Ontdek waarom de Taj Mahal misschien wel de meest romantische plek op aarde is. In Varanasi maak je een boottocht op de heilige Ganges. Je reist langs fabelachtige forten in Rajasthan. In het zuiden stap je aan boord van een traditionele houseboat voor een onvergetelijke tocht over de ‘backwaters’ van Kerala. In het binnenland wandel je door de uitgestrekte theeplantages. Reizen met de trein in India is een avontuur op zich. En natuurlijk proef je van de lekkerste lokale gerechten. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je individuele rondreis India af op de tropische stranden van Goa. Een reis om nooit te vergeten!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is vanwege drukte niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Kroatië met vertrek vóór 15 augustus. Na 15 augustus is er wel weer beschikbaarheid. Wil je toch in die periode op reis? Slovenië is wel beschikbaar. Een ander goed alternatief is Italië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Canada met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor een reis in het najaar of voor 2023 helpen onze reisexperts je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Mexico met vertrek in juli of augustus. Er is niet voldoende beschikbaarheid meer om een mooie rondreis samen te stellen. Voor reizen vanaf september helpt onze reisexpert je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Montenegro met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor reizen met vertrek op of na 25 augustus is er nog voldoende beschikbaarheid! 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door India maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies India

Alle praktische informatie voor een rondreis naar India. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd India

beste reistijd India

Beste reistijd India

Rondreizen in India

Tropische paradijsjes in Goa

Wist je dat India ook tropische paradijsjes kent? De deelstaat Goa ligt aan de westkust van het land en is dé plek om te genieten van uitgestrekte stranden met overhangende palmbomen. Kom helemaal tot rust met een eco yoga retreat. In de omliggende dorpen en steden is genoeg te doen om je dagen te vermaken.

Het lekkerste eten tijdend je India reizen

De Indiase keuken is al net zo gevarieerd als het land zelf. In het noorden eet je stevige curry’s en uitgebreide thali’s. Dat is een grote schotel met kleine bakjes stuk voor stuk gevuld met lekkernijen uit Rajasthan. In het zuiden geniet je van een echte dosa. De lichte pannenkoek met groente en kruiden kan zomaar het hoogtepunt van je reis worden. In Mumbai maak je een tour langs de lekkerste street food. Maar ook de Sadya, met soms wel 20 verschillende gerechtjes, geserveerd op een groot bananenblad moet je echt eens proberen.

Duurzaam Reizen India

Wil je duurzaam reizen in India, ga dan van de gebaande paden af. Zo wordt het toerisme in het land gespreid en kunnen locals buiten de bekende plekken ook profiteren van het toerisme. Better Places werkt samen met kleinschalige hotels en homestays op het platteland, waar je het leven van gewone Indiase gezinnen leert kennen. Bovendien bieden we volop leuke duurzame activiteiten aan. Leer bijvoorbeeld koken van een Indiase kokkin of ontdek Mumbai door de ogen van de locals. India is overigens perfect om met de trein te bereizen. Geen binnenlandse vluchten, maar lekker in de trein de landschappen aan je voorbij zien trekken. In het gezelschap van de nieuwsgierige Indiërs natuurlijk!

Religie en erfgoed

Overal in India zie je de restanten van oude beschavingen die hier ooit de dienst uitmaakten. Van sprookjesachtige paleizen waar maharadja’s en hun schare vrouwen verbleven tot de ruïnes van heiligdommen die eeuwen geleden gebouwd zijn om de goden gunstig te stemmen. Bezoek de sierlijke tempels en moskeeën van hindoes, boeddhisten, jaïnisten en moslims. India is een culturele schatkamer waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Een rondreis India zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis India zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Shalome, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.