Op vakantie in juli, waar ga je heen?

Op vakantie in juli? Dat betekent meestal drukke stranden, volle winkelstraten en rijen bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Ben je gebonden aan de zomervakantie? Of komt een reis in de zomer gewoon beter uit? Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen die heel geschikt zijn voor een reis in juli, zonder dat je overspoeld wordt door toeristen. Bezoek bijvoorbeeld één van de veelzijdige Balkanlanden of kies voor een avontuur in Noord- of Zuid-Europa. Voor elke vakantieganger is er wel iets te beleven. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juli, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Roemenie natuur
Bezienswaardigheden Colombia

Slovenië - natuurparadijs

Kun je niet wachten tot je jouw wandelschoenen weer uit de kast kunt halen? Slovenië is een paradijs voor wandelaars. Maar ook de historische steden, sprookjesachtige kastelen en wateractiviteiten zijn goede redenen om een rondreis naar Slovenië te boeken. Juli is één van de drukste maanden en dat is niet zonder reden. Het mediterrane klimaat langs de kust zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Het is bovendien de perfecte periode voor een rondreis met het hele gezin. Eindeloos veel waterpret gegarandeerd!

Slovenië Bled

Indonesië - de veelzijdigheid van Azië in één land

De eilandengroep van Indonesië beslaat een enorm gebied, waardoor er diverse weersomstandigheden zijn. In de maand juli zit je in het hele land goed; het regenseizoen en overgangsseizoen zijn dan voorbij waardoor je profiteert van droge en zonnige dagen. Indonesië is daarmee een ideale verre bestemming als je gebonden bent aan de zomervakantie. Wel kan het in de maanden juli en augustus behoorlijk druk worden op populaire plekken. Je lokale reisexpert houdt hier bij het uitstippelen van de route rekening mee en zal met bijzondere excursies ook alternatieven kunnen geven. Lees meer over de beste reistijd in Indonesië

 

waterval in jungle

Festivals in juli

1 juli Keti Koti, Suriname

Juli is een bijzondere maand om door Suriname te reizen. Elk jaar, aan het begin van de maand vindt namelijk Keti Koti (letterlijk: ‘De gebroken ketenen’) plaats en wordt het einde van de slavernij gevierd. Deze feest- en herdenkingsdag die officieel ’Dag der Vrijheden’ wordt genoemd, is een van de belangrijkste feestdagen in Suriname. Alhoewel het rond deze dag behoorlijk druk wordt, is het aan te raden om tijdens het feest in Paramaribo te verblijven. De straten en pleinen lopen daar vol met mensen, langs de Waterkant staan kraampjes met traditionele gerechten en overal wordt gedanst, muziek gemaakt en tot in de vroege uurtjes feestgevierd.

Bekijk onze Suriname reizen

Meer landen met als beste reistijd juli:

  • Frankrijk- buiten de gebaande paden in Bretagne of Occitanië
  • Montenegrowandelparadijs voor bergliefhebbers
  • Tanzania- beleef de Serengeti en spot de big five
  • Bulgarijeonbekend, maar prachtig groen deel van Europa
  • Georgië -  van ongerepte natuur tot Sovjetgeschiedenis
  • Zwedenwilde natuur met prachtige wandelplekken
  • Noord-Macedonië - actieve vakantie rondom het meer van Ohrid
  • Zuid-Afrika - op safari wilde dieren spotten
  • Suriname - een exotische mix van cultuur en natuur

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik plasticvrij reizen?

Wat zijn leuke vakanties zonder te vliegen?

Welke bestemmingen zijn ideaal voor een wandelreis?