Uitstoot van je reis naar Peru (kg CO2e)

Route hoogtepunten Peru

Dag 1-2: Lima

Vandaag begint je hoogtepunten Peru reis. Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen. Verken Lima de volgende dag tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de bus naar het historische centrum. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 3-4: Paracas

Je reist per bus in 3.5 uur over de Panamerican Highway naar Paracas; een rit langs de uitgestrekte kust van Peru. In de ochtend maak je een boottocht naar de rotsachtige Ballestas eilanden. Dit is een bijzonder natuurgebied waar je onder andere pinguïns, zeeleeuwen en duizenden vogels kunt zien. In de middag kun je het Paracas natuurreservaat bezoeken (optioneel). Dit is een van de droogste woestijngebieden ter wereld waar veel verschillende vogelsoorten leven. Vervolgens reis je per nachtbus door naar Arequipa.

Hoogtepunten Peru tip: Maak van één dag in Paracas twee dagen en creëer de mogelijkheid om het ondergewaardeerde gebied rondom Nazca te bezoeken. Lees hier meer reistips Peru.

 

Dag 5-6: Arequipa

Na een rit van zo’n 12 uur kom je aan in het koloniale Arequipa. Arequipa wordt de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan. Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen, dus je kunt het de eerste dag rustig aan doen en wennen aan de hoogte. Daarna kan je Arequipa te verkennen. Breng een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita. Wil je vandaag actief doen, dan kun je een mountainbike tour door het rurale district maken. Chaqchao Café is in de stad een aanrader, met organische chocola, ambachtelijk bier en heerlijke koffie.

 Peru is een enorm divers land met een rijke cultuur en natuur. Gezien de grootte van het land en de vele hoogtepunten, is een verblijf van minimaal drie weken de beste keuze. Lees meer

 

Dag 7-8: Colca Canyon

Vandaag reis je met een groepje naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is een van de diepste ravijnen ter wereld. Je rijdt door een berglandschap met actieve vulkanen. Onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Aangekomen in het hoofdstadje van de Colca Canyon, word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap en met een taxi naar het dorpje gebracht. Met een lokale, Spaanstalige gids (vertaler optioneel tegen extra prijs) verken je het dorp. Je overnacht bij een lokale familie. De volgende dag bezoek je het Cruz del Condor uitkijkpunt, waar je elke morgen de magnifieke condor voorbij kunt zien vliegen. Onderweg stop je bij uitkijkpunten en kerkjes, die karakteristiek zijn voor de Colca vallei. Terug in Chivay neem je een taxi terug naar Coporaque en heb je hier een middag vrij.

Tijdens je verblijf in Colca Canyon slaap je in een homestay. Dit zorgt voor een unieke ervaring waarbij je de locals echt leert kennen.

 

Dag 9: Puno

Vandaag heb je nog een vrije ochtend in Coporaque, maar dan is het tijd om afscheid te nemen van de gastfamilie. Nog éénmaal neem je een taxi naar Chivay, daar stap je op een bus naar Puno. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht.

Van wie kan je nou betere reistips voor je hoogtepunten Peru reis krijgen dan van onze reisspecialisten? Niemand natuurlijk! Lees hier de reistips van Guido en Agnes.

 

Dag 10-11: Titicacameer

Puno ligt aan het legendarische Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros rieteilanden, waarbij het voelt alsof je op een gigantisch waterbed stapt. Je verkent 2 eilandjes en bezoekt de bevolking en hun huizen. Vervolgens vaar je naar Taquile, waar je welkom wordt geheten door een gastgezin. ‘s Middags maak je samen met vader Celso een wandeling in de bergen om ruïnes te bezoeken.

Na het ontbijt heb je tijd om Taquile te verkennen. De bewoners hier dragen fraaie klederdracht en de mannen breien. Geen stoere scooters, hier telt het beste handwerk. Na de lunch geniet je van het strand. Je keert uiteindelijk met prachtige foto’s van vergezichten over het blauwe meer terug naar het vasteland. Je komt aan het einde van de middag in je hotel aan.

 

Dag 12-13: Cusco

Je reist met de bus naar Cusco, waarbij je onderweg verschillende stops maakt. Je begint in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Vervolgens bezoek je Raqchi, beter bekend als de Wiracocha tempel. De laatste stop is Andahuaylillas. De oude kathedraal wordt ook wel de Sixtijnse Kapel van Amerika genoemd, vanwege de prachtige (gouden) decoraties. Je komt ‘s avonds aan in Cusco, waar je overnacht.

Je maakt de dag erna een tour door de stad. In Sacsayhuaman zie je dat de enorme stenen van dit bouwwerk bestand bleken tegen de aardbevingen van de afgelopen eeuwen. Ze getuigen van de ver ontwikkelde bouwkunst van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de artistieke wijk San Blas, waar je na een kopje koffie naar het eindpunt van de tour gaat: de zonnetempel Qoricancha. De rest van de middag is vrij te besteden.

 

Dag 14-15: Ollantaytambo

Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes in Pisac en reist dan naar Ollantaytambo, waar je overnacht. Naast een wandeling door de stad is ook een bezoek aan het chocolademuseum een aanrader.

Je hebt daarna een extra vrije dag in Ollantaytambo. Ga te voet of met de mountainbike naar de Pumamarka ruïnes, de Cachiccate steengroeves of de zonneport. Je kan ook met een spectaculaire zipline omlaag, met ongelofelijke uitzichten over de Heilige Vallei. Maar ook een bezoek aan leuke bergdorpjes, lekker eten in lokale restaurants of gewoon genieten van de rust behoren tot de mogelijkheden. De keuze is aan jou!

 

Dag 16-17: Koffieroute

Met een taxi duik je vanaf Ollantaytambo via een hoge pas de jungle in. Vanuit hier maak je een wandeling, waarvan je in overleg de lengte en zwaarte kunt bepalen. Je loopt langs een prachtig pad met vergezichten en steile wanden en komt uit bij Alejandro en zijn familie. Deze boeren laten je hun enorme koffieplantages zien en leggen je het hele proces uit: van boon tot kopje koffie.

Je maakt een wandeling van 4 uur richting Santa Teresa. Je kunt ook met de taxi gaan. Vlakbij Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je kunt bijkomen van het wandelen. Na de lunch ga je lopend naar Aguas Calientes, je eindbestemming. Update 2023: er zijn wegwerkzaamheden aan een tunnel op dit traject. Mogelijk zal je route aangepast worden of moet je rekening houden met bepaalde sluitingstijden. Informeer naar de huidige stand van zaken bij Indie en Myrna, de Peru reisspecialisten.

 Wist je dat de koffieroute een mooi en duurzaam alternatief is voor de populaire Inctrail? Lees hier alles over de Koffieroute Peru.

 

Dag 18: Machu Picchu

Je neemt de bus en bezoekt “de verloren stad” van de Inca’s: Machu Picchu. Ontdek haar geheimen, dwaal rond, beklim één van de omliggende toppen en geniet. Geniet zo lang je kunt, voordat je de trein terugneemt naar de Heilige Vallei en per taxi terug reist naar Cusco.

 

Dag 19: Cusco

Vrije dag in Cusco: leuk voor een kookles van Selia (of gewoon lekker relaxed lunchen in haar familie-restaurantje: zó leuk!), een wandelingetje door de stad, een museum, souvenir shoppen of een chocolade workshop in het Chocomuseo. Geniet van een extra dag in deze prachtige stad, er is genoeg te zien en te doen. We helpen je graag met het organiseren van een leuke activiteit!

Met een verblijf aan één van de populaire Niños hotels in hartje Cusco ondersteun je de stichting van de Nederlandse Jolanda van den Berg. Zij zet zich in om kinderen met een uitzichtloos bestaan te helpen. Op dit moment dragen de twee hotels bij aan een beter leven voor 600 kinderen. 

 

Dag 20: Lima

Vandaag is de laatste dag van je hoogtepunten Peru reis. Loop je laatste rondje over één van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika, alvorens je het vliegtuig terug naar Lima pakt.

Maak je rondreis door Peru zo duurzaam mogelijk door de positieve effecten van je reis te vergroten. Zorg er dan ook voor dat je impact op het klimaat zo klein mogelijk is. Wij brengen de positieve en negatieve impact van onze reizen in Peru in kaart, zodat we precies weten wat er goed gaat en waar nog ruimte is voor verbetering. Laat je inspireren en ontdek waar jij impact kan maken.

Ontvang een voorstel op maat

 

Vliegtickets rondreis Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Indie, Guido en Agnes geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Peru reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Peru maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Peru

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Peru. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.