Boek je treinticket naar Zweden

Reis met de trein naar Zweden en houd de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze reis vraag je aan door de volgende stappen te volgen:

  1. Neem rechtstreeks contact op met Oost-Zweden reisexpert Elsbeth om het landarrangement aan te vragen vanaf €2150,-
  2. Bekijk in de voorbeeldreis hieronder de route voor de heen- en terugreis met de trein en boot.
  3. De treinreis boek je zelf via The Train Traveller vanaf €529,-.
Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route wandelreis vlakbij Stockholm

Dag 1: Met de trein naar Kopenhagen

Je stapt op de trein en komt in de avond aan in Kopenhagen. Kopenhagen is de belichaming van de Scandinavische coole levensstijl. Jong, hip en levendig, maar met een rijke geschiedenis, cultuur en traditie. De stad heeft zich gepositioneerd als een culinaire krachtpatsen, een hotspot voor Deens design en een model voor proper, groen en duurzaam leven. Je overnacht in een hotel dat sinds de oprichting in 1999 duurzaamheid als een fundamenteel principe hanteert. Je verblijft hier een nacht in een hotel vlakbij het station.

Stockholm is heel goed bereikbaar met de trein. De reis gaat via Amsterdam, Hamburg en Kopenhagen. In de Deense hoofdstad verblijf je een nachtje en vervolgens stap je op de trein en ben je in 5,5 uur in Stockholm!

 

Dag 2 – 4: Via Stockholm naar Trosa

De volgende dag vertrekt je trein naar Stockholm. Welkom in Zweden! Vanuit hier pak je de rechtstreekse bus naar Trosa en check je in bij de gezellige en kleinschalig B&B met een heerlijke binnentuin met zwembad. Begin de reis met een relaxte wandeling langs het kanaaltje en aanschouw de prachtige houten huizen in echte Pippi Langkous stijl. In Trosa zorg je voor je eigen avondeten. Er is hier een groot aanbod en je B&B ligt midden in het knusse centrum, dus alles is op loopafstand. Ontdek de volgende dag het Tullgarn kasteel, het zomerverblijf van de Zweedse Koning. Je wordt hier afgezet en na afloop wandel je vanaf het kasteel terug naar Trosa. 

Wandeling Tullgarn kasteel naar Trosa: ca. 23km, ongeveer 7 uur

 Benieuwd naar meer wandelroutes in Zweden? Bekijk onze blog over verschillende trektochten in Zweden en lees meer over het wandelen langs de Zweedse kust.

 

Dag 5 - 6: Västerljung

Na een stevig ontbijt en het inpakken van je lunch, begint jouw wandeling van Trosa naar de prachtige Glamping aan het water. Je bagage wordt door de eigenaar naar je overnachtingsplek gebracht. De wandeling begint makkelijk en vlak, maar zodra je de stad achter je laat en je voorbij een verlaten kasteeltje bent gewandeld, staat de eerste klim op je te wachten. Je inspanningen worden beloond met een prachtig uitzicht bij Tuna. De glamping-tenten zijn compleet ingericht voor twee personen met comfortabele bedden. ‘s Avonds kun je op je eigen terras ontspannen en genieten van de zonsondergang. Een verkwikkende duik in het meer na een warme sauna is een heerlijke afsluiting van deze eerste en meest intensieve dag. De volgende dag kun je heerlijk ontspannen bij de tent, of als je nog energie hebt dan kun je natuurlijk ook nog een stukje kajakken op het meer.

Afstand: ca. 20 km, ongeveer 6 uur

Voor wandelen over het Sörmlandspad wordt er gemiddeld 3 km per uur gerekend. Dat komt niet zozeer door het hoogteverschil, want dat is hooguit 100 meter. De uitdaging zit in de ondergrond. Het is een technisch pad, wat betekent dat je veel rotsen en wortels als ondergrond hebt. De rotsen kunnen glad zijn en daardoor is het van belang om een rustig tempo te hebben. Concentratie op het pad en met aandacht je voeten neer te zetten maakt dat je langzaam loopt. Het kan prettig zijn om die reden met stokken te lopen, maar dat is niet noodzakelijk.

 

Dag 7 - 8: Tystberga

Op de zesde dag van je wandelreis volg je de opvallende oranje markeringen van het Sörmlands pad. Deze leidt je langs een interessant stuk van het pad met natuurreservaat, bos en open landschap. Het uitgestrekte Nynäs landgoed spreidt zich voor je uit, waar je bijna de hele dag over loopt om tenslotte bij het kasteel aan te komen. Een prachtige orangerie, bloemen- en groentetuin en natuurlijk de brouwerij waar je vannacht slaapt. ‘s Avonds maak je je eigen maaltijd klaar in de ruime keuken van de oude brouwerij, met lokale ingrediënten die voor je klaar staan. Wellicht maak je na het eten nog een kajaktocht op het meer of de zee, om vervolgens te ontspannen in de sauna. Hier heb je nog ruim de tijd voor, want je verblijft een extra dag. 

Afstand van glamping naar de brouwerij: ca. 11km, ongeveer 4 uur

Wist jij dat de Sörmlandsleden een meer dan 1.000 kilometer lange wandelroute is die alle hoogtepunten van de regio Sörmland met elkaar verbindt? Van de diepe bossen tot de prachtige rotsplateaus, zandstranden en eilanden voor de kust, je vindt het allemaal op de route.

 

Dag 9 - 10: Sävö

Vandaag loop je vooral door het bos, waarbij het gebied aardig op en neer gaat, dus neem je welverdiende pauzes als je die nodig hebt. Je nadert nu het hoogtepunt van de tocht: uitzicht over de Oostzee. Na een aantal kilometers zul je langs het water lopen, over een zandpad en later over de smalle wandelpaden. Je passeert een zandstrand waar je een frisse duik kunt nemen en even kunt genieten van de zee. Na nog een aantal kilometers door het bos en langs de zee loop je naar je einddoel van vandaag. Aan het einde van de middag vertrekt de boot vanaf je eindpunt bij de haven. Hier ga je aan boord en in slechts 10 minuten bereik je het mooie eiland Sävö. Het eiland is een echt paradijsje. De natuur, rust en ruimte is de luxe die je hier ervaart. ‘s Avonds maak je je eigen eten klaar op open vuur en een muurikka (een finse skottelbraai). En na het eten kun je de spieren ontspannen in de houtgestookte sauna of een tochtje rond het eiland kajakken.

Afstand van de brouwerij naar het eiland: ca. 16km, ongeveer 5 uur

Rondje eiland: ca. 5km, ongeveer 1,5 uur

 

Dag 11-13: Stockholm

Aan het einde van deze wandelreis pak je vanuit Trosa de bus naar Stockholm. Na een volledige onderdompeling in de natuur is het tijd om weer naar de stad te keren. Geniet nog een paar dagen van deze prachtige stad. Sommigen noemen deze stad het ‘Parijs van het noorden’, anderen vergelijken het met Venetië. Hierbij houdt de vergelijking dan ook op, want Stockholm is uniek door een specifiek noordelijk element, het contrast tussen de heldere zomers en de donkere winters veroorzaakt een bijzondere atmosfeer die de stad twee volledig verschillende gezichten geeft. Eindig je wandelvakantie vlakbij Stockholm met het verkennen van de stad. Doe dit wandelend of op de fiets en laat je meevoeren door de charmes van de stad.

Ontdek de archipel van Stockholm, en de vijf redenen waarom je deze regio wilt bezoeken

 

Dag 14 en 15: Terug naar Nederland via Kopenhagen

Vanuit Stockholm neem je de trein terug naar Kopenhagen waar je weer een nacht verblijft. Je komt al in de middag aan, dus je hebt genoeg tijd om een lekker restaurantje te zoeken. Neem hier de tijd om na te genieten van je wandelvakantie. Ontspan vervolgens in het hotel, voordat je morgen je reis terug naar huis vervolgt. Fijne reis!

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.