Eindeloze, lege wegen. Hoge knalrode zandduinen. Een ruige kust. Het traditionele Himba-volk. Het prachtige Etosha National Park vol wilde dieren. Een rondreis Namibië is een geweldig avontuur vol hoogtepunten. Je slaapt hier in de mooiste kleinschalige lodges midden in de natuur en je kunt hier prima zelf rijden. Kies voor een autorondreis Namibië en geniet in alle vrijheid van dit indrukwekkende Afrikaanse land.

Reviews ontbreken vanwege de cookie instellingen van je browser, klik hier om ze te bekijken

Online reisbeurs

Op 26 oktober en 1 november organiseren we een Online Reisbeurs!

Meer informatie

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren in het wild

Ontvang een voorstel op maat

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze Namibië voorbeeldreizen.

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Bijzondere excursies individuele rondreis Namibië

Maak eerst een praatje en vraag om toestemming, voor je mensen op de foto zet

Reisadvies Namibië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Namibië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

Individuele rondreizen in Namibië

De ruige kust

De kust van Namibië heeft als bijnaam de Skeleton Coast en dat is niet voor niets. Het is hier zo ruig, dat er talloze scheepswrakken zijn aangespoeld. Tegenwoordig kun je er enorme kolonies zeehonden bewonderen en je maakt natuurlijk een stop in het stadje Swakopmund. Dit Duits aandoende stadje heeft een leuke boulevard en verschillende goede restaurants. Een prima plek om bij te komen van je autorondreis Namibië.

De Himba’s in Namibië

In Namibië leven verschillende traditionele stammen, waaronder de Himba’s. Je kunt een Himba-dorp bezoeken en alles leren over hun authentieke manier van leven. Een andere beroemde stam is de San, ook wel de bosjesmannen genoemd. Zij leven van de natuur en ook zij vertellen je graag alles over hun unieke levenswijze.

Zelf rijden tijdens je Namibië rondreis

Wil je de eindeloze, lege landschappen van Namibië écht beleven, kies dan voor een selfdrive Namibië. Een autorondreis Namibië geeft je de kans om het land op je eigen tempo en in alle vrijheid te ontdekken. Je kunt hier met gemak honderd kilometer rijden zonder iemand tegen te komen. De wegen zijn soms verhard, maar vaak rijd je over gravelwegen. Die zijn prima te berijden, zolang je rustig rijdt en je netjes aan de voorgeschreven snelheid houdt. Zelf rijden in Namibië is dé manier om het land echt te leren kennen. Onze reisspecialist Nina helpt je graag om de individuele Namibie reizen van je dromen samen te stellen.

Duurzame rondreis Namibië

Maak je een reis door Namibië, dan wil je natuurlijk zorgen dat je reis een positieve impact heeft op de natuur en cultuur van het land. Daarom kiezen we in Namibië voor kleinschalige lodges, die ecovriendelijk werken. Je kunt ook gaan kamperen in de natuur, dat is uiteraard nog duurzamer! In Namibië kun je prachtige safari’s maken en daar heb je niet altijd een auto voor nodig. Ga bijvoorbeeld in Damaraland te voet op zoek naar neushoorns, onder leiding van een gespecialiseerde lokale gids. Of kies voor de driedaagse Tok Tokkie-trail, een avontuurlijke wandeling dwars door de Namib-woestijn, met overnachtingen in de open lucht. Een unieke manier om de natuur van Namibië echt te beleven en alleen je voetstappen achter te laten.

Rondreis Namibië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis Namibië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Judith, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.