Wat voor soort reiziger je ook bent, Peru heeft altijd iets wat bij je past. In Peru vind je de hoge bergen van de Andes, de stomende Amazone, koloniale steden en natuurlijk oude Inca-steden. Machu Picchu is de bekendste Inca-ruïne, maar ook in de Heilige Vallei kun je je hart op Inca-gebied ophalen. Ga je een individuele rondreis Peru maken, kies dan ook af en toe voor een homestay of een andere lokale excursie. Zo leer je Peru en de Peruanen echt kennen tijdens een individuele rondreis Peru.

logo Travelife

 

Groepsreis Peru

Hou je van de gezelligheid van een kleine groep? Ga dan mee op onze speciale jubileumreis met vertrek op 28 september. 

Lees meer

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

Ontvang een voorstel op maat

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Peru reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Lima: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Peru maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Minimaliseer je persoonlijke uitstoot en boek een directe vlucht

Reisadvies Peru

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Peru. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Peru

Autorondreis Peru: ontdek het land op je eigen tempo

Reizen met het openbaar vervoer in Peru is prima te doen, maar reizen met een huurauto maakt je Peru rondreis nog avontuurlijker. In het zuiden van het land kun je een auto huren en bijvoorbeeld van Arequipa naar Cusco rijden. Je ontdekt zo op je eigen tempo de mooiste plekken van het land, waaronder de Colca Canyon en het Titicacameer. Vrijheid, stoppen waar je wilt en efficiënt reizen: een autorondreis Peru is ideaal.

Bezoek ook het noorden van Peru

Ga je door Peru reizen, dan ligt een bezoek aan het zuiden voor de hand. Hier vind je de prachtige steden Arequipa en Cusco, en de beroemde Inca-ruïnes. Heb je meer tijd, reis dan ook door het noorden van Peru. Huaraz en de Cordillera Blanca zijn bijvoorbeeld een mekka voor wandelfanaten. Je kunt hier geweldige meerdaagse bergtrekkings maken waar je geen andere reiziger tegenkomt. In het noorden ligt ook de Chachapoyas-regio. Dit gebied heeft nevelwoud, één van de hoogste watervallen ter wereld en indrukwekkende, overwoekerde archeologische sites.

Duurzaam Reizen Peru

In heel Peru werkt Better Places samen met een groot aantal lokale gemeenschappen. Zij hebben zelf homestays opgezet en ontvangen reizigers met open armen bij hen thuis. Voor jou een ideale kans om het gewone leven in Peru te leren kennen, voor de locals een mooie manier om in hun levensonderhoud te voorzien. Bovendien ga je op deze manier van de gebaande paden af en draag je bij aan spreiding van het toerisme in Peru. Peru beschikt over een prima busnetwerk. Kies daarom zo min mogelijk voor binnenlandse vluchten, maar pak waar mogelijk de bus. Zo zie je veel meer van het land en je maakt makkelijk kennis met de locals. Een duurzame manier van reizen! Meer weten over duurzame keuzes tijdens reizen door Peru, klik hier voor meer. 

Veilig reizen in Peru

Als je op reis gaat naar een verre bestemming als Peru, wil je natuurlijk zorgeloos kunnen reizen, met zo weinig mogelijk risico's. Gelukkig zal je je dankzij de hartelijke Peruanen snel thuis voelen. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Peru.

Rondreis Peru met kinderen: een echt avontuur

Wil je Peru met kinderen bereizen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexperts Guido en Agnes hebben veel ervaring met het organiseren van familiereizen Peru en helpt je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.

Veelgestelde vragen Peru

Wat is de beste reistijd voor Peru?

Moet je een visum aanvragen voor een rondreis Peru?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Peru?

Wat is hoogteziekte?

Kun je met een huurauto door Peru reizen?

Hoe lang naar Peru?