Een traditionele lunch – Slapen in een boomhut

Ook de mensen uit de omgeving profiteren van deze lodge. Er worden allerlei excursies georganiseerd. Zo kun je een heerlijk boerenlunch nemen. Met tuktuks word je naar de boerenfamilie gebracht. Je krijgt een uitgebreide uitleg over alle gerechten. Ook bloemen en bladeren worden gegeten en hebben vaak een medicinale werking. Probeer zoveel mogelijk uit, het is overheerlijk!

Vissen met de locals

Een andere bijzondere excursie is om vroeg in de ochtend met de vissers het meer op te gaan. Met een tractor of tuktuk reis je naar een nabijgelegen meer, waar je overstapt in een traditioneel vissersbootje. Je ziet hoe de vissers de netten uitzetten en na en tijdje weer ophalen. Als je geluk hebt vang je zoveel vis, dat er ter plekke een heerlijk maaltje voor je bereid wordt.

Ben je net zo begaan met het klimaat als wij? Met deze tips kun je de CO2-uitstoot van je reis zoveel mogelijk verkleinen.

Duurzaam zoutwater zwembad – Slapen in een boomhut

Het duurzame hotel heeft een klein zwembad in de tuin. In plaats van een chemisch chloorbad hebben ze gekozen voor zoutwater. Beter voor milieu en goed voor je huid. Bovendien helpt het je doorbloeding op gang komen en versterkt het je immuunsysteem.

Bezoek aan het Yala Nationaal Park

De lodge ligt niet zover van het Yala Nationaal Park en vormt daarom een prima uitvalsbasis voor een safari in het park. Yala National Park is het bekendste wildpark van Sri Lanka, je ziet er olifanten, buffels, krokodillen en met wat geluk zelfs een luipaard!

Plan jouw reis naar Sri Lanka

Ben je op zoek naar een bijzondere Sri Lanka reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, de reisexpert in Sri Lanka. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lea.

Meer inspiratie voor je Sri Lanka rondreis

Wil je meer lezen over Sri Lanka en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste stranden in dit land. Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Sri Lanka veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.