Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route Duurzame reis Zweeds Lapland

 

Dag 1-2: Aankomst in Luleå

Begin je reis in Zweeds Lapland door kennis te maken met de grootste stad van het noorden. Luleå ligt aan de Baltische zee, die in de winter compleet dichtvriest. Je huurt hier een paar schaatsen en begint je reis met een ouderwets rondje schaatsen over de goed verzorgde ijsbaan rondom het centrum. Bezoek de “Gammalstad” van Luleå; het best bewaarde kerkdorp van Noord-Scandinavië.

Gammalstad in Luleå telt tot het werelderfgoed van Unesco. Gammalstad is een uniek voorbeeld van een traditioneel kerkdorp uit Noord-Scandinavië. Ontdek de bijzondere aanpassing van conventioneel stadsontwerp aan de speciale geografische en klimatologische omstandigheden van een vijandelijke natuurlijke omgeving.

 

Dag 3-5: Jokkmokk bij de Sami

Je vertrekt naar je volgende bestemming. Onderweg naar Jokkmokk, waar in de eerste week van Februari de wintermarkt gehouden wordt, passeer je de poolgrens. In Jokkmokk komen alle Sami samen en kun je als reiziger kennismaken met de echte Sami-cultuur. Het samenzijn rond het vuur neemt een centrale plaats in de Sami-cultuur en dit is dan ook een prachtige setting om de traditionele gerechten, koffie en gastvrijheid te ervaren. Luister naar de eeuwenoude Sami verhalen en ontdek het belang van de rendieren onder het noorderlicht.

Zweeds Lapland is het land van het Sami-volk. Het hoeden van rendieren is de belangrijkste industrie. Deze rendieren kom je overal tegen. Als je deze prachtige, kalme dieren tegenkomt in de natuur, houd dan afstand om ze niet te storen.

 

Dag 6-7: Naturum Laponia

De reis wordt vervolgd naar het meest afgelegen stukje Zweden. Hier kom je het dichtst bij de grootste noordelijke wildernis. Vier nationale parken en twee natuurreservaten vormen een overweldigend beschermd wildernisgebied. Met een paar gehuurde sneeuwschoenen kun je je eigen voetafdrukken achterlaten in de prachtige diepe sneeuw. Te voet in dit prachtige winterlandschap raak je echt in aanraking met de natuur. Het geluid van je voetstappen in de sneeuw, het ontdekken van dierensporen en de eindeloze stilte als je stilstaat maakt een voettocht onvergetelijk.

Het bezoekerscentrum Naturum Laponia is de toegangspoort tot vier nationale parken, twee natuurreservaten en negen Sami-dorpen. Je leert er over wat Laponia is en waarom dit gebied op de Werelderfgoedlijst staat. Maak kennis met de bergen, bossen en moerassen.

 

Dag 8-9: Kiruna

In Kiruna bezoek je het oudste ijshotel van Zweden. IJshotels worden elke winter weer opnieuw opgebouwd. De volgende dag maak je een tocht met husky’s waarbij je de honden leert kennen en tijdens de lunch al je vragen kunt stellen. hier in Kiruna hebben we de kans om dit te doen. Verder heeft Kiruna de twijfelachtige eer om als eerste stad in z’n geheel fysiek verplaatst te worden. Hoe deze verplaatsing verloopt kun je met eigen ogen aanschouwen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van een wintervakantie naar Zweeds Lapland? Lees onze redenen om deze mooie reis te maken in onze blog

 

Dag 10-13: Abisko

Foto's doen geen recht aan de overweldigende natuur en het noorderlicht. Zelf erin of eronder staan is met geen pen te beschrijven en is de enige manier om er echt een indruk van te krijgen. Abisko staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om dit bijzondere natuurverschijnsel te bewonderen, omdat er geen lichtvervuiling is, maar natuurlijk komt er wel wat geluk bij kijken. Ga op een begeleide wandeltocht door het nationale park, waar de gids je alles vertelt over de historie van het park en je op zoek gaat naar sporen van wilde dieren. Een laatste stop bij het Aurora Sky Station waar je overdag een fenomenaal uitzicht hebt en kunt genieten van een Zweedse FIKA. Dan is wordt het echt tijd om terug te reizen naar Luleå waar je je huurauto weer inlevert.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.