Maak kennis met Karin, je specialist Tanzania

Vijf jaar geleden reisde Karin voor het eerst af naar Tanzania. Ze was altijd al Afrika-gek en bezocht vijftien landen op het continent. Tijdens haar reis door Tanzania gebeurde iets totaal onverwachts: ze werd verliefd. “Als iemand me dat tien jaar geleden had gezegd, dan had ik hem voor gek verklaard”, lacht ze. “Ik heb er alles aan gedaan om het te ontkennen, maar de liefde hield stand. Ik ging twee keer terug naar Tanzania en inmiddels woon ik al jaren in Arusha, de safarihoofdstad van het land. Natuurlijk ging ik meteen op zoek naar werk. Eerst in mijn eigen vakgebied, het bankwezen. Met de lokale salarissen bleek dat niet te werken en toen rolde ik bij toeval in het toerisme. En dat vak vind ik geweldig.”

Tanzania bezienswaardigheden: Persoonlijk contact

Karin vindt het erg leuk om elke dag contact te hebben met Nederlandse reizigers en om voor hen de mooiste reizen samen te stellen. “Ik probeer een band op te bouwen met mensen”, vertelt ze. “Persoonlijk contact is heel belangrijk voor mij, omdat ik dan samen met de reizigers een droomreis kan ontwerpen. Ik wil van tevoren graag zoveel mogelijk weten. Wat willen mensen graag zien, wat willen ze beleven, wat zijn hun interesses? Willen ze kennismaken met het lokale leven, zijn ze op zoek naar luxe, willen ze kitefsurfen, zijn het vogelliefhebbers? Ik hoor heel graag wat hun specifieke wensen zijn. Ook tijdens de reis staat dat persoonlijke centraal: ik haal mensen zelf op van het vliegveld en ook onderweg houd ik graag contact. Ik wil zeker weten dat de reis volgens planning verloopt. Het is mijn doel om te zorgen dat mensen hier de mooiste reis van hun leven maken. En ik hoor gelukkig vaak terug dat dat is gelukt.”

 Benieuwd naar reiservaringen van klanten in Tanzania? Lees meer op deze blog!

Tanzania bezienswaardigheden: Masai en dierenleven

Tanzania is inmiddels Karins tweede thuis geworden. Ze geniet van de natuur en ook de vriendelijkheid van de locals bevalt haar goed. “Tanzania is arm, maar niemand heeft hier honger”, zegt ze. “Mensen delen alles met elkaar, misschien dankzij het socialistische verleden van Tanzania. Voor reizigers is het heel leuk om verschillende dorpjes te bezoeken, onder andere van de Masai-stam. Mensen zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Verder is de natuur hier natuurlijk schitterend, net als het dierenleven. In de Ngorongoro-krater kun je soms wel vijf diersoorten tegelijk fotograferen.”

Tanzania bezienswaardigheden: Tarangire National Park

Het nog onbekende Tarangire National Park is het favoriete wildpark van Karin. “Hier zie je enorme kuddes olifanten en ook de Big Five kun je hier spotten. Zelf ga ik ook graag naar de warmwaterbronnen van Maji Moto, waar je lekker kunt zwemmen en aan lianen het water in kunt zwieren. Wil je na alle safari’s nog even relaxen, reis dan af naar het eiland Zanzibar. Hier vind je een tropisch paradijs dat zo uit een ansichtkaart lijkt weggelopen.” Karin heeft één gouden tip voor reizigers. “Slaap vooral in een tented camp in één van de wildparken van Tanzania en niet in een lodge. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, maar je slaapt wel midden in de natuur. Je hoort de stilte, de wilde dieren, de vogels. Zo ervaar je het mooiste dat Tanzania te bieden heeft.”

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Ondersteuning voor én tijdens je Tanzania rondreis

Reisexpert Karin helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Tanzania rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Karin altijd bereiken. Daarnaast geeft Karin je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Tanzania specialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.