Maak kennis met Elena, reisspecialist Jordanië

Toen Elena naar Jordanië verhuisde, ging ze al snel op zoek naar een baan. “Ik ben slecht in niets doen”, lacht ze. “Mijn eerste baan was geen succes, want dat was saai kantoorwerk. Gelukkig hoorde ik toevallig dat een reisorganisatie een Russisch sprekende medewerker zocht die voor Russische toeristen reizen kon organiseren. Bij die organisatie werk ik nu nog steeds en ik heb mijn werkgebied uitgebreid naar Europa. Ik maak onder andere maatwerkreizen en geef over reisadvies voor Better Places en dat vind ik geweldig werk. De reissector past goed bij me. Ik vind het leuk om samen met reizigers aan de slag te gaan en een geweldige rondreis voor hen samen te stellen met mijn reisadvies. Ik wil de reis tot in de puntjes regelen, want de reizigers moeten optimaal kunnen genieten. Elke reis is weer anders, dus het verveelt me nooit.”

Gastvrijheid in Jordanië

Jordanië is volgens Elena een land voor iedereen. Of je nou van cultuur en geschiedenis of van natuur houdt, jong of oud bent, van actieve bezigheden zoals wandelen houdt of liever wilt luieren. Wanneer Elena over Jordanië praat beginnen haar ogen te stralen. Haar liefde voor het land is van haar gezicht af te lezen. “De Jordaanse gastvrijheid is de voornaamste reden waarom ik van dit mooie land houd. Vanaf dag één voel ik mij hier ontzettend welkom en de Jordaniërs doen er alles aan om mij hier thuis te laten voelen. De mensen hier zijn behulpzaam en openhartig. Als ze bijvoorbeeld zien dat je ergens naar op zoek bent zullen ze je direct vragen of ze je kunnen helpen. Het reisadvies voor Jordanië is dan ook om met de locals op pad te gaan!"

Reisadvies van een reisspecialist Jordanië

Het leukste aan haar werk als reisspecialist Jordanië? Het contact met de klanten, met name wanneer ze in het land aan het reizen zijn. “Door met hun te praten en naar hun ervaringen te luisteren reis ik een beetje met hen mee. Bovendien is het altijd leuk om Jordanië advies te geven en een reisschema te maken, want iedereen heeft een andere smaak wat betreft reizen. Tot slot ga ik natuurlijk ook nog zelf op pad in Jordanië. Om hotels te bekijken en natuurlijk om meer van dit prachtige land te ontdekken.”

Wil je graag een rondreis maken door Jordanië en een aantal van de mooiste bezienswaardigheden zien? Tijdens een reis met de familie kan je langs de beste plekjes gaan. Je plant je hele reis samen met de lokale reisexpert Elena.

Rondreizen in Jordanië

Een rondreis door Jordanië begint vaak in Amman en neemt de reiziger mee naar plaatsen zoals de beroemde ruïnes van Petra en Jerash, diverse kastelen en natuurreservaten, de prachtige onderwaterwereld bij Aqaba en de verlaten woestijnvlaktes van Wadi Rum. Maar volgens Elena maken vooral de mensen een rondreis door Jordanië onvergetelijk. Ze spreekt met lof over de Jordaniërs en de bedoeïen: de mensen met een nomadische levenswijze, vaak op afgelegen plekken zoals de woestijn. “Ze hebben andere tradities dan de Jordaniërs en het is zeker interessant om als reiziger een kijkje in hun dagelijks leven te mogen nemen.”

Persoonlijke favoriet

Elena’s persoonlijke favoriet in Jordanië is de wandeling van Little Petra naar Petra. Daarbij wandel je vier uur met een lokale Bedoeïenen-gids over een pad dat lang niet alle gidsen kennen. “Toen ik deze wandeling voor het eerst maakte was ik sprakeloos. Ik voelde me zo klein naast die enorme rotspartijen. Petra is geweldig en die plek mag je zeker niet overslaan, maar eerlijk gezegd vind ik de ruïnes bij Little Petra nog indrukwekkender.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Duurzaam reizen

Duurzaamheid is nog geen populair onderwerp in de samenleving van Jordanië. “Milieuvervuiling is een groot probleem in Jordanië, maar de situatie is gelukkig al een stuk beter dan tien jaar geleden. Toen ik hier kwam was ik geschokt hoe veel afval er overal te vinden was. Ik ben erg blij dat er steeds meer aandacht is voor afval recyclen, het gebruik van plastic verminderen en andere manieren om op een juiste manier met het land om te gaan. Het zou erg leuk zijn als er meer duurzame accommodaties komen in Jordanië, bijvoorbeeld in de natuurreservaten van Dana en Ajlun. Dit komt dan ook zeker in mijn reisadvies Jordanië terug".

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Reisadvies voor én tijdens je Jordanië rondreis

Reisexpert Elena helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Jordanië rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Elena te allen tijde bereiken per Whatsapp. Daarnaast geeft Elena je haar eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanie maken.

Veilig reizen in Jordanië

Onze reizen door Jordanië zijn altijd door veilige gebieden, en we houden altijd het reisadvies van het Ministerie BZ in de gaten. Of lees meer over de veiligheid in Jordanië.