Beste reistijd augustus

Op vakantie in augustus, waar ga je heen?

Op vakantie in augustus, hartje zomer? Dat staat op veel bestemmingen gelijk aan het hoogseizoen. Het is daarom goed om te kijken welk land de juiste keuze is om te reizen in deze populaire maand. Je wil immers niet alleen lekker weer hebben tijdens je reis, maar ook de grootste drukte ontlopen. Dat is fijner voor jou en ook voor de bestemming zelf, waar de druk van toerisme zich op deze manier beter kan spreiden. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken met een goede reistijd in augustus. Denk aan het nog relatief onbekende maar bijzonder mooie Kirgizië, een rondreis door Indonesië of het Afrikaanse Madagascar met haar unieke flora en fauna. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd augustus

beste reistijd augustus
Wandelreizen

Kenia Aanschouw de Grote Migratie

Droom jij van een écht bijzondere safari? Dan is Kenia in augustus een uitstekende keuze. Je profiteert dan niet alleen van droge en zonnige dagen, maar ook van een perfecte timing om wildlife te spotten. In de maanden juli en augustus komen namelijk de gigantische kuddes wildebeesten van de Grote Migratie het land binnen. Ze steken hiervoor de Mara-Rivier over, wat ook wel gezien wordt als een van de meest spectaculaire etappes van de hele migratie. Een onvergetelijk ervaring om dit met eigen ogen te kunnen aanschouwen!

Beste reistijd augustus

Madagaskar unieke flora en fauna

Een wel heel uniek stukje Afrika ervaar je op het eiland Madagaskar. Hier tref je niet alleen de karakteristieke maki’s en baobabs, maar ook flora en fauna die nergens anders op aarde te vinden is. Vanwege een grote bergrug dwars over het eiland, heeft Madagaskar te maken met twee verschillende klimaten. In augustus pak je het beste van beide klimaten mee, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden en relatief weinig regen. Houd er rekening mee dat in augustus de prijzen vanwege het hoogseizoen iets hoger liggen, maar druk is het op deze bestemming eigenlijk nooit. Lees meer over de beste reistijd Madagaskar.

Stranden Indonesie - Bali

Festivals in augustus

Danshig Naadam, Mongolië

Jaarlijks vindt in augustus het bijzondere Danshig Naadam festival plaats in Mongolië, ook wel de meer traditionele variant van het populaire Nadaam festival. Het religieuze feest is een spektakel om te zien, met nationale spelen zoals worstelen maar ook uitbundige folklore dans met muziek en diverse rituelen. Het feest vindt meestal plaats in het eerste weekend van augustus. Loop je die mis? Er wordt in de maand augustus nog veel meer feest gevierd. Je reisspecialist Serjee informeert je daar graag over.

Op vakantie in augustus? Deze landen zijn ook geschikt:

 • Slovenië Een wandelparadijs met meren en oude kastelen
 • Tanzania Op safari in de mooiste wildparken van Afrika
 • Colombia Groen binnenland en Caribische stranden
 • Ecuador Een culturele rondreis en wildlife op de Galapagos
 • Namibië Inheemse stammen en indrukwekkende natuur
 • Peru Het land van de Inca’s, alpaca’s en wereldwonder Machu Picchu
 • Cuba Het kleurrijke en uitbundige land door de ogen van de locals
 • Costa Rica De ideale bestemming voor natuurliefhebbers
 • Suriname Ongerepte natuur en bruisend Paramaribo
 • Jamaica Een rondreis over het eiland van rum en reggae
 • Georgië Ontdek de betoverende natuur

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.