Beste reistijd juli

Op vakantie in juli, waar ga je heen?

Op vakantie in juli, buiten het hoogseizoen, heeft een hoop voordelen, maar dat wil niet zeggen dat onze zomermaanden niet geschikt zijn voor een verre reis. Zit jij aan de zomervakantie vast? Ook dan zijn er genoeg bestemmingen waar je profiteert van lekker weer zonder al te veel drukte. De maand juli is heel geschikt om die lang geplande reis naar Cuba te maken of door het veelzijdige Indonesië te reizen. En hoewel het op veel plekken in deze periode hoogseizoen is, heeft de maand juli een leuke bijkomstigheid: op veel bestemmingen vinden in deze maand feestdagen plaats of kun je getuige zijn van bijzondere natuurfenomenen, zoals de Grote Migratie in Tanzania en feestdag Keti Koti in Suriname! Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juli.

Beste reistijd februari
Bezienswaardigheden Colombia

Tanzania safari’s en stranden

Op safari in de wereldberoemde Serengeti en ontspannen op de paradijselijke stranden van Zanzibar. Tanzania combineert het beste van twee werelden en juli is een ideale maand om daar van te genieten. Je ontloopt in deze maand namelijk de twee regenseizoenen waar het land mee te maken heeft. Ga je op vakantie in juli naar Tanzania dan reis je wel in het hoogseizoen en is het over het algemeen wat drukker. Maar daar staat iets heel moois tegenover: rond half juli begint namelijk de grote migratie van tienduizenden wildebeesten en zebra’s in het noorden van de Serengeti. Één van ’s werelds meest spectaculaire gebeurtenissen in de natuur!

Beste reistijd juli

Suriname een exotische mix van culturen

Op vakantie in juli wordt het in Suriname drukker, maar omdat toerisme in het land nog niet echt een groot begrip is zul je er nooit hordes toeristen tegenkomen. Juli is daardoor een prima maand om naar Suriname af te reizen. Het weer is in deze maand namelijk ideaal, met temperaturen tussen de 30 en 35 graden en relatief weinig regen. Bovendien kun je op de stranden van Matapica in de maand juli getuige zijn van de eierworp van de Reuze Zeeschildpadden. Lees meer over de beste reistijd Suriname.

Rondreis Lombok - kokosolie maken

Festivals in juli

1 juli Keti Koti, Suriname

Juli is een bijzondere maand om door Suriname te reizen. Elk jaar aan het begin van de maand vindt namelijk Keti Koti (letterlijk: ‘De gebroken ketenen’) plaats en wordt het einde van de slavernij gevierd. Deze feest- en herdenkingsdag die officieel ’Dag der Vrijheden’ wordt genoemd, is een van de belangrijkste feestdagen in Suriname. Alhoewel het rond deze dag behoorlijk druk wordt, is het aan te raden om tijdens het feest in Paramaribo te verblijven. De straten en pleinen lopen daar vol met mensen, langs de Waterkant staan kraampjes met traditionele gerechten en overal wordt gedanst, muziek gemaakt en tot in de vroege uurtjes feestgevierd.

Bekijk de Suriname reizen

Op vakantie in juli? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Ecuador Geniet van de natuur en de Amazonemensen
  • Zuid-Afrika Wildlife spotten, wijn proeven en wereldsteden bezoeken
  • Costa Rica Op avontuur in de jungle en slapen in eco lodges
  • Slovenië Een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Oeganda Oog in oog met gorilla’s in de parel van Afrika
  • Bulgarije Veelzijdige vakantiebestemming aan de Zwarte Zee
  • Peru Dwars door de Andes, Amazone en het oude Incarijk
  • Georgië Van ongerepte natuur tot Sovjet geschiedenis
  • Madagaskar Een kennismaking met unieke flora en fauna
  • Kroatië Maak een roadtrip door dit veelzijdige land

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.