Op vakantie in augustus, waar ga je heen?

Op vakantie in augustus? Dan reis je op veel bestemmingen midden in het hoogseizoen. Wil je liever de drukte vermijden, maar toch in de zomer op reis? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een bestemming die minder populair is in augustus, of minder bekend bij de massa. Overtoerisme voorkomen is niet alleen fijner voor jou, maar ook beter voor de bestemming. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken waar je prima kan reizen in augustus. Denk aan prachtig, onontdekte plekken in Europa zoals Bulgarije of de Baltische Staten. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd augustus, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts. 

Bulgarije Vacha dam
Wandelreizen

Bulgarije - wandelparadijs

In ongerept Bulgarije reis je terug in de tijd. De gastvrije bewoners tonen je vol overgave de eeuwenoude tradities die ze nog altijd trots in stand houden. De spectaculaire bergen, enorme grotten en indrukwekkende rotsformaties maken het tot de perfecte bestemming voor wandelaars en actieve gezinnen. Augustus, de schoolvakantie, is dan ook de beste reistijd om Bulgarije met kinderen te ontdekken. Wil je de bergen in? Dan is deze maand helemaal perfect. De temperatuur is aangenaam en het weer stabiel. Dat is fijn wandelen.

Kroatie Korcula

Tanzania - spot de big five

Ben je op zoek naar een verre bestemming met als beste reistijd augustus? Dan is Tanzania de perfecte keuze. Als je naar Tanzania gaat, dan móet je op safari. De big five spotten vanuit een open jeep op de beroemde Serengeti is toch wel het hoogtepunt van iedere natuurliefhebber. Sportievelingen wagen zich aan de klim naar de top van de Kilimanjaro. Wat het ook wordt, relaxen aan het strand van Zanzibar is de beste manier om je rondreis af te sluiten. Al dat natuurschoon bewonder je het best in augustus. Door de warmte en de droogte zijn de dieren goed zichtbaar. Bovendien maak je dan de meeste kans om tijdens de Grote Migratie de oversteek over een rivier mee te maken. Spectaculair!

Bulgarije reis Pirim NP

Festivals in augustus

Danshig Naadam, Mongolië

Jaarlijks vindt in augustus het bijzondere Danshig Naadam festival plaats in Mongolië, ook wel de meer traditionele variant van het populaire Nadaam festival. Het religieuze feest is een spektakel om te zien, met nationale spelen zoals worstelen maar ook uitbundige folklore dans met muziek en diverse rituelen. Het feest vindt meestal plaats in het eerste weekend van augustus. Loop je die mis? Er wordt in de maand augustus nog veel meer feest gevierd. Je reisspecialist Serjee informeert je daar graag over.

Bekijk onze Mongolië reizen

Meer landen met als beste reistijd augustus:

  • Costa Rica - perfecte bestemmingen voor een vakantie met kinderen
  • Finland -  één met de natuur in het uitgestrekte Merengebied
  • Noord-Macedoniëideale bestemming voor natuurliefhebbers
  • Roemenië - kastelen, plattelandsdorpjes en relaxen aan de Zwarte Zee
  • Colombia - groen binnenland en Caribische stranden
  • Indonesië - veelzijdig eilandhoppen
  • Namibië - Inheemse stammen en indrukwekkende natuur
  • Georgië - ongerepte natuur en Sovjetgeschiedenis
  • Spanje - de perfecte combinatie van natuur en gastronomie
  • Madagaskar - dieren, natuur en cultuur die uniek zijn op de wereld

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik duurzaam op reis gaan?

Wat zijn leuke bestemmingen in augustus in Oost-Europa?

Wat zijn culinaire reizen in Europa?