Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van je reis naar Georgië (kg CO2e)

Route wandelvakantie Georgië

Dag 1-2: Aankomst in Tbilisi

Vandaag begint je wandelvakantie Georgië. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. De volgende dag heb je de tijd om de hoofdstad te gaan ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een van de vele warme zwavelbronnen bezoeken waar Tblisi haar naam aan te danken heeft. Er zijn ook veel bijzondere historische gebouwen te vinden, waaronder de Sioniki kathedraal. Daarnaast kent de stad verschillende botanische tuinen. Ze beslaan in totaal 161 hectare en er groeien meer dan 4500 plantensoorten.

Met de trein naar Georgië. Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar het is erg goed te doen. Ook kom je onderweg langs de mooiste bestemmingen in Europa. Lees hier meer Georgië tips op de blog van Yvonne van der Laan.

Dag 3-4: Biisi watervallen en Uplistsikhe

Als eerste bezoek je Mtskheta, dat lang de hoofdstad van Oost-Georgië was. Mtskheta’s historische centrum, alsmede het Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijd je door naar de Biisi-waterval voor een hike. Deze waterval bevindt zich op een hoogte van 1080 meter boven zeeniveau. Onderaan de waterval vormen zich waterdammen en een klein zwembad waar je kunt zwemmen en afkoelen. In de winter bevriest de Biisi-waterval en verandert deze plek in een magisch ijskoninkrijk. De volgende dag bezoek je Uplistsikhe, een bijzondere rotsstad met overblijfselen die uit het tweede millennium voor Christus dateren. Je beklimt ook de prachtige groene pas die Oost- van West-Georgië scheidt. Tegen de middag kom je aan in Kutaisi, de tweede stad van het land. Je kunt hier heerlijk door de historische binnenstad dwalen.

Dag 3: ongeveer 4 km
Dag 4: ongeveer 6 km

Dag 5-8: Mestia

De eerste dag in Mestia maak je een wandeling in de Okatse Canyon. Het eerste deel van de wandeling voert je door het historische Dadiani-bos en de ruïnes van het paleis uit de 18e eeuw. Daarna daal je af naar de canyon en volg je een hangende loopbrug langs de klif naar een uitkijkplatform met een panoramisch uitzicht. De dagen erna staan er ook meerdere wandeltochten op het programma. Je loopt de Chalaadi trail, maakt een wandeling naar de Shdugra-waterval en loop je naar de Shkhara gletsjers. Op de laatste dag kan je ook in Mestia de gemeenschap van Ushguli bezoeken.

Dag 5: ongeveer 6 km, ca. 230 m stijgen en dalen
Dag 6: ongeveer 5 km, ca. 240 m stijgen en 340 m dalen
​​​​Dag 7: ongeveer 8 km, ca. 465 m stijgen en dalen
Dag 8: ongeveer 5 km, ca. 300m stijgen en dalen

Dag 9: naar Kutaisi

Je kan vandaag het Tskaltubo Spa Resort bezoeken. In zijn hoogtijdagen was het Tskaltubo Spa Resort een van de vlaggenschip kuuroorden van de Sovjet-Unie, beroemd om zijn therapeutische mineraalbronnen en radonwatertherapie. Een van de bekendste bezoekers was waarschijnlijk Stalin, die daar een privéhuisje had en gebruik kon maken van een eigen bad. Tegenwoordig is Tskaltubo nog steeds een functionerende kuuroordstad. Je hebt ook de mogelijkheid om de Tetra-grot in Tskaltubo te verkennen, evenals het Gelati-klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Naast de vele excursies die je in Georgië kan doen heeft onze lokale reisexpert ook wat tips voor de mooiste bezienswaardigheden in het land. 

Dag 10: naar Borjomi

Vandaag heb je de mogelijkheid om diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Als eerste staat de Katskhi-pilaar op het programma, een natuurlijke kalkstenen monoliet van 40 meter hoog in de buurt van Chiatura. Deze rots, met zichtbare kerkruïnes, wordt door de lokale bevolking vereerd als de 'pilaar van het leven'. Daarnaast bezoek je het Mgvimevi-klooster, een belangrijk monument dat zich bevindt in een rotsachtige grot aan de rechteroever van de rivier Kvirila. Je sluit de dag af met een wandeling in het Centraal Park van Borjomi, waar het beroemde mineraalwater uit verschillende bronnen opborrelt. Je hebt ook de mogelijkheid om de kabelbaan naar boven te nemen en een gemarkeerde wandelroute te volgen naar zwavelbaden, waar je door prachtig dicht bos kunt wandelen en af kunt dalen in een nauwe kloof.

Dag 11-12: Borjomi

De komende twee dagen ga je de Panorama trail lopen in het Borjomi-Kharagauli National Park. Na het ontbijt word je naar het standpunt van de trail gebracht. De trail staat bekend om zijn biodiversiteit en de uitzichten op de naaldbossen. De volgende dag ga je verder met de trail. Dit gedeelte is relatief lang, maar je loopt bijna alleen maar bergafwaarts. Onderweg breng je een bezoek aan de hutten van de lokale herders en kun je genieten van het panoramisch uitzicht op de Kleine Kaukasus. Bij het eindpunt wordt je opgehaald en wordt je naar een gezellige guesthouse gebracht. 

Dag 11: ongeveer 13 km, ca. 1170 m stijgen en 220 m dalen
Dag 12: ongeveer 17,5 km, ca. 540 m stijgen en 1480 m dalen

Dag 13: naar Vardzia

’s Morgens breng je een bezoek aan het Akhaltsikhe fort en museum. Daarna rijd je door naar het zuiden van Georgië via de Mtkvari rivier naar Vardzia. Dit is een zeer bijzondere rotsstad uitgehakt in de Erusheti Berg. Hij strekt zich uit langs een 500 meter brede klif en via allerlei gangen en terrassen kun je de stad verkennen. Je overnacht dichtbij Vardzia in een guesthouse van een lokale familie.

Een wandelvakantie Georgië is niet compleet zonder je verblijf bij lokale gezinnen en de leukste guesthouses. Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige accommodaties waar de gastvrijheid centraal staat.

Dag 14-15: naar Tbilisi

Het is tijd om terug te keren naar Tbilisi. Onderweg bezoek je het Madatapa-, Paravani- en Saghamo meer. De volgende dag komt een chauffeur je vanaf het hotel ophalen om je vervolgens naar de luchthaven te brengen. Deze wandelvakantie Georgië zit erop.

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Georgië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere Excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Vliegtickets rondreis Georgië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

Reisadvies Georgië

Alle praktische informatie voor een rondreis Georgië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Georgië

rondreis-georgie

Beste reistijd Georgië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.