Je lokale reisspecialisten in Schotland

"Slainte Mhath, wij zijn Bianca en Henk, de Better Places Schotland specialisten. Onze passie voor Bonnie Scotland is al meer dan 20 jaar geleden begonnen en wij hebben in die jaren voor vele Nederlanders en Vlamingen prachtige reizen samengesteld. Geef ons je wensen door en wij sturen je een voorstel op maat"

 
Uitstoot van het vervoer naar Schotland (kg CO2e)

Bijzonder aan deze rondreis

  • Verblijf in kleinschalige kwaliteitsaccommodaties 
  • Individueel reizen in een ontspannen tempo
  • Reis buiten de gebaande paden
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
  • Ervaar de vrijheid van je eigen elektrische auto 

Route rondreis Schotse Hooglanden

 

Dag 1–2: Ferry van IJmuiden naar Newcastle

Je start je rondreis naar de Schotse hooglanden in IJmuiden. Vanuit hier ga je met de ferry naar het Noord-Engelse Newcastle. De overtocht duurt 15 uur en daarom overnacht je op de DFDS ferry.

Je begint deze reis door vanuit IJmuiden met de veerboot naar Newcastle te reizen. Zo maak je er een vakantie zonder vliegen van! Lees meer.

 

Dag 3–4: The Scottish Borders

Na een overnachting op de nachtboot vanuit IJmuiden kom je aan in Newcastle. Je rondreis door de Schotse Hooglanden begint met een rit naar the Scottish Borders. Hier verblijf je de komende twee nachten in een landelijke B&B verscholen tussen de bossen. Je maakt rustig kennis met Schotland en deelt je dagen vrij in. Bezoek bijvoorbeeld Abbotsford House & Gardens, het grootste huis van schrijver Sir Walter Scott. Zin in een mooie wandeling? Trek je wandelschoenen aan voor een prachtige wandeling langs de Tweed River.

 Schotland is een goede bestemming voor een roadtrip, ook met een elektrische auto. Susanne en haar man gingen het avontuur aan en reisden met de elektrische auto naar Schotland

 

Dag 5–6: De westkust, Oban

Je vervolgt je reis met een autorit door het hart van Schotland en via de zuidkant van Edinburgh kom je aan in de zuidelijke Highlands. Stop in het kleine Doune en verken een van Schotland's leukste kasteeltjes, bekend van Game of Thrones en Monty Python. Vanaf Doune Castle rij je door de valleien van de Highlands naar de westkust bij Oban. Je verblijft twee nachten in deze gezellige havenplaats in een klassiek B&B guesthouse. De volgende dag maak je via The Isle of Mull de oversteek naar The Holy Isle of Iona, een heilige plaats voor de Schotse edelen. Langs de ruige vulkanische kust ligt de in ere herstelde Abdij van de Ierse monnik Columba.

 

Dag 7–9: Moray

De volgende bestemming bevindt zich in de kustregio Morayshire en bereik je via een prachtige route door de Highlands. Je verblijft in een klein kuststadje bij een fijne B&B guesthouse. De omgeving kent een rijke historie en deze verken je de komende drie dagen. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Loch Ness, ga op excursie naar het slagveld van Culloden, bezoek de grafheuvels van de Clava Cairns en bewonder het reusachtige Fort George. In de vallei van de River Spey zijn ruim 50 distilleerderijen, ideaal voor whiskyliefhebbers. Na zo'n indrukwekkende dag is het heerlijk thuiskomen bij de rustige B&B aan zee. Henk tipt de leukste pub van de streek, waar je je avonden tussen de Schotten kunt afsluiten.

 Schotland is veel meer dan alleen natuur. Ook de cultuur is de moeite waard. Wil je de locals en het échte Schotse leven leren kennen? Verreik je reis en voeg een aantal lokale ervaringen toe aan je reis. 

 

 

Dag 10–11: Deeside en Aberdeenshire

Onderweg naar je volgende verblijfsplaats doorkruis je het omvangrijke Cairngorms National Park. In de vallei van de River Dee, te bereiken over een van de mooiste Hooglanden, kom je aan in het dorpje Ballatar. Deze rustige streek is een paradijs voor wandelaars, zalmvissers, MTB'ers en voor wie rust zoekt. Verken de omgeving en bezoek het koninklijke Balmoral Castle, ontdek het (door de Highland Games) beroemde Braemar of zoek de natuur op in het landelijke Aberdeenshire. Je verblijft de komende twee nachten weer in een gezellig B&B guesthouse. 

 

Dag 12–13: De mooiste vallei van Schotland

Je bereikt je volgende accommodatie via de Zuidelijke bergen van de Cairngorms richting Perthshire. In deze streek valt er veel te verkennen. Wandel door de verborgen valleien, bezoek prachtige dorpjes en ontdek mysterieuze kastelen. Tijdens een westwaartse dagtocht bezoek je de Scottish Crannog Centre, waar je leert over het Keltische Schotland. De nabijgelegen Glen Lyon vallei is rijk aan mooie wandelopties, waarvan een je zal leiden naar de oudste boom van Europa. De komende twee nachten verblijf je in een gerenoveerd hotel. 

 

Dag 14–15: De oude hoofdstad Stirling

Via een mooie route rij je door de zuidelijke Hooglanden en kom je uit in de oude hoofdstad van Schotland: Stirling. Deze oude stad kent een historische omgeving met veel leuke wandelroutes. Verken het grote Stirling Castle, breng een bezoek aan de tuinen van Drummond Castle en wandel naar heuveltoppen met indrukwekkende uitzichten. De laatste twee nachten in Schotland sluit je af in stijl in een kleinschalig dorpshotel, iets buiten Stirling.

 

Dag 16–18: Via Edinburgh naar Newcastle

Het is tijd om afscheid te nemen van de prachtige Schotse Hooglanden.  Reis je met de veerboot terug naar huis? Dan is het drie tot vier uur rijden naar de veerhaven van Newcastle. De DFDS Ferry vertrekt eind van de middag en vroeg de volgende ochtend kom je aan in IJmuiden. 

Deze reis liever verlengen? Naast ergens dagen toe te voegen, kunnen we je bijvoorbeeld de oversteek naar de Buiten-Hebriden ook van harte aanbevelen. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Bianca en Henk je wensen door en je ontvangt een voorstel.

 

Met de auto naar Schotland

Schotland is prima bereikbaar met je eigen auto. In IJmuiden stap je op de veerboot die je naar Newcastle brengt. Je overnacht op de boot in een comfortabele hut.

Met de ferry naar Schotland

Schotland is prima bereikbaar met de ferry. Een bijzondere én duurzamere manier van reizen, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen. Lees meer

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Schotland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Schotland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Schotland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Schotland

beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.