De mooiste stranden van Colombia volgens Sigrid

  • Santa Marta & omgeving
  • Palomino & omgeving
  • Taironaka
  • Cartagena & omgeving

Santa Marta & omgeving

Santa Marta is een uitstekende uitvalsbasis om de Caribische kust te verkennen. De oudste stad van Colombia is omringd door bergen, jungle en prachtige stranden. Een aanrader is Tayrona National Park. De oceaan en de jungle worden slechts door een fijn zandstrand van elkaar gescheiden. De kans is groot dat je brulapen in de bomen ziet, of op zijn minst hoort. Vlinders in alle kleuren en maten fladderen om je heen terwijl je de jungle verkent. Het heldere zeewater biedt vervolgens verfrissing. Je vindt verschillende stranden. Bij Cañaveral, de eerste plek die je vanuit de ingang tegenkomt, kun je overnachten in eco-hutten.

Mooiste stranden Colombia: Palomino & omgeving

Palomino ligt op ongeveer een uur rijden van Santa Marta. Het is een schattig kustplaatsje waar je helemaal tot rust kunt komen. Palomino is nog niet door de grote massa ontdekt, waardoor je van de natuur op zijn best kunt genieten. Een fijne plek om te overnachten ligt net buiten Palomino. Hier verblijf je in een bungalow aan het strand. De eigenaar vertelt vol enthousiasme over de geschiedenis van de accommodatie die hij helemaal zelf heeft ontworpen. Heb je even genoeg van het strand? Het is ook mogelijk om de jungle te verkennen, bijvoorbeeld door middel van een tocht per kajak over de rivier. Ook de indianendorpen in de bergachtige jungle aangrenzend aan Palomino zijn zeker een bezoek waard.

Benieuwd wat voor excuries je allemaal kunt doen in Colombia? Lees hier meer.

Taironaka

Wil je het gevoel hebben dat je helemaal alleen op de wereld bent? Bezoek dan Taironaka in Don Diego, een klein dorp gelegen tussen Santa Marta en Palomino. Via een lokale boot word je vanuit Don Diego over de rivier naar deze accommodatie in de jungle gebracht. Het is de ideale plek om tot rust te komen. Je kunt onder meer kajakken, wandelen en het museum over de Tayrona indianen bezoeken. Onderweg kun je brulapen, bijzondere vogels, kleurrijke vlinders en allerlei reptielen spotten. Kijk uit over de weelderige bossen langs de oevers. Op een heldere dag kun je zelfs de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zien.

Cartagena & omgeving

De kleurrijke stad Cartagena is een feestje voor het oog. Overdag wandel je door het historische centrum met de mooie kerken, talrijke straatverkopers, vrolijk gekleurde gebouwen en de imposante stadsmuur. ’s Avonds zijn er straatoptredens met dansers en muzikanten om het échte Caribische gevoel te ervaren. Overnacht in een van de vele koloniale gebouwen die Cartagena rijk is. In het moderne deel van Cartagena vind je meerdere stranden waar je een zonnige dag kunt doorbrengen. Playa Blanca ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Dit strand hoort natuurlijk ook op het lijstje van mooiste stranden Colombia. Het is ook mogelijk om hier per boot naartoe te gaan. Wuivende palmbomen, turquoise zeewater en een haast wit zandstrand wachten hier op je. Geniet van het uitzicht terwijl de lokale bevolking de vangst van de dag voor je klaarmaakt.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees over welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.