Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

De ideale reisroute door Colombia

Start reis in de Tatacoa woestijn

Je Colombia vakantie start in Bogotá, waar je per vliegtuig aankomt. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je de stad gaan bewonderen. In deze eerste dagen bezoek je de Tatacoa woestijn. Hier krijg je een tour van een lokale gids en krijg je uitleg over de woestijn.

Dag 1 - Aankomst in Bogotá

Welkom in Colombia! Je wordt opgewacht op het vliegveld door een chauffeur en wordt naar het hotel gebracht, gelegen in La Candelaria, het koloniale centrum van Bogotá. De rest van de dag heb je om bij te komen van de reis en eventueel te wennen aan de hoogte.

Dag 2 - Bogotá

Je wordt opgehaald bij het hotel door een lokale gids en begint met een rondleiding door de stad. Je wandelt door La Candelaria, het historische centrum van Bogotá, en bezoekt het beroemde goudmuseum en het Botero-museum. Maak een ritje met een kabelbaan of pak het treintje omhoog naar Cerro Monserrate voor een prachtig uitzicht over de stad. s’ Middags kun je terug naar het hotel om uit te rusten of ga zelf nog verder de stad te ontdekken.

Dag 3 - naar Tatacoa woestijn

Je wordt opgehaald bij het hotel en verlaat Bogotá richting de Tatacoa woestijn. Na een rit van 5-6 uur kom je aan in het dorp Aipe, waar een lokale gids je zal helpen de Magdalena rivier per boot over te steken. Het is een leuke boottocht van 10 minuten, waarna je in motortaxi´s verder reist naar Villavieja. Ondertussen rijdt de chauffeur via Neiva naar Villavieja en kom je 2 uur later met de bagage aan in het hotel.

Dag 4 - Tatacoa woestijn

Vroeg in de ochtend vertrek je samen met een lokale Spaans sprekende gids en chauffeur naar de Tatacoa woestijn. Je begint de tour met een wandeling in de Cusco kloof, het rode deel van de woestijn, waarbij uitleg zal worden gegeven over de geologische formaties die in dit gebied te vinden zijn. Daarnaast zal de gids ook uitleg geven over de lokale flora en fauna. Vervolgens neemt de gids je mee naar het grijze gedeelte van de woestijn, waar interessante rotsformaties te vinden zijn. Hier heb je de mogelijkheid om jezelf op te frissen in een natuurlijk zwembad, voordat je de woestijn verlaat. In de middag ben je vrij. Aan het eind van de middag heb je mogelijkheid om het astronomische observatorium te bezoeken voor een spectaculair schouwspel.

 KLM vliegt rechtstreeks op Colombia, dit is de beste vliegroute naar Colombia. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

San Agustín en San Andres de Pisimbalá

Na de woestijn reis je verder naar San Agustín. Deze bestemming staat bekend om zijn archeologische schatten. Hier krijg je een rondleiding door de omgeving van een lokale gids. Daarna reis je verder naar San Andres de Pisimbalá, een dorpje diep in de bergen van Colombia.

Dag 5 - naar San Agustín

Met het openbaar vervoer reis je naar San Agustín, dit duurt 6 uur. Je reist door verschillende dorpen en de prachtige landschappen van het Andesgebergte. Ook kom je langs de rivier de Magdalena.

Dag 6 - San Agustín

Je ontmoet de lokale gids en chauffeur in het hotel en rijdt naar het archeologisch park van San Agustín (15 minuten rijden). Tijdens deze tour van een halve dag bezoek je het museum van het park, het Beeldenbos, de ceremoniële fontein van Lavapatas, verschillende vlaktes met standbeelden en maak je een korte wandeling omhoog voor een mooi uitzicht om te genieten van de landschappen van het gebied. Na het bezoek aan het archeologisch park, ga je verder met het verkennen van de omgeving van San Agustin te paard.

Dag 7 - San Agustín

Je wordt opgehaald bij het hotel door een lokale gids en chauffeur voor een volledige dagtour in de omgeving van San Agustín. Je bezoekt de archeologische parken: Alto de los Ídolos en Alto de las Piedras, het museum van Obando, de watervallen van Salto de Bordones en Salto del Mortiño, en de beroemde Estrecho del Magdalena – het smalste punt van de Magdalena-rivier. Na de tour ga je terug naar het hotel.

Dag 8 - naar San Andres de Pisimbalá

Vandaag ga je met openbaar vervoer naar San Andres de Pisimbalá, Dit dorpje ligt diep in de bergen. Het duurt ongeveer 6 uur om er te komen. Je verblijft in een hotel in het pittoreske dorpje.

Dag 9 - San Andres de Pisimbalá

Een lokale Spaans sprekende gids haalt je op bij het hotel voor een bezoek aan het archeologische park van Tierradentro, dat bekend staat om zijn pre-Columbiaanse hypogea en sinds 1995 wordt beschouwd als UNESCO Werelderfgoed. Het archeologische park bestaat uit verschillende plekken zoals: Alto del Aguacate, Alto de San Andrés, Alto de Segovia en Alto del Duende. Houdt er rekening mee dat deze tour een bijna volledige buiten in open gebied is, draag daarom comfortabele schoenen en neem genoeg bescherming mee tegen zowel zon als regen. Na de tour ga je terug naar het hotel.

 San Agustín, gelegen in het Andesgebergte in Zuidwest-Colombia, staat bekend om zijn archeologische schatten en is daarom de perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis. De overblijfselen van een mysterieuze oude cultuur die bloeide tussen de 1e en de 8e eeuw voor Christus, zijn verspreid over de spectaculaire landschappen van deze regio. Het archeologische park van San Agustín, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Popayán en Armenia

Je reis vervolgt zich naar Popayán, ook wel 'de witte stad'. Hier heb je een vrije dag om de stad te ontdekken. Daarna reis je verder naar Armenia, de hoofdstad van het departement Quinido. Ook hier heb je een vrije dag om zelf op ontdekking te gaan!

Dag 10 - naar Popayán

Vandaag ga je weer met openbaar vervoer naar Popayan. Het wordt een bijzondere rit door Purcaé nationaal park, waar je het bijzondere ecosysteem ´paramo´ kunt zien. De rit duurt in totaal 6 uur. Je verblijft in een hotel, gelegen in het koloniale centrum van ‘de witte stad’.

Dag 11 - Popayán

Je bent vandaag vrij en kan op eigen houtje de stad verkennen. Je kan ervoor kiezen om de lokale markt in Silvia te verkennen. Dit is de markt van de Guambiano indianen en is alleen op de dinsdagen. Ook heb je de mogelijkheid om de warmwaterbronnen van Coconuco te bezoeken.  

 Het dorp Silvia, is beroemd vanwege de dinsdagmarkt, waar de inheemse bevolking van Guambianos samenkomt om hun goederen te verkopen en in te wisselen. Op de markt kun je voornamelijk voedsel en wolproducten kopen. Het is een zeer authentieke ervaring en eentje die weinig die naar Colombia reizen hebben meegemaakt.

Dag 12 - naar Armenia

Met openbaar transport reis je vandaag naar Armenia, de hoofdstad van het departement Quinido. Het wordt opnieuw een lange rit van in totaal zo’n 6 uur. Vanaf het busstation wordt je opgehaald en met privé transport naar een Hacienda met zwembad gebracht. Het ligt midden in de vallei. Hier kun je de rest van de dag bijkomen van de reis. 

Dag 13 - Armenia

Vandaag ben je vrij en kun je Armenia gaan verkennen. Het is een leuk klein dorpje en er kan een paardrijtocht worden gemaakt en/of een wandeling in de vallei. Genoeg opties!

 

Salento en Medellín

De volgende bestemming is Salento, een kleurrijk dorpje vlakbij een natuurreservaat. Hierna reis je door naar Medellín, waar je een leuke stadswandeling maakt.

Dag 14 - naar Salento

Met privé transport wordt je naar het kleurrijke dorpje Salento gebracht. Deze rit duurt 1 uurtje door prachtige landschappen. Je verblijft in een natuurreservaat gelegen buiten het dorp. In de middag ben je vrij voor wandelingen in de schitterende natuur.

Dag 15 - Salento

In de ochtend wordt je opgehaald bij het hotel hotel door een lokale gids en een chauffeur en vertrekken jullie met een traditionele ‘Willys’-jeep richting de Cocora Vallei. Jullie maken een korte stop bij het uitzichtspunt van Salento, waar je kunt genieten van het uitzicht op de prachtige vallei en meer te weten zult komen over de natuur in het gebied. Hierna rijdt je in ongeveer 30 minuten naar de beroemde Cocora vallei, waar je langs de immense hoge waspalmen, de nationale boom van Colombia, kunt wandelen. Aan het eind van de middag wordt je teruggebracht naar het hotel.

Dag 16 - Salento

Vandaag heb je een vrije dag. Er is de mogelijkheid om met het hotel een tour te organiseren naar een lokale koffieboerderij. Hier kun je alles leren over de productie van koffie. Ook kun je een mountainbike tour doen of een bezoek brengen aan een kleurrijk dorpje in de omgeving.

Dag 17 - naar Medellín

Vandaag verlaat je de vallei en ga je naar de tweede grote stad van Colombia: Medellín. De rit door het Andes gebergte is prachtig en duurt ongeveer 7 uur. Je verblijft in een hotel in de wijk Poblado.

Dag 18 - Medellín

Om 09:00 uur ga je met een lokale Engelstalige gids naar het centrum van de stad voor een stadswandeling. Na de lunch pak je de ‘metrocable’ naar Santo Domingo en ga je verder naar ‘El Paraiso’. Dit is de accommodatie van de stichting Straatkinderen Medellín. Hier krijg je een rondleiding met uitleg over het werk met de kinderen.

 Ruim elf jaar geleden is er een prachtig project in Colombia opgezet door een goede bekende van Better Places. Het voetbalproject helpt straatkinderen in Medellín een toekomst te bieden. Met donaties van onder andere Better Places zijn er al succesvolle projecten opgezet om voor hen een helpende hand te zijn.

 

Guatapé en Río Claro

Vanuit Medellín reis je door naar Guatapé, een kleurrijke koloniale stad. Hier bezoek je ook de rots van Peñol, waar je een adembenemend uitzicht over de omgeving hebt. Daarna vervolg je je reis naar Río Claro. Hier kan je heerlijk tot rust komen in de natuur.

Dag 19 - naar Guatapé

Je wordt opgehaald bij het hotel en gaat naar het stadje Guatapé, wat zich ongeveer 2 uur rijden van Medellín bevindt. Na het verkennen van deze kleurrijke koloniale stad, ga je verder met een bezoek aan de nabijgelegen rots van Peñol, waar je na het halen van de top geniet van een adembenemend uitzicht over de omgeving en eventueel een mango biertje. De klim is het dus zeker waard!

Dag 20 - naar Río Claro

Met openbaar transport ga je vandaag naar Río Claro. Dit duur ongeveer 3,5 uur. Je kan je hier volledig losmaken van de hectiek van het dagelijks leven in de stad. Er zijn veel stranden om te zwemmen in het reservaat of, als je het meer avontuurlijk wilt, kunnen jullie gaan raften of rappelen. Je verblijft in het natuurreservaat in een half open cabaña in de natuur met uitzicht over de heldere rivier. In de middag ben je vrij om de mooie omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de ‘guacharos’, de vogels die tijdens de schemering de grotten verlaten om vruchten uit bomen te eten.

Dag 21 - Río Claro

Geniet van een vrije dag in het prachtige natuurreservaat Río Claro. Er is genoeg te doen! Ga zwemmen, raften of verken een van de vele grotten en geniet natuurlijk van de prachtige natuur.

Río Claro is een perfecte plek om te genieten van een overvloed aan natuur met een schilderachtige kristalheldere rivier, een prachtige kloof en veel tropisch regenwoud. In dit reservaat kunnen jullie meer dan 100 soorten zoogdieren, 350 soorten vogels, 70 soorten reptielen, 45 soorten amfibieën en 50 soorten vissen vinden, naast vele soorten insecten en ongewervelde dieren. Dit prachtige gebied van beschermd tropisch regenwoud ligt slechts 3,5 uur rijden van Medellín. De verschillende accommodaties van Rio Claro bieden allen een onvergetelijke ervaring middenin een prachtig natuurgebied.

 

Beëindig je positieve impact reis in Honda en Bogotá

 

Dag 22 - naar Honda

’s Ochtends ben je vrij. ’s Middags ga je met het openbaar transport naar het koloniale stadje Honda, dit duurt ongeveer 2,5 uur. Honda was ooit één van de belangrijkste rivierhavens van het land aan de Magdalena rivier. De Magdalena rivier is de vijfde rivier van Zuid-Amerika en ondersteunt veel flora en fauna in het gebied. Het staat tegenwoordig bekend als de stad van bruggen vanwege de meer dan 40 bruggen over de Magdalena en andere nabijgelegen rivieren in het dorp. Het historische centrum beschikt over een aantal prachtig bewaard gebleven gebouwen en een fascinerend museum over de rivier voor jullie om te verkennen. Je verblijft in een prachtig koloniaal hotel met zwembad.

Dag 23 - naar Bogotá

Je wordt opgehaald door een lokale gids voor een wandeltour van ongeveer 3 uur door het historische centrum van Honda. Geniet van de rustige straten en de prachtige architectuur van deze Colombiaanse rivierhaven. ’s Middags is het tijd om terug te gaan naar Bogotá met het openbaar vervoer. De rit zal rond de 4 uur duren. Vanavond verblijf je in een hotel gelegen in het koloniale centrum.

Dag 24 - Vertrek naar huis

Helaas houdt de ideale reisroute door Colombia op. Het is tijd om het land te verlaten. Eventueel kun je ervoor kiezen om de kust nog te bezoeken. Zo niet, dan wordt je door een chauffeur naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis.

Doordat deze reis zo'n 3,5 week duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sigrid je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Colombia maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Colombia vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.