Uitstoot van je reis naar Madagaskar (kg CO2e)

Route individuele reis Madagaskar

Dag 1: Aankomst Antananarivo

Je reis door Madagaskar gaat beginnen! Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of wat rond te dwalen in de stad.

Dag 2: Naar Antsirabe

Je maakt kennis met je privéchauffeur tijdens de gehele reis en vertrekt voor een drie à vier uur durende rit in naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden.

Je overnacht twee nachten op basis van halfpension in de Résidence Madalief. Dit op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

 

Dag 3: Verkenning Antsirabe

De hele ochtend trek je eropuit per mountainbike. Onder begeleiding van een gids verken je de omgeving van Antsirabe. De eerste stop is het kratermeer ‘Lac du Tritriva’, op zo’n 20 kilometer van de stad. Deze tocht zal je nog lang bijblijven vanwege de ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners. In het authentieke hinterland bezoek je de lokale huizen en moestuinen, kerkjes en scholen.

‘s Middags is er nog voldoende tijd om Antsirabe te bezoeken. Je kunt een tocht maken met een pousse-pousse langs de diverse ambachtelijke ateliers. Hier maken ze onder andere miniatuur fietsen uit blikjes.

Dag 4-5: Ambalavao

Je vervolgt je weg over de Route National tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Je slaapt twee nachten in een prachtig gelegen hotel met geweldig uitzicht over het ruige gebied.

De volgende dag neemt de gids van de Betsileo Country Lodge je mee voor een prachtige wandeling door de rijstterrassen. Je volgt de paadjes over de dijken tussen de paddies, steekt af en toe een verfrissende rivier over en geniet van verse ananas in de schaduw van een tamarindeboom. Je komt tegen de middag aan bij de bekende zeboemarkt van Ambalavao. Na de lunch neem je een kijkje in de keuken van een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt. Daarna voert een lokale tuktuk je weer naar de lodge. 

Dag 6: Parc d’Anja en naar Isalo

Onderweg naar het Isalo Nationaal Park stop je om het door de lokale gemeenschap gerunde, kleine park d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje door dit zeer succesvolle ecotoerismeproject brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. Eens terug op de hoofdweg draai je zuidwaarts richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Je overnacht vandaag en overmorgen in een leuk hotel met zwembad. Morgen ga je kamperen in het park.

Frank en Jonas geven je graag advies over de beste reistijd om naar Madagaskar te gaan. Naast het seizoen houden zij daarbij ook rekening met de drukte in de verschillende maanden.

Dag 7-8: Trekking Isalo NP

Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven te verkennen. Onderweg wordt een lunch verzorgd. Vanavond kampeer je midden in de canyon.

De volgende ochtend ga je de hele dag verder op verkenning met je gids door het park. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen. Deze tweede dag van de trekking eindigt weer in het hotel met zwembad.

Dag 9: Naar Tsaranoro Vallei

Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. De Tsaranoro Vallei leent zich perfect voor bergtochten en andere wandelingen.

Je overnacht drie nachten in een onvoorstelbaar mooi gelegen kamp op basis van vol pension. Het kamp Tsarasoa ondersteunt de gemeenschap van de vallei door het sponsoren van het kliniekje en de schooltjes. Daarbij is het al enkele jaren bezig met een succesvol herbebossingsprogramma.

Dag 10-11: Tsaranoro Vallei

Onder begeleiding van een lokale gids ga je het gebergte verkennen. Er kunnen makkelijke, middelmatige en pittige wandelingen ondernomen worden. Vooral de prachtige vergezichten zullen je nog lang bijblijven.

Zo kan je bijvoorbeeld onder begeleiding van een lokale gids erop uit trekken om de nabijgelegen Piek Kameleon te bedwingen. Een wandeling van ongeveer 6 uur met adembenemede uitzichten over deze fantastisch mooie vallei. Als alternatief kan je kiezen voor een meer meet-the-locals activiteit. Onderaan volg je de valleirand en bezoek je de traditionele Betsileo dorpjes. 

Dag 12: Naar Ambalavao

Vandaag rij je terug via dezelfde route naar Ambalavao waar je overnacht in het al bekende hotel. Aangezien het een redelijk korte rit is, heb je ruim de tijd vandaag om te genieten aan het zwembad van het hotel. Of maak een wandeling door het stadje.

Meten is weten! Door te meten en scores te geven aan onze reizen kunnen wij blijven verduurzamen, en jij ook. Lees hier meer over in onze impact score blog van Madagascar.

Dag 13-14: Naar Ranomafana NP

Je vertrekt op tijd richting Ranomafana NP. Vanavond of morgenavond kan er een avondwandeling gemaakt worden om ook hier de nacht actieve dieren te spotten. Spreek dit af met de gids bij aankomst in het hotel. Je verblijft twee nachten in een zeer leuk hotel aan de rand van het regenwoud.

Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboelemuur. De tweede dag trek je er de hele ochtend op uit om deze en andere lemuren te spotten in het park. Uiteraard onder begeleiding van een bekwame gids. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.

Dag 15: Naar Mananjary

In enkele uurtjes rij je met onze terreinwagen tot in het zusterdorpje van Manakara. Je overnacht in een prachtige lodge bij het Kanaal van Pangalanes en de Indische Oceaan. ’s Middags kan de fruit- en specerijenplantage waarin de lodge zich bevindt bezocht worden.

Met een rondreis op maat krijg je alle vrijheid om een prachtige reis samen te stellen, samen met onze ervaren reisspecialisten Frank en Jonas. Vraag ze om alle mogelijkheden en de mooiste plekken.

Dag 16-17: Naar Kanaal van Pangalanes

De komende drie dagen ga je een gebied ontdekken dat alleen bereikbaar is per boot. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes. Je stopt regelmatig om dorpjes te verkennen, lokale activiteiten en ambachten mee te maken en plantages van onder andere kruidnagel, kaneel, peper en lychee te bezoeken. De eerste avond slaap je in een ecokamp met vaste safaritenten. 

In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine pirogues van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Maar ook onze speciaal hiervoor ontworpen motorboot. Met zijn geruisloze motor en extra bovendek is deze boot ideaal voor het bewonderen van deze prachtige natuur. De tweede avond meer je aan bij een in de jungle gelegen ecolodge.

Dag 18: Via Mahanoro naar Vatomandry

Na de lunch meer je aan bij het dorpje Mahanoro. Hier staat je chauffeur met zijn auto je op te wachten. Je vertrekt richting Vatomandry. Op deze tussenstop onderweg naar Andasibe NP verblijf je in een lokale lodge met kleine bungalows.

Met een rondreis op maat krijg je alle vrijheid om een prachtige reis samen te stellen, samen met onze ervaren reisspecialisten Frank en Jonas. Vraag ze om alle mogelijkheden en de mooiste plekken.

Dag 19: Naar Andasibe NP

In een vijftal uurtjes rij je tot in naar Andasibe in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia wordt ook wel Périnet genoemd. Dit Nationaal Park is de habitat van de grootste der maki’s: de Indri Indri.

Vanavond of morgenavond kan je optioneel een avondwandeling maken waarbij je kans maakt om de nacht actieve dieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je verblijft twee nachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud.

Dag 20: Andasibe NP

De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon.

Vanmiddag kun je het Vakona domein bezoeken waar op een eiland een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier kun je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Je ziet de bruine maki, de bonte vari en de dansende sifaka. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm. In het meer zitten nog tientallen van deze prehistorische monsters..

Dag 21: Naar Antananarivo

Een rit van een viertal uurtjes brengt je terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. 's Middags kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid vind je op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen.

Geïnteresseerd geraakt om nog meer van het land te leren kennen? Dan raden we je aan om je reis uit te breiden met extra dagen. Dit zijn de voordelen van langer op reis gaan.

Dag 22: Vertrek vanuit Antananarivo

Vandaag kan je je kamer houden tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht. De individuele reis door Madagaskar is voorbij!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jonas je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Frank geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Madagaskar reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Madagaskar maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Madagaskar

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Madagaskar. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Madagaskar

beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar