Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

De ideale reisroute door Colombia

Dag 1 – Aankomst in Bogotá

Colombia vakantie

Dag 2 – Bogotá

Uitzicht over stad Colombia

Dag 3 – naar Tatacoa woestijn

Hoe is het nu in Colombia

Dag 4 – Tatacoa woestijn

Woestijn met cactussen

Dag 5 – naar San Agustín

Park beeldentuin

Dag 6 – San Agustín

Witte kerk met beeld

Dag 7 – San Agustin

Uitzicht over rivier

Dag 8 – naar San Andres de Pisimbalá

Twee zittende mannen

Dag 9 – San Andres de Pisimbalá

archeologisch park

Dag 10 – naar Popayán

Witte gebouwen

Dag 11 – Popayán

Gezicht van vrouw

Dag 12 – naar Armenia

Cocora vallei colombia

Dag 13 – Armenia

Colombia rondreizen

Dag 14 – naar Salento

Witte kerktoren

Dag 15 – Salento

Reisexpert Colombia

Dag 16 – Salento

Colombia met kinderen

Dag 17 – naar Medellín

streetart jongens

Dag 18 – Medellín

Hoe is het nu in Colombia

Dag 19 - naar Guatapé

Ultieme Colombia vakantie

Dag 20 - naar Río Claro

Rivier door jungle

Dag 21 - Río Claro

ideale reisroute Colombia

Dag 22 - naar Honda

Lokale vrouw in dorp

dag 23 - naar Bogotá

Kleurrijk en oud huis

Dag 24 - Vertrek naar huis

Streetart Colombia

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Colombia maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je ultieme reisroute door Colombia. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Lees hier meer. 

Daisy en Patrick van All Day Every Daisy reizen al 24 maanden zonder plastic flesjes te kopen. Laat je inspireren.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sigrid je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.