Uitstoot van je reis naar Jordanië (kg CO2e)

Route Jordanië hoogtepunten

Dag 1: Aankomst in Amman

Je landt op het vliegveld nabij Amman. Eenmaal hier haalt onze chauffeur je op van het vliegveld om je naar het hotel te brengen. Na aankomst in Amman kun je op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad. Je slaapt twee nachten in een hotel nabij het stadscentrum. 

 Amman is het perfecte startpunt voor een roadtrip door Jordanië! Je vindt er veel eetstalletjes, restaurants en kleurrijke winkels. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën ontmoet je de Jordaniërs.

Dag 2: Bezoek Jerash & Ajloun

Vanochtend wordt je huurauto bij het hotel gebracht. De roadtrip Jordanië kan beginnen! Je gaat op weg naar Jerash, een Romeinse opgraving van wereldformaat op een uurtje rijden van de hoofdstad. Het vroegere Gerasa werd in de zevende eeuw na Christus bedolven door een aardbeving. Hierdoor zijn straten, tempels, kerken en pleinen goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Aljoun, met op de heuvel een islamitisch fort vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving. Je rijdt op je eigen tijd terug naar Amman waar je weer overnacht.

Dag 3: de Dode Zee

Vandaag reis je naar het diepste punt van de aarde: de Dode Zee. Onderweg naar het zuiden maak je een stop bij Mount Nebo. Op deze plaats keek Mozes uit over het beloofde land, en bij helder weer is het uitzicht dan ook spectaculair. In de Dode Zee kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water. Dankzij de Dode Zee is Jordanië een van de grootste producenten van geraffineerd zout. In de lokale toeristenwinkels en drogisterijen kun je van alles kopen met zouten en mineralen die goed zijn voor huid, haar en de innerlijke mens. Je slaapt in een hotel aan de Dode Zee.

Vanwege de korte afstanden in Jordanië heb je veel tijd voor bijzondere bezoeken en activiteiten. Begin vandaag bijvoorbeeld met de Amman City Tour. Je bezoekt dan de citadel, het Romeinse amfitheater en het kleine Wadi Seer gebied, om Iraq el Amir en Qasr Al Abd te zien.

Dag 4: Dana NP

De route vandaag loopt via de eeuwenoude King's Highway. Langs bergen en ravijnen reis je naar het ruige Dana Nationaal Park. Onderweg maak je nog een stop bij het middeleeuwse kruisvaarders kasteel in Kerak. Vervolgens heb je in Dana een wijds uitzicht over het gebied waar je morgen kunt wandelen. Je slaapt in een guesthouse waar je ook lokale gerechten kunt eten.

Dana is het grootste natuurreservaat van Jordanië. Het is deel van de rigtvallei en beslaat zo'n 320 vierkante kilometer aan spectaculaire bergen en kliffen. In het gebied leven allerlei reptielen, wolven en zelfs lynxen.

Dag 5: Naar Little Petra

Vandaag heb je volop tijd om Dana te ontdekken. Zo is het mogelijk om met een lokale gids een mooie wandeling door de omgeving te maken. De gids weet alles van dit gebied en kan je daarom veel vertellen. Je ziet tijdens een wandeling vast veel vogels en prachtige rotsformaties. Aan het eind van de middag rij je naar Little Petra, het kleine, minder bezochte zusje van wereldwonder Petra. Onderweg maak je misschien een korte stop bij Shobak, een klein kruisvaarderskasteel. Daar geniet je van het panoramische uitzicht vanaf de heuvel.

Je overnacht in het fantastische Seven Wonders Luxury Camp, gelegen tussen de rode rotsen van Little Petra. Bekijk hier meer uitgelichte accommodaties Jordanië.

Dag 6: Hike naar Petra

Vandaag staat een wandeling op het programma, via de ‘achterdeur’ naar wereldwonder Petra. Je wandelt 3 tot 4 uur met een lokale bedoeïenengids van Little Petra naar het stadscentrum van Petra via een geheime Nabateese route. De gematigde wandeling in de bergen biedt een adembenemend uitzicht op Wadi Araba en leidt naar het fantastische Monastery. Je komt vervolgens bij Petra langs tempels, graven, het Romeinse museum en de schatkamer. Je verblijft twee nachten in een familiehotel op loopafstand van de stad Petra.

Een van de  bijzondere excursies in Jordanië is een speciale 'Petra by Night' waar je vanavond aan mee kan doen. Zo kan je het prachtige Petra 's avonds bezoeken met een gids.

Dag 7: Petra

Petra is een wereldwonder en dat is niet zonder reden. De stad ligt verscholen binnen een gigantische rotsberg. Ooit beheerste Petra de karavaanhandel tussen Egypte en Mesopotamië, maar vanaf de vijfde eeuw raakte de stad in verval. De huizen verdwenen en bedoeïenen namen bezit van de lege rotsgraven. Pas in de negentiende eeuw werd Petra herontdekt. Je hebt alle tijd om Petra te verkennen en alle mooie rotsbergen te zien. In de avond kun je kiezen om een Turks bad te nemen.

Tijdens je rondreis langs alle hoogtepunten van Jordanië zal je veel gidsen ontmoeten. De lokale gidsen zorgen dat je het échte Jordanië leert kennen.

Dag 8: Wadi Rum

In de ochtend kun je een paardrijtocht maken. Je rijdt door de adembenemende bergen van Jordanië. Zowel ervaren als minder ervaren ruiters kunnen de excursie maken. Na de lunch reis je naar de prachtige Wadi Rum woestijn. Heb je de film 'Lawrence of Arabia' gezien? Die is hier deels opgenomen. Je overnacht in een woestijnkamp. De voorzieningen zijn relatief eenvoudig: matras en beddengoed zijn aanwezig, de sanitaire faciliteiten deel je. De sterrenhemel is indrukwekkend, zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

Wil je je verblijf in Wadi Rum uitbreiden met een bijzondere excursie? Dan kan je optioneel mee doen aan een sunset tour. Samen met een lokale gids pak je de jeep om naar mooie plekken te gaan. Een korte kamelenrit verder en je kan genieten van de ondergaande zon die het unieke Wadi Rum goed doet kleuren.

Dag 9 - 10: Aqaba

Op je eigen tijd rijdt je naar Aqaba aan de Rode Zee. Hier geniet je een paar dagen van de zon, zee en strand. Aqaba is een ontspannen stad aan de Rode Zee met vele restaurantjes. De ideale plek om even bij te komen van al je actieve roadtrip in de woestijn! De rode zee is beroemd om zijn koraalriffen: het is één groot levend aquarium. Behalve snorkelen kun je hier ook duiken. Mocht je nog een activiteit willen ondernemen, dan kan je met een boot het water op en genieten van een heerlijke lunch met vers eten uit de zee. 

Veel reizigers gingen je al voor met een individuele rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië. Je maakt de reis geheel op maat met de lokale reisspecialist Elena.

Dag 11: Madaba

In de middag reis je in ongeveer 4 uur terug naar het noorden, naar Madaba. In dit oude stadje liggen onder andere oude Byzantijnse vloermozaïeken. De kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand.

Tijdens je hoogtepunten reis door Jordanië is het mogelijk om in de meest bijzondere accommodaties te verblijven. Van kleinschalige homestays tot mooie kampen in de woestijn. Vraag Elena naar de mogelijkheden.

Dag 12: vertrek uit Jordanië

Vandaag rijd je ongeveer 4 uur terug naar het noorden. Het is ook mogelijk om vanaf Aqaba terug te vliegen. Je wordt naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar huis. Je reis langs de hoogtepunten van Jordanië komt helaas tot zijn einde.

Elena geeft je graag advies over de beste reistijd Jordanië. Daarbij houdt ze rekening met je wensen voor de activiteiten en ook met de drukte in verschillende reismaanden.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Jordanië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jordanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Jordanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jordanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Jordanië

rondreis-jordanie

Beste reistijd Jordanië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.