht van je hoofdlampje. Kijk ook eens omhoog. Bij helder weer zie je de melkweg aan de hemel staan. Vandaag wandel je op doorzettingsvermogen en wilskracht. Rond zonsopkomst kom je dan eindelijk aan bij Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro op 5895 meter. Gefeliciteerd, je staat op het dak van Afrika! Geniet van het prachtige moment. Na het onvergetelijke hoogtepunt, begint de wandeling naar beneden. Je overnacht in Mweka Camp.

Afstand naar de top: 5.9 km, ongeveer 6-8 uur
Hoogteverschil: 1178 m
Startpunt: 4717 m 
Top: 5895 m 
Afstand naar beneden: 10 km, ongeveer 5-8 uur
Hoogteverschil: 2068 m
Eindpunt: 3100 m

 

Dag 10: Arusha

Vandaag loop je een relaxed tempo door het regenwoud naar de Mweka Park, de uitgang van Kilimanjaro National Park. Hier krijg je je Kilimanjaro Certificaat en lunch. Je rijdt terug naar de lodge in Arusha voor een welverdiende douche en een relaxed einde van de dag.

Afstand: 10 km, ongeveer 3-4 uur
Hoogteverschil: 1467 m
Startpunt: 3100 m 
Eindpunt Mweka Park: 1633 m 

Blogger Daisy trotseerde samen met haar vriend de Kilimanjaro, en heeft hier een uitgebreid verslag over geschreven.

 

Dag 11: Tarangire Nationaal Park

De safari gaat beginnen! Een privéchauffeur staat klaar en zal je de komende dagen rondrijden. Het is ongeveer 2.5 uur rijden naar Tarangire Nationaal Park. Het park is met maar liefst 550 verschillende vogelsoorten ideaal voor vogelliefhebbers, maar ook het diverse landschap van Tarangire zorgt voor charmante uitzichten. Behalve grote kuddes olifanten staat het park ook bekend om zijn grote kuddes buffels en andere grazers zoals impala's, zebra's en gnoes kom je tegen in het park. Je overnacht in een lodge net buiten het park.

 

Dag 12: Lake Manyara

In de ochtend rijd je een prachtige route naar Lake Manyara Nationaal Park. Alhoewel het park klein van formaat is, vind je er toch een grote diversiteit aan landschap en wild. Het park  is beroemd om de leeuwen die graag in bomen klimmen, de grote flamingopopulatie en de verscheidenheid aan apen. Je overnacht in een lodge met zwembad, en voor het diner wordt er gebruik gemaakt van producten uit de eigen groentetuin.

Tijdens deze prachtige rondreis zal je niet alleen de Kilimanjaro beklimmen, maar ga je ook op safari. Onze lokale reisexperts Karin en Astrid leggen je graag uit hoe je de beste safari kiest en geven je handige tips.

 

Dag 13-14: Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal Park is verreweg het bekendste nationale park ter wereld. De naam Serengeti komt van het Masaai woord Siringiti, “uitgestrekte vlakte”. Zodra je afdaalt in de Serengeti is het duidelijk dat dit een goed gekozen naam is. Een uitgestrekt landschap met als enige onderbrekingen de dieren, bomen en de rotsformaties. Je vindt hier veel wildlife zoals olifanten, giraffes, zebra’s, buffels en als je geluk hebt ook de cheetah, luipaard, neushoorn en nijlpaard. Ieder jaar vindt in dit park ook het bijzondere fenomeen van de grote trek plaats, ofwel “the great migration”.

 

Dag 15: Ngorongoro Krater

De Ngorongoro krater is een uitgedoofde vulkaan waar alle leden van de Big Five wonen. Je begint met een prachtig uitzicht over dit natuurlijke wereldwonder. Om de vloer van de krater te bereiken moet je flink afdalen, maar vervolgens is de variatie aan wild ongekend. Je komt oren en ogen tekort. Helemaal mooi; je maakt kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien. Je overnacht in een lodge in Karatu.

 

Dag 16-18: West Kilimanjaro

Via Arusha reis je naar de Africa Amini Maasai lodge, een rit van ongeveer 4 uur.  Deze bijzondere lodge ligt midden in Maasai land. Je slaapt in Maasai hutten, en vanaf de kamer (en zelfs vanaf het toilet!) heb je uitzicht op de Kilimanjaro. Er is een heerlijk zwembad met sauna aanwezig. De lodge wordt gerund door uitsluitend Maasai die met vol enthousiasme hun tradities met de gasten willen delen. Dit is een heerlijke plek om bij te komen van de safari.  Een nature walk met de Maasai en speerwerpen zijn bij het verblijf inbegrepen. Helaas is deze reis ten einde gekomen, en word je op tijd voor je vlucht naar de luchthaven gebracht. Kwa heri (tot ziens) en Karibuni Tena (welcome again)!

De lodge waar je verblijft heeft een eigen bijzondere school, waarvoor we bij boeking van een reis een vrijwillige bijdrage vragen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Tanzania

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tanzania boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Karin en Astrid geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Tanzania reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Tanzania rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden