Op vakantie in augustus, waar ga je heen?

Op vakantie in augustus, hartje zomer? Dat staat op veel bestemmingen gelijk aan het hoogseizoen. Het is daarom goed om te kijken welk land de juiste keuze is om te reizen in deze populaire maand. Je wil immers niet alleen lekker weer hebben tijdens je reis, maar ook de grootste drukte ontlopen. Dat is fijner voor jou en ook voor de bestemming zelf, waar de druk van toerisme zich op deze manier beter kan spreiden. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken met een goede reistijd in augustus. Denk aan prachtig, onontdekte plekken in Europa zoals Bulgarije of de Baltische Staten. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd augustus

Bulgarije Vacha dam
Wandelreizen

Zweden - actieve natuurvakantie

Zweden is zoveel meer dan de beroemde stad Stockholm. In de Archipel liggen tienduizenden eilandjes, waar je heerlijk kunt kajakken. De prachtige meren en bossen beloven de mooiste wandeltochten. Het hoogseizoen in Zweden is wat vroeger dan in de rest van Europa. Daarom is augustus, als de drukte alweer afneemt, de beste reistijd. Het is de perfecte maand voor een familiereis door het Scandinavische land. Die maak je met je eigen huurauto.

Kroatie Korcula

Tanzania - spot de big five

Als je naar Tanzania gaat, dan móet je op safari. De big five spotten vanuit een open jeep op de beroemde Serengeti is toch wel het hoogtepunt van iedere natuurliefhebber. Sportievelingen wagen zich aan de klim naar de top van de Kilimanjaro. Wat het ook wordt, relaxen aan het strand van Zanzibar is de beste manier om je rondreis af te sluiten. Al dat natuurschoon bewonder je het best in augustus. Door de warmte en de droogte zijn de dieren goed zichtbaar. Bovendien maak je dan de meeste kans om tijdens de grote migratie de oversteek over een rivier mee te maken. Spectaculair!

Bulgarije reis Pirim NP

Festivals in augustus

Danshig Naadam, Mongolië

Jaarlijks vindt in augustus het bijzondere Danshig Naadam festival plaats in Mongolië, ook wel de meer traditionele variant van het populaire Nadaam festival. Het religieuze feest is een spektakel om te zien, met nationale spelen zoals worstelen maar ook uitbundige folklore dans met muziek en diverse rituelen. Het feest vindt meestal plaats in het eerste weekend van augustus. Loop je die mis? Er wordt in de maand augustus nog veel meer feest gevierd. Je reisspecialist Serjee informeert je daar graag over.

Op vakantie in augustus? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Griekenland - blauwe stranden en een verrassend binnenland
  • Baltische Staten -  vakmanschap, traditie en prachtige natuur
  • Noord-Macedoniëideale bestemming voor natuurliefhebbers
  • Roemenië - kastelen, plattelandsdorpjes en relaxen aan de Zwarte Zee
  • Colombia - groen binnenland en Caribische stranden
  • Indonesië - veelzijdig eilandhoppen
  • Namibië - Inheemse stammen en indrukwekkende natuur
  • Georgië - ongerepte natuur tot Sovjet geschiedenis
  • Spanje - de perfecte combinatie van natuur en gastronomie
  • Costa Rica - op avontuur in de jungle en slapen in eco lodges

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik duurzaam op reis gaan?

Wat zijn leuke bestemmingen in augustus in Oost-Europa?

Wat zijn culinaire reizen in Europa?