Uitstoot van je reis naar Bhutan (kg CO2e)

Route Bhutan Hoogtepunten

Dag 1-2: Aankomst in Nepal & Bhaktapur
 

Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu word je opgewacht en naar je hotel in Bhaktapur gebracht. Het ligt rustig en heeft comfortabele, ruime kamers, een restaurant en een tuin waar je kunt relaxen. Je verblijft hier de komende twee nachten. Het hotel ligt op minder dan een kilometer van Bhaktapur Durbar Square.  

Bhaktapur is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal. De hele stad is een beschermd Unesco-monument. Het oude hart van de stad is grotendeels verkeersvrij. Hier is het aangenaam kuieren tussen de verschillende tempels en marktjes. Bezoek zeker ook het Koningsplein met indrukwekkende tempels, afgewerkt met prachtig houtsnijwerk. Bhaktapur is ook de stad van de pottenbakkers. Overal vind je potten die drogen in de zon. 

Dag 3-4: Vlucht naar Bhutan & Thimpu

Vandaag vlieg je van Kathmandu naar Paro in Bhutan. Bij aankomst in Paro wachten de Bhutanese gids en chauffeur je op. Zij nemen je mee op een kort ritje door de Paro vallei naar Thimphu (2350 m). Onderweg zie je overal tempels, gebedsvlaggen en kleurrijke gebedsmolens. 

De volgende dag haalt de gids je na het ontbijt op voor een dagexcursie in en rondom Thimphu. Je bezoekt de imposante Thimphu Dzong. In dit indrukwekkende kasteel zetelt de regering van Bhutan. Helaas kun je het alleen van de buitenkant bewonderen. De Memorial Chorten, een witte stoepa ter nagedachtenis aan koning Jigme Singye Wangchuk, mag je wel betreden. Zeer de moeite waard zijn ook de School voor Dertien Ambachten, waar jonge kunstenaars onderricht krijgen in de traditionele (religieuze) kunst van Bhutan, en Buddha Point waar zich het grootste boeddhabeeld ter wereld bevindt. Je slaapt twee nachten in een gezellig hotel in Thimphu. 

Dag 5-6: Punakha
 

Vanuit Thimphu rijd je in oostelijke richting. Even buiten de stad passeer je de Simthoka Dzong, het oudste burchtklooster van Bhutan. De muurschilderingen in de tempels behoren tot de oudste en mooiste van Bhutan. Ook de zeer oude beelden in de Maitreya-tempel in de burcht zijn bijzonder. Daarna passeer je de ruim 3000 m hoge pas Dochu La. Bij helder weer heb je hier goed uitzicht op de oostelijke Himalaya. Je daalt af naar Punakha (1350 m) en bezoekt o.a. de indrukwekkende Punakha Dzong, gelegen op een eiland precies op het punt waar twee rivieren samenvloeien. Ook kun je een bezoek brengen aan een recent gebouwd nonnenklooster, de tempel van de ‘divine madman’ Lama Drukpa Kunley en een mooie wandeling maken naar een grote stupa met fraai uitzicht.
 

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Bhutan rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de hotels die we in Bhutan gebruiken.

Dag 7-8: Via Trongsa naar Bumthang

Je rijdt verder oostwaarts en steekt de 3600m hoge Pele La pas over naar het provinciestadje Trongsa (2200m). De bijzonder imposante, langgerekte dzong van Trongsa controleerde vroeger de handel tussen oost en west. De weg liep pal door de dzong! Je slaapt hier 1 nacht. De volgende dag reis je door naar Bumthang, dit is slechts een korte rit, maar wel één van de allerfraaiste op deze reis. Onderweg, in de Chumi-vallei, passeer je het ene pittoreske dorpje na het andere. We nemen hier ruim de tijd om te fotograferen. Je overnacht in een gezellig en comfortabel familiehotel in Jakar, in de Chokor-vallei.

Het is een aanrader om tijdens je reis een festival bij te wonen. Tijdens de festivals, die meestal door de kloosters georganiseerd worden, vinden indrukwekkende maskerdansen plaats. In dit blog vind je een overzicht van alle festivals die je tijdens je hoogtepunten Bhutan reis kunt bezoeken en hoe je deze in de reis kunt opnemen.

Dag 9-10: Chokorvallei & Tang vallei

Vanuit het hotel in Jakar verken je de komende twee dagen eerst de Chokorvallei en daarna de Tang-vallei. In de uitgestrekte Chokorvallei liggen diverse belangrijke tempels en kloosters. Te voet bezoek je de uit 659 stammende Jambey Lhakhang en de Kurje Lhakhang. Een verzameling van 3 tempels omringd door 108 stoepa’s.
De volgende dag breng je een bezoek aan de Tang-vallei. Deze vallei ligt een prachtige autorit van zo'n twee uur rijden van Jakar verwijderd. De belangrijkste attractie in Tang is het Ugyen Chholing Palace, een klein ‘paleisje’ dat ooit bewoond werd door een lokale adellijke familie. Nu is het een museum en en geweldige plek voor een lunch met uitzicht. Ook bezoek je hier de bijzonder sfeervolle Tang Rimochen Lakhang. Het woord tang of tan betekent tijger en verwijst naar de oranje ‘tijgerstrepen‘ die op de rotsen achter de tempel te zien zijn.
 

 

Dag 11-12: Phobjikha

Vandaag rijd je terug naar het westen naar de hooggeglegen Phobjikha vallei (2900 m), één van de mooiste regio’s van Bhutan. Dit gebied is beschermd vanwege de zwartnekkraanvogels die hier ‘s winters vanuit Tibet naartoe komen. De zwartnekkraanvogel is de nationale vogel van Bhutan en wordt zeer goed beschermd door zowel de overheid als de lokale bevolking.
De Phobjikha-vallei verken je grotendeels te voet. Breng een bezoek aan het Blacknecked Crane Information Centre. Wandel daarna over een natuurpad door de vallei. Met een beetje geluk kom je daarbij dichtbij de kraanvogels. De wandeling eindigt bij het prachtige en bijzondere Gangtey Goemba klooster. Dit klooster behoort tot de in Bhutan vrij zeldzame Nyingmapa-sekte, een van de stromingen binnen het Tibetaans boeddhisme.

Vandaag en morgen slaap je in een homestay, een lokale boerderij. Het eten dat door de familie voor je wordt klaargemaakt, zal eenvoudig maar voedzaam en hygienisch zijn.

Dag 13-14: naar Haa

Een vrij lange rit brengt je terug naar Thimphu en verder naar het westen. Halverwege Thimphu en Paro verlaat je de hoofdweg en volg je een klein weggetje langs zwaar beboste berghellingen en slaperige dorpjes naar Haa (2770 m). Dit is een van de mooiste wegen in Bhutan. De Haa-vallei is nog heel oorspronkelijk.

Je hebt voldoende tijd om de Haa-vallei te verkennen. Begin met een bezoek aan de Lhakhang Kharpo, de grootste tempel en tevens monnikenschool van Haa. Een korte wandeling van hier leidt naar het klein-maar-fijne tempeltje Shek Drak. ’s Middags kun je kiezen uit diverse korte wandelingen naar fraaie dorpjes, zoals Talung, en verstopte tempels, zoals Yangtho en Tsenkha Goemba.
 

Dag 15: naar Paro

Je verlaat Haa via een andere weg dan waarover je eergisteren gekomen bent. Je rijdt noordwaarts omhoog naar de 3900m hoge Chele La pas. Dit is de hoogste berijdbare autopas in Bhutan. Bovenop de pas maak je een korte wandeling waarop je fantastische uitzichten op de Himalaya krijgt. Je daalt af naar Paro (2350 m), waar je rond lunchtijd aankomt. Daarna kun je het aangename centrumpje van Paro bekijken. Je bezoekt het interessante National Museum, de dzong en de 1250 jaar oude tempel Kyichu Lhakang. Als deze dag in het weekend valt, kun je het boogschieten op de schietbaan bijwonen, de nationale sport van Bhutan (je gids zal ervoor zorgen dat je het boogschieten gedurende de reis zeker een keer zult meemaken).

Je kunt verschillende excursies toevoegen aan je reis die je reis extra bijzonder maken. De meeste excursies zijn inbegrepen, andere kunnen op verzoek georganiseerd worden.

Dag 16: Bezoek Tiger’s Nest

Op je laatste dag in Bhutan bezoek je één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan: het Taktsang klooster, ofwel Tiger's Nest.
Het is een flinke klim naar het klooster, maar dat is zeker de moeite waard. Het klooster ligt als een duiventil tegen de berghelling aangeplakt. Binnenin is het een doolhof van gangen en verstopte tempeltjes met stokoude beelden. Na het diner kun je (optioneel) een traditioneel hot-stone bath nemen om de reis ontspannen te eindigen.

Ben je benieuwd naar de reiservaring van anderen? Lees de reviews over hun Bhutan vakantie.

Dag 17-18: Vlucht naar Kathmandu en naar huis

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is het tijd om afscheid te nemen. Je vliegt terug naar Kathmandu. Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu, heb je wat vrije tijd om de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het oude stadsdeel van Kathmandu of het Durbar Square (Koningsplein).

De volgende dag is dan echt het einde van de reis aangebroken. Je vliegt naar huis met heel wat mooie herinneringen!
Minstens 3 uur voor de vertrektijd van je vlucht, word je opgepikt aan de receptie van je accommodatie voor de transfer naar de luchthaven.
 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Bhutan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Bhutan boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elektrisch rijden in Bhutan

In Bhutan gaat de ontwikkeling van elektrisch rijden hard. Voor vrijwel al onze reizen wordt gebruik gemaakt van een elektrische auto voor het vervoer ter plaatse. De chauffeur zorgt ervoor dat de auto 's nachts wordt opgeladen.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

logo SGR logo Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Bhutan reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Bijzondere excursies

Reisadvies Bhutan

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Bhutan. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Bhutan

beste reistijd Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.