Jordanië is een klein land, maar het heeft veel te bieden. Een individuele rondreis Jordanië brengt je naar Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Je vindt er ook prachtige natuur, zoals in het Dana Biosphere Reserve of in de woestijn van Wadi Rum. Daarnaast heeft Jordanië een rijke Islamitische en Christelijke historie. De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en gastvrij; je wordt overal begroet met de zin ‘Welcome to Jordan’.

 

Ga zo lang mogelijk op reis, zodat je de cultuur écht kunt ervaren

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jordanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Jordanië rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Kies voor authentieke ervaringen die goed zijn voor jou en de locals

Reisadvies Jordanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jordanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Jordanië

rondreis-jordanie

Beste reistijd Jordanië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Jordanië

Veiligheid Jordanië

Veel mensen maken zich zorgen om de veiligheid wanneer ze een rondreis in Jordanië overwegen. Er zijn inderdaad landen in het Midden-Oosten waar het momenteel onveilig is, maar daar valt Jordanië zeker niet onder. Vrede is erg belangrijk in Jordanië. Er leven hier mensen met verschillende religies, maar iedereen leeft in vrede met elkaar. Ze willen bovendien dat reizigers met een fijn gevoel naar huis gaan, dus ze zullen er alles aan doen zodat jij je veilig voelt in hun land.

Veilig reizen in Jordanië

Als je op reis gaat in Coronatijd, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe is op de bestemming. Je wilt zorgeloos kunnen reizen, met zo weinig mogelijk risico op het gebied van Corona. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken, de maatregelen op je bestemming en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Jordanië.

Duurzame rondreis Jordanië

Duurzaam reizen in Jordanië hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het land heeft prachtige ecolodges, die met minimale impact op de natuur werken. Slaap bijvoorbeeld in Feynan Ecolodge of Dana Guesthouse in het prachtige Dana Nature Reserve en ga wandelen met een lokale gids. Hij kan je alles vertellen over de flora en fauna in het gebied en je kunt hem al je vragen stellen. Door lokale gidsen in te huren, zorg je dat de locals direct profiteren van je bezoek. Wil je kennis maken met de Bedoeïenen-cultuur in Jordanië? Slaap dan in een homestay in Wadi Rum. Ook dit is een mooie manier om kennis te maken met lokale tradities en Jordanië op een duurzame manier te beleven.

Je eigen reis door Jordanië samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Jordanië rondreis zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Elena, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een reisvoorstel op maat.

 

Veelgestelde vragen Jordanië

Is Jordanië veilig?

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Is Jordanië geschikt voor reizen met kinderen?

Welke bezienswaardigheden moet ik zien in Jordanië?