Wil je op je eigen tempo rondreizen, stoppen wanneer je wilt en zelf de mooiste routes uitstippelen? Dan is een road trip met een huurauto ideaal. Dat geeft je de kans om een land op je eigen tempo te leren kennen. Op verschillende van onze bestemmingen kun je geweldige roadtrips maken.

Kroatië

Roadtrip door Albanië

 • Breng een bezoekje aan buurlanden
 • Rijafstanden zijn niet groot in Albanië
 • Je hebt de ultieme vrijheid

De prachtige kust van Albanië wordt al goed gevonden door de toeristen, maar zodra je het binnenland in rijdt ben je weg van de massa. Reis met je eigen huurauto en verbaas je over de prachtige landschappen en vriendelijke bevolking. Doordat het land klein is, zijn de rijafstanden nooit al te groot. Door de geringe omvang kun je je roadtrip door Albanië ook perfect combineren met een bezoekje aan de buurlanden Montenegro of Noord-Macedonië. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Albanië.

Slovenië Logar Valley

Jan-Pieter en Cecile en hun drie kinderen (17, 15 en 12 jaar) maakten al eerder mooie verre reizen, maar hun Costa Rica rondreis was wel heel bijzonder. Met een huurauto reden ze dwars door het land, genoten van de prachtige natuur, de mooie accommodaties en de relaxte sfeer. “Costa Rica heeft onze verwachtingen overtroffen.” Lees hier meer Costa Rica ervaringen.

Familiereis Cuba ervaring oldtimer palmboom

Door de jungle van Costa Rica

 • De afstanden zijn niet lang
 • Goede begaanbare wegen
 • Je hebt alle vrijheid en kunt stoppen waar je wilt

Costa Rica is ideaal om met de huurauto te bereizen. Rijd naar de mooiste stranden, bewonder vulkanen en stop onderweg om een foto maken van een luiaard in een boom. Bekijk hier onze voorbeeldreizen in Costa Rica.

Reizigers Esther en Albert reden samen met hun dochter Eline dwars door de jungle van Suriname. Dat gaf hen de kans om efficiënt te reizen en zoveel mogelijk van Suriname te zien. “Zelf rijden gaat prima in Suriname, zeker met onze goede routebeschrijving.” Lees hier meer.

Reistips Argentinië

Een offroad-avontuur in Namibië

 • Je kunt onderweg overal stoppen waar je wilt
 • Rondreizen met eigen auto in Namibië is een avontuur
 • Je komt op bijzondere plekken

Namibië is meer dan safariparken en wilde dieren. Het is ook het land van droge woestijnen, rode zandduinen, traditionele stammen en een ruige kust. Hier met je eigen auto rondreizen is een geweldig avontuur. Je rijdt over eindeloze gravelwegen door het indrukwekkende Namibische landschap en kunt stoppen wanneer je wilt. Bekijk onze Namibië reizen.

Ben je benieuwd naar een voorbeeldreis met huurauto? Bekijk hier de voorbeeldreis van Peru met de auto, Costa Rica met de auto, Cuba met de auto & Kroatië met de auto.

Colca Canyon Peru

Roadtrip Thailand - Mae Hong Son loop

 • Vertrek wanneer het jouw uitkomt
 • Het scheelt reistijd
 • Je komt op verborgen plekjes

In het bergachtige noorden van Thailand word je omringd door groen. Verborgen in de weelderige jungle vind je fraaie tempels, authentieke dorpjes en spectaculaire watervallen. Rondreizen met een eigen huurauto is een geweldige manier om Noord-Thailand te ontdekken. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Thailand.

West-Canada hoogtepunten

Roadtrip in beeld

Tips voor het maken van road trips

Zelf rijden op een verre bestemming hoeft niet moeilijker te zijn dan rijden in Nederland. Juist niet! Het is vaak rustig op de weg en je hebt alle ruimte om te stoppen. Natuurlijk is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Met deze tips kom je een heel eind:

 • Lees je van tevoren goed in over de lokale verkeersregels. Zo weet je precies hoe het werkt op de weg.
 • Stippel voor vertrek je route uit. Wat is de beste route tussen A en B, wat zijn leuke stops en hoeveel tijd heb je ervoor nodig?
 • Rijd je door een afgelegen gebied? Neem dan genoeg eten en drinken mee voor onderweg.
 • Zorg dat je een goed navigatiesysteem hebt. In veel landen kun je navigatie huren, maar Maps.me is zeker zo handig. Met deze app kun je offline routes plannen en kaarten bekijken. Handig, want je hebt geen wifi nodig.