”Het beste van alles”

”Wat mij ontzettend trekt aan Zuid-Afrika, is in eerste instantie de rust en vriendelijkheid van de mensen hier. Maar ook de diversiteit aan cultuur en natuur.” zegt Judith. Wonend in Muizenberg heeft zij het beste van alles; het strand, de zee, de bergen en het stadsleven. Genieten in de weekenden van de Food&Good markets in Kaapstad, een flinke hike in Tafelberg Nationaal Park of een bezoek brengen aan een van de vele wijnboerderijen in de omgeving. Als reisspecialist Zuid-Afrika kan Judith haar geluk niet op.

De lokale reisspecialist in Zuid-Afrika woont al al jaren in het land en heeft ondertussen een enorme kennis opgebouwd over de mooiste en meest speciale plekjes in het land. Neem een kijkje en doe inspiratie op voor jouw rondreis!

Authentiek en rijk aan cultuur

”Ondanks dat ik nu al jaren in Zuid-Afrika woon en verschillende trips heb gemaakt, blijf ik nieuwe plekjes ontdekken. Zuid-Afrika heeft zoveel mooie bestemmingen, waaronder de hoogtepunten als Kruger, Tuinroute en Kaapstad. Maar Zuid-Afrika heeft zoveel meer te bieden!” De rijke cultuur in de Limpopo provincie, authentiek Zuid-Afrika aan de Wild-Coast en de uitgestrekt Noordkaap. Zo zijn er volgens Judith ontzettend veel plekken in Zuid-Afrika waar lang niet iedereen komt.

Slapen op de Tafelberg

Eén van de favorieten van onze experts in Zuid-Afrika is de Wild Coast, het stuk tussen East London en Durban. Hier vind je kleine dorpen op hoge kliffen met prachtige verlaten stranden. “Ook Limpopo en Mapungubwe National Park vind ik geweldig”, zeggen ze. “Hier werken we samen met een NGO die hier homestays verzorgt. Dit zijn de beste homestays in het land, waar je een paar dagen bij een lokale familie verblijft en in het gezin wordt opgenomen. Ook een aanrader: slapen op de Tafelberg. Niet veel mensen weten dat dat kan, maar het is de moeite waard. Op de berg heb je een beschermd natuurgebied met watervallen en kloven, waar je prachtig kunt wandelen.”

Judith kent met al haar ervaring de beste en ontontdekte plekjes van Zuid-Afrika. Zelfs hier is het nog mogelijk om van de gebaande paden te gaan en minder bezochte parels te bezoeken.

Gouden tip van Judith, reisspecialist Zuid-Afrika

Reisspecialist Judith heeft een gouden tip voor een reis door Zuid-Afrika: neem de tijd. “Probeer niet alles in één reis te zien, maar kies een kleiner gebied uit en leer dat echt kennen”, zegt ze. “Het is zonde als je alleen maar in de auto zit. Stop regelmatig, maak een praatje met locals die je onderweg tegenkomt en krijg zo inzicht in de lokale cultuur. Keuzes maken is belangrijk, want dan haal je het meeste uit je Zuid-Afrika-reis.”

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Ondersteuning voor én tijdens je Zuid-Afrika rondreis

Reisexpert Judith helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Zuid-Afrika rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Judith te allen tijde bereiken per Whatsapp. Daarnaast geeft Judith je zijn eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.

Reisspecialist Zuid-Afrika: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Zuid-Afrika zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale reisspecialist in Zuid-Afrika die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.