Vakantie en vrijheid gaan hand in hand. En wat geeft nu meer vrijheid dan reizen met je eigen auto? Je kan stoppen om je benen te strekken, om te genieten van een prachtig uitzicht of een heerlijk bakje koffie. Je kan ervoor kiezen om onderweg een dag of twee in een mooie stad te verblijven. Of je rijdt in één keer door. Het is helemaal aan jou! Wil je ook met de auto op reis in Europa? Hier vind je al onze bijzondere rondreizen met de auto op een rij.

Met de elektrische auto op vakantie

Europa is perfect voor een autoreis. Je hebt keuze uit tientallen landen die binnen één of twee dagen rijden bereikbaar zijn. Wat een luxe. Heb jij een hybride of elektrische auto voor de deur staan? Geen probleem. Op weg naar veel van onze bestemmingen vind je genoeg laadpunten om te blijven rijden. Bovendien bieden steeds meer hotels oplaadpunten. Met de Chargemap app zie je precies waar je jouw auto onderweg kan opladen. Vind je het spannend om met een elektrische auto op vakantie te gaan? Of heb je er vragen over? Onze lokale reisspecialisten geven je graag advies.

Met de auto op reis in Europa: onze tips!

Op vakantie met je eigen auto kan best spannend zijn. Je kent de verkeersregels niet, je kan hopeloos verdwalen en wat als je met pech langs de weg komt te staan? Ga je met de auto op reis in Europa? Dan is het slim om je goed voor te bereiden. Wij delen alvast wat handige tips:

  • Lees je van tevoren goed in over de lokale verkeersregels. In bovenstaande blogs vind je al veel informatie over specifieke landen. Hier kun je terecht voor alle verkeersregels in Europa.
  • Bedenk voor je vertrek welke route je neemt, welke stops leuk zijn en hoeveel tijd het kost om van A naar B te komen.
  • Download Maps.me op je telefoon. Met deze app kun je offline routes plannen en kaarten bekijken. Handig, voor als je even geen wifi hebt.
  • Zorg dat je een verzekering hebt die pechhulp in Europa aanbiedt. Sta je stil? Dan regelen zij vervangend vervoer en kun je jouw autoreis in Europa gewoon afmaken.
  • Neem een goedgevulde koelbox mee, zodat je onderweg altijd iets te snacken hebt. Het is tenslotte vakantie!

Veelgestelde vragen over met de auto op reis in Europa

Waar slaap ik tijdens mijn autoreis in Europa?

Is reizen met de auto in Europa veilig?

Kan ik ook met een huurauto reizen in Europa?