Uitstoot van je reis naar Jordanië (kg CO2e)

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

Route voor de beste Jordanië vakantie

Start reis in Amman

 

Dag 1 - Aankomst Amman

Je vakantie door Jordanië begint in Amman! Je komt aan op Queen Alia International Airport net buiten Amman, waar je privé chauffeur op je staat te wachten om je naar de stad te brengen. Je verblijft in een hotel op een mooie locatie en zult de tijd hebben al wat van de hoofdstad te zien!

Maak optimaal gebruik van je tijd in Amman door een bezoek te brengen aan Beit Sitti. Gepaard met een bezoek aan de lokale groentemarkt krijg je hier een kookles die je niet snel zult vergeten. Beit Sitti is een sociale onderneming die kansen biedt aan lokale vrouwen door middel van toerisme. Samen met deze vrouwen zal je hier de lekkerste lokale gerechten maken.

Dag 2 - Amman

Een hele dag om Amman te ontdekken! Bezoek bijvoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën ontmoet je de Jordaniërs.

Je kan vandaag ook een optionele excursie plannen naar het Iraq Al Amir dorp, niet ver van Amman. Je chauffeur rijd je naar deze coöperatie, waar de vrouwen en meisjes ui Wadi Al-Seer dorpen samenkomen om ambachtelijke beroepen uit te oefenen. Zo kan je met je eigen ogen zien hoe de vrouwen keramiek, olijfoliezepen en andere ambachtelijke souvenirs maken.

Dag 3 - naar Aljoun

Na het ontbijt ga je op weg naar Jerash, een Romeinse opgraving van wereldformaat. Het vroegere Gerasa werd in de zevende eeuw na Christus bedolven door een aardbeving. Hierdoor zijn straten, tempels, kerken en pleinen goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Aljoun, met op de heuvel een islamitisch fort vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving.

Onderweg naar Jerash kan je overwegen om even te stoppen bij Beit Khairat Souf. Better Places laat je graag kennis maken met deze lokale onderneming die zich richt op het versterken van de positie van vrouwen, en het beschermen van het lokale mileu. Geniet van een zelfgemaakt ontbijt, of lunch met de lokale mensen die je hier tegenkomt. Mocht je tijd en zin hebben kan je een fietstocht door de omgeving maken! Lees hier meer.

Dag 4 - naar Orjan

Er staat een bijzondere dag op je te wachten! Vanochtend komt de lokale gids je ophalen om naar het dorp Orjan te wandelen. Deze hike duurt zo'n 6 uur en brengt je langs de beboste valleien naar de weelderige groene boomgaarden van Orjan. Let tijdens het wandelen op de dramatische rotswanden, oude watermolens en mooie uitzichten. Eenmaal aangekomen in Orjan krijg je een unieke mogelijkheid om de lokale levensstijl te ontdekken en overnacht je in een leuke homestay bij de lokale familie.

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Um Qais en de Dode Zee

Je gaat naar Um Qais, waar je prachtige ruïnes kan bewonderen. Hier kan je ook zeker zijn dat je beste Jordanië vakantie goed begint door het verblijf in een klein pension. De volgende bestemming is de Dode Zee, het laagste punt van de aarde.

Dag 5 - naar Um Qais

Vandaag vertrek je richting Um Qais Maak een wandeling rond de prachtige ruïnes van Gadara (de oude naam van Um Qais) met onze gids Ahmad Alomari, wiens familie vroeger in de oude ruïnes leefde. Het beste tijdstip dit te doen is voor zonsondergang, als de lucht roze kleurt boven de Romeinse zuilen die uitkijken op het meer van Galilea en Israël.

In Umm Qais kan je er zeker van zijn dat je vakantie in Jordanië op de juiste manier begint. Je verblijft in een klein pension, Beit al Baraka, en maakt kennis met enkele echte lokale ambachtslieden en ondernemers die samenkomen om ervaringen te creëren voor bezoekers die teruggeven aan de gemeenschap. Word wakker met waarschijnlijk het beste ontbijt dat je ooit hebt gehad, volg een workshop bijenteelt met Youssef, leer ‘Makloubeh’ koken met Gasloum of ga voor een wandeling langs de Jordaanvallei.

Dag 6 - naar de Dode Zee

Je hebt nog een ochtend in Um Qais om te genieten van het lokale leven, of de omgeving van het kleine dorp te verkennen. Er zijn genoeg mogelijkheden om mee te helpen op de boerderij van de lokale bevolking, of nog een mooie wandeling te maken.

Je vervolgt de reis richting Mount Nebo en de Dode Zee. Hier heb je vrije tijd om op het laagste punt van de aarde wat tijd door te brengen! Neem een duik en ervaar zelf hoe je blijft drijven op dit zoute water.

Dag 7 - de Dode Zee

Op deze plaats keek Mozes uit over het beloofde land, en bij helder weer is het uitzicht dan ook spectaculair. In de Dode Zee kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water. Dankzij de Dode Zee is Jordanië een van de grootste producenten van geraffineerd zout. In de lokale toeristenwinkels en drogisterijen kun je van alles kopen met zouten en mineralen die goed zijn voor huid, haar en de innerlijke mens.

 

Dana National Park en Little Petra

Het Dana Biosphere Reserve is het grootste reservaat van Jordanië en erg indrukwekkend. Het is de perfecte plek voor wandelingen, die je ook gaat maken. Daarna vervolg je je reis naar Little Petra om een authentieke woestijnervaring te beleven.

Dag 8 - naar Dana NP

Reis langs de oude handelsroute, de Koningsweg, die al 3000 jaar wordt gebruikt. Maak ook even tijd om te stoppen bij Karak, een oud kruisvaardersbolwerk. Karak, de thuisbasis van een indrukwekkend kasteel, biedt een spectaculair uitzicht over de bergen en de dode zee. Een belangrijke halte op de oude karavaanroutes tussen Egypte en Syrië, de stad is doordrenkt van geschiedenis. Vervolg je Jordanië vakantie door dit prachtige stuk weg naar onze volgende bestemming: Dana Reserve.

Je hebt vandaag nog een optie om de locals bij Ghor Al Mazra te ontmoeten. Hier help je een uurtje mee op de tomaten-plantages en krijg je een verse lunch voorgeschoteld!

Dag 9 - Wandeling naar Feynan

Het Dana Biosphere Reserve is het grootste reservaat van Jordanië en is een spectaculair terrein. Meer dan 45 verschillende zoogdiersoorten leven hier, waaronder gazellen, wolven en rode vossen. Dana is de perfecte plek voor een trekking – vooral in het voorjaar als de wilde bloemen bloeien en de temperaturen niet te hoog zijn. Vandaag is weer een actieve dag. Je maakt een wandeling van zo’n 6 uur met een lokale gids door het nationale park Dana. De weg is relatief gemakkelijk en gaat langs verschillende zones van het reservaat, waardoor je kennismaakt met de diversiteit van de natuur.

Tijdens de 9e dag van je rondreis is je accommodatie niets minder dan de bekroonde Feynan Ecolodge; vaak beoordeeld als een van ’s werelds beste ecolodges. De missie van Feynan is “het helpen van de natuur, het helpen van mensen” door haar betrokkenheid bij gemeenschapsprojecten en het milieu. Ongeveer de helft van alle inkomsten wordt teruggegeven aan de gemeenschap en veel lokale bewoners zijn direct in dienst van de lodge.

Dag 10 - naar Little Petra

Na een vrije ochtend in Feynan reis je door naar Little Petra, het kleine broertje van het beroemde wereldwonder. Vanavond beleef je een echte authentieke woestijnervaring in een Bedoeïenkamp in de buurt van van Little Petra. Geniet van thuis gekookte maaltijden op de traditionele manier en hoor verhalen over de Ammarin stam, die het kamp runnen en zo delen in de winst. Maak de ervaring compleet door onder de sterrenhemel te slapen in een traditionele bedoeïenen tent! Je vakantie in Jordanië is niet compleet zonder deze ervaring.

Tijdens je beste Jordanië vakantie is het mogelijk om in de meest bijzondere accommodaties te verblijven. Van kleinschalige homestays tot mooie kampen in de woestijn. Vraag Elena naar de mogelijkheden.

 

Petra en Wadi Rum 

De meeste reizigers gaan natuurlijk in eerste instantie naar Jordanië vanwege Petra, je volgende bestemming! Daarna bezoek je de Wadi Rum woestijn voor een safari en ervaar je nog een keer hoe het is om onder de sterrenhemel te slapen.

Dag 11 - naar Petra

Na een heerlijk ontbijt vertrek je voor een wandeling van Little Petra naar zijn grotere broer. Deze route staat ook wel bekend als het binnenkomen van Petra via de achterdeur en duurt zo’n 3-4 uur. Onderweg zal je vele mooie plekjes kunnen bezichtigen.

Dag 12 - Petra

Petra is een enorm complex en het kan vele dagen duren voor je alles gezien hebt. Met de hulp van onze gidsen weet je zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt. Neem voldoende water mee want het kan warm worden!

Vandaag is het ook mogelijk om mee te doen aan een speciale kookworkshop. Zo krijg je onder begeleiding van een Jordaanse kok de lokale keuken onder de knie.

Dag 13 - naar Wadi Rum

Je bezoekt tijdens je vakantie in Jordanië de beroemde Wadi Rum woestijn voor een woestijnsafari. Tijdens deze belevenis ervaar je hoe het is om in de woestijn te overnachten en krijg je de nachtelijke sterrenhemel te zien. Erg bijzonder.

Dag 14 - Wadi Rum

Je hebt de hele dag de tijd om de woestijn te ervaren. Je kunt een hele dag wandelen met een bedoeïenengids, een kameelrit maken of een jeeptour van zes uur maken, waar je de hoogste berg van Wadi Rum - Um Addami - kunt beklimmen. Wat je ook kiest, Wadi Rum zal je niet teleurstellen. Je slaapt vannacht ook in het bedoeïenenkamp. Het kan ook een "thuisverblijf" zijn bij een echte bedoeïenenfamilie in hun traditionele huistent. Laat je voorkeur weten aan de lokale reisspecialist Elena!

Wadi rum is wereldberoemd voor de uit filmscenes van Star Wars en de Martian – Wadi Rum laat met weinig moeite een enorme indruk achter. Met Better Places breng je hier de avond door en dat gaat gepaard met een initiatief gestart door een groep Jordaanse ondernemers. Hier zul je de vele sterren bekijken met een aantal gidsen.

 

Beëindig je positieve impact reis in Aqaba

Na al je actieve avonturen in de woestijn, ga je naar Aqaba. Dit is de ideale plek om na deze dagen tot rust te komen. In deze laatste dagen van je beste Jordanië vakantie bezoek je ook nog Wadi Mujib, ook wel de Grand Canyon van Jordanië, en Madaba, een marktplaats.

Dag 15 - naar Aqaba

Je hebt de ochtend vrij om rustig te genieten van het woestijnlandschap. Optioneel kun je een ritje per kameel maken of, indien je overnacht bij de bedoeienen, helpen met het geiten hoeden. Nadat je gedag hebt gezegd tegen de woestijn is het tijd verder te reizen. Je kunt ervoor kiezen een tussenstop maken bij de berg Um Addami. Vanaf de top van de berg heb je vanwege haar ligging uitzicht op zowel Jordanië als Saoedi-Arabië.

Dag 16 - Aqaba

Geniet tijdens deze Jordanië vakantie een paar dagen van de zon, zee en strand. Aqaba is een ontspannen stad aan de Rode Zee met vele restaurantjes. Dit is de ideale plek om even bij te komen van al je actieve avonturen in de woestijn!

Je kan bijvoorbeeld mee met een boot cruise om de Rode Zee op te gaan. Geniet van de frisse zeelucht of ontdek de onderwaterwereld!

Dag 17 - Aqaba

Vanaf de kust kun je op een heldere dag het Israëlische plaatsje Eilat aan de overkant zien liggen. Mocht je nog een activiteit willen ondernemen, dan kan je met een boot het water op en genieten van een heerlijke lunch met vers eten uit de zee. Er is genoeg te doen in Aqaba om je een aantal dagen te vermaken.

Dag 18 - naar Wadi Mujib

Je vakantie gaat verder richting de spectaculaire Wadi Mujib, ook wel de Grand Canyon van Jordanië genoemd. Ook ligt dit natuurpark dichtbij de Dode Zee, aangezien je langzaam richting Amman aan het reizen bent voor je vlucht naar huis.

Dag 19 - naar Madaba

Je kan tussen april en oktober door het canyonpad (2km) wandelen langs een aantal verschillende paden. Er is ook een hoger gelegen pad met uitzicht op de dode zee, dat in de winter open is. Verblijf in de Mujib Chalets van Wild Jordan, die uitkijken over de dode zee, Zo ervaar je de Dode Zee op een andere manier!

Als we onze reis terug naar Amman beginnen, overnacht je nog bij de marktplaats Madaba, bekend om zijn verzameling Byzantijnse mozaïeken. Madaba is ook de thuisbasis van een van de grootste christelijke gemeenschappen van Jordanië, en van hieruit kunnen we meer hoogtepunten van de King’s Highway verkennen.

Een gouden tip van onze lokale reisspecialist Elena: Ga eens uit eten bij het Haret Gdoudna Restaurant in Madaba. Daar ga je geen spijt van krijgen.

Dag 20 - Vertrek uit Jordanië

Madaba ligt op slechts 20 minuten van de luchthaven Queen Alia, wat betekent dat er geen noodzaak is om terug te keren naar Amman. Hier komt je vakantie door Jordanië ten einde.

Doordat deze reis zo'n 3 weken duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jordanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Jordanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jordanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Jordanië

rondreis-jordanie

Beste reistijd Jordanië

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Jordanië vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2e-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.