Better Work Places

Onze extra lange reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen willen combineren met werk, én voor reizigers die langere tijd willen rondreizen en op een relaxte manier een land willen ontdekken. Onze lange reizen zijn ook uitermate geschikt om te 'overwinteren' op een warme bestemming. Werken in een andere omgeving kan een boost geven aan je productiviteit, en langer de tijd nemen helpt je het land echt te ervaren. Een perfecte oplossing om de 'coronatijd' door te komen en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking!

Bijzonder aan deze reis

  • Lekker lang in Indonesië met veel ruimte om te werken
  • Inspirerende werkplekken met betrouwbaar internet
  • Start met twee weken taalcursus in Yogyakarta
  • Lokale expert in de buurt voor tips en assistentie

Route workation Indonesië

Week 1 - Yogyakarta

Je komt aan in het weekend en hebt de tijd om je tijdelijke verblijf en omgeving voor de komende twee weken te ontdekken. Je verblijft in een sfeervol middenklasse boetiekhotel met ruime tuin en zwembad in de leukste buurt van de stad. Wij zorgen dat er een fiets klaar staat die je kunt gebruiken tijdens je hele verblijf in de stad. De eerste twee weken staan in het teken van werken en een basiscursus Bahasa Indonesia.

Dag 1 - Aankomst Yogyakarta

Vandaag kom je aan in Indonesie, op het vliegveld van Yogyakarta. Onze chauffeur staat klaar om je naar een prettig, kleinschalig hotel te brengen.

Dag 2 - Yogyakarta

Vandaag is er tijd om zelf de oude stad van Yogyakarta te verkennen. Je kunt dit doen te voet, met een fietstaxi, een paard en wagen, een gewone taxi, of een combinatie van deze vervoersmiddelen. Bezoek het paleis van de sultan (kraton), het waterpaleis (Taman Sari), het Nederlandse Fort Vredeburg, de winkelstraat Malioboro, etc.

Dag 3 t/m 7 - Werkdagen/Taalcursus

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk , optionele taalcursus of eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Je wordt elke ochtend vroeg opgehaald bij jouw hotel en naar het taalinstituut gebracht. Hier krijg je elke dag 4 uur individuele les in het Bahasa Indonesia (08.00-12.00). Aan het einde van de les wordt je weer teruggebracht naar jouw hotel. 's Middags kun je zelf werken, of bijv. de stad en omgeving verkennen. Je wordt dagelijks heen en weer gereden naar de lessen. In totaal heb je 20 uur les. De lessen worden van maandag tot en met vrijdag gehouden, muv feestdagen. Zaterdag is eventueel ook mogelijk, maar voor een kleine toeslag.

In Yogyakarta zijn allerlei excursies te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstrip met een lokale gids, dwars door de steegjes en kampongs van de historische stad van Yogyakarta. Onderweg bezoek je onder andere het waterpaleis en het paleis van de sultan (kraton), maar ook zie je het dagelijkse leven in de woonwijken.

 

Week 2 - Yogyakarta

Je tweede week begint met een leuk tripje naar de Borobudur. De rest van de week is gereserveerd voor werk, taalcursus of eigen invulling.

Dag 8 - Fietstocht Borobudur

Per auto word je naar de rand van de stad gebracht. Van hier ga je fietsen. Je volgt een groot deel het Mataram-kanaal, door een landschap van dorpen en rijstvelden, helemaal tot de bron van het kanaal bij de Progo-rivier. Het laatste stuk heeft een paar klimmen, en dan kom je in de vroege middag uit bij het hotel.

Dag 9 - Borobudur

Deze ochtend bezoek je de Borobudur tempel. Aansluitend kun je het platteland per fiets verkennen. In de loop van de dag komt de chauffeur je ophalen en per auto (met de fietsen achterop) rijd je terug naar het hotel in Yogyakarta.

Dag 10 t/m 14 - Werkdagen/taalcursus

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk, taalcursus of eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Je wordt elke ochtend vroeg opgehaald en naar het taalinstituut gebracht. Hier krijg je elke dag 4 uur individuele les in het Bahasa Indonesia (08.00-12.00). In de middag kun je werken of allerlei activiteiten ondernemen.

Ook deze week kun je allerlei activiteiten ondernemen. Wat dacht je van een foodie tour? Je bezoekt vijf verschillende plekken waar je op iedere plek iets anders uitprobeert. Maak je eigen lotek (een soort gado gado), proef de specialiteit van Yogyakarta: Gudeg, gemaakt van jackfruit en eindig op het stadsplein tussen de locals.

 

Week 3 - Bromo, Kalibaru en Ubud

Via de Bromo vulkaan en Kalibaru reis je deze week naar Ubud op Bali. Je staat in alle vroegte op voor een zonsopgang bijde Bromo en bezoekt Kalibaru, een kleine plaats midden tussen de plantages, helemaal aan de oostkant van Java. Per 4WD jeep maak je een 2-daagse trip naar Sukamade in het Meru Betiri Nationaal Park. Met de ferry vaar je naar Bali en reis je verder naar Ubud, waar je verblijft in een mooi hotel aan de rand van de rijstvelden.

Dag 15 - trein naar Malang

Deze ochtend word je naar het station van Yogyakarta gebracht. De trein vertrekt om 07.45 uur en komt rond 16.00 uur aan in Malang. Op het station staat een chauffeur op jullie te wachten voor de korte transfer naar het hotel. Je verblijft in een prettig guesthouse in de voormalige Nederlandse buurt

Dag 16 - naar Bromo

Je chauffeur brengt je in ca. 4 uur rijden naar de rand van de Bromo vulkaan. Na de lunch kun je dan al naar de actieve krater van de vulkaan wandelen, dwars door de zandvlakte. Het is dan nog lekker rustig zonder veel toeristen!

Je logeert hier in het dorp Cemoro Lawang op 2000 meter hoogte, aan de rand van de buitenkrater van het nationaal park Bromo-Tengger.

Malang naar Bromo: ca. 140km, ca. 4 uur rijtijd / ca. 5 uur incl. stops.

Dag 17 - zonsopkomst Bromo

Sta in alle vroegte op voor een zonsopgang bij de Bromo. Wij zorgen dat er een jeep klaar staat die jullie naar het hoogste punt van de vulkaan rijdt. Na zonsopkomst terug naar het hotel en daarna verder met de eigen auto naar Kalibaru, een kleine plaats midden tussen de plantages, helemaal aan de oostkant van Java. Aankomst aan het einde van de middag.

Bromo naar Kalibaru: ca. 170km, ca. 6-7 uur rij-tijd / ca. 7-8 uur incl.  stops.

Dag 18 - naar Sukamade

Vandaag vertrek je per 4WD jeep voor een 2-daagse trip naar Sukamade in het Meru Betiri Nationaal Park. Deze twee dagen gaat er een lokale gids mee, die het programma en ook alle maaltijden verzorgt(ook inclusief entree nationaal park). De rit naar de zuidkust gaat door ongerepte natuur en er is een kans dat je onderweg bijvoorbeeld neushoornvogels en makaken ziet. In de loop van de middag kom je aan in het dorpje Sukamade. Je verblijft hier in een bijzonder eenvoudige accommodatie (koudwater-mandibak) en ook je avondeten wordt hier bereid. ’s Avonds ga je met een beach guide naar het strand, om zeeschildpadden te spotten die hier hun eieren leggen. Er is niets fascinerender dan te zien hoe zo’n log beest zich het strand op worstelt, een kuil graaft en hier honderden eieren in legt.

Kalibaru naar Sukamade: ca. 60km, ca. 3 uur rij-tijd< / ca. 5-6 uur incl. stops.

Dag 19 - naar Kalibaru

Bezoek deze ochtend het schildpaddenopvangcentrum, waar eieren worden verzameld en uitgebroed. Misschien mag je helpen om kleine schildpadjes in zee uit te zetten. Daarna rij je terug naar Kalibaru, waar je rond de lunch aankomt. Je verblijft in een kleinschalig hotel met zwembad.

Dag 20 - naar Ubud

Deze ochtend rijden jullie in ca. 2 uur naar de ferryhaven van Banyuwangi. De auto gaat de ferry op en de overtocht duurt ca. 1-1,5 uur. Op Bali is het dan nog een flinke rit naar Ubud; ga uit van ca. 5 uur rijden (afhankelijk van het verkeer). Je verblijft in een prettig middenklasse hotel aan de rand van Ubud, met uitzicht op de rijstvelden.

Kalibaru naar Ubud: ca. 210km, ca. 7 uur rijtijd/ ca. 9-10 uur incl. tussenstops en ferry-oversteek

Dag 21 - Ubud

Er is veel te doen in Ubud en omgeving. In Ubud zelf is er het apenbos, het paleis, de musea van schilderkunst, de wellenss centers, de markt, de vele winkeltjes en prettige restaurants. Of maak een wandeling door de rijstvelden rond Ubud. 's Avonds zijn er dansvoorstellingen in het dorp, bijvoorbeeld van de Legong of Ketjak dans, met live gamelanmuziek.

Met de trein reizen is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens beter voor het milieu dan vliegen. Lees meer over alle voordelen van reizen overland.

 

Week 4 - Ubud

Deze week is er weer alle tijd om te werken en op je gemakje Ubud en omgeving te verkennen. Je verblijft in een prettig middenklasse hotel aan de rand van Ubud, tegen de rijstvelden aan. Het hotel is rustig gelegen en heeft ruime kamers en twee zwembaden.

Dag 22 - Fietstocht Ubud

Het is een prachtige ervaring om per fiets de binnenlanden van Bali te verkennen: je wordt dan 's morgens per auto omhoog gereden richting de Baturvulkaan en fietst dan ca. 30km, voornamelijk heuvelafwaarts, terug naar Ubud. Onderweg passeer je rijstvelden, plantages en dorpjes en de gids stopt regelmatig om uitleg te geven over wat je onderweg tegenkomt: bijvoorbeeld een bezoek aan een familiehuis, hoe mensen rijst planten of oogsten, een tempelceremonie, etc. Na afloop wacht er een heerlijke lunch van Indonesisch eten. Dit is een join in tour, dus er kunnen ook enkele andere fietsers zijn deze dag.

Dag 23 - Uitstapje Ubud

Vandaag een mooie rondrit door Oost-Bali, het minder toeristische deel van het eiland. Er zijn veel tussenstops mogelijk vandaag; overleg even met de chauffeur hoe je het programma wilt indelen. Mogelijke stops zijn: salak-plantages, Tirtagangga waterpaleis, Ujung watertuinen, Tenganan (traditioneel dorp, waar dubbele ikat wordt geweven), de tempel met vleermuizengrot Goa Lawa en/of beschilderde paviljoens van het oude paleis in Klungkung.

Dag 24 t/m 28 - Ubud

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

In Indonesië zijn er genoeg alternatieven voor vlees en kun je als vegetariër of veganist heerlijk eten tijdens je rondreis.

 

Week 5 - Nusa Penida/Ubud

Na een weekje werken is het weer tijd voor ontspanning. Je bezoekt het eiland Nusa Penida, waar je kunt snorkelen of lekker luieren aan het strand. Daarna heb je weer een paar dagen om te werken vanuit Ubud.

Dag 29 - Naar Nusa Penida

Een gedeelde transfer brengt jullie deze ochtend in ca. 1,5 uur rijden naar de haven van Sanur. Per openbare fast boat steken jullie in ca. 1 uur over naar het eiland Nusa Penida. Een transfer brengt jullie tenslotte naar het hotel. Je verblijft in kleinschalige accommodatie met bungalows, ca. 10min rijden van het strand van Crystal Bay. Er is een zwembad en een ruime tuin.

Dag 30 - Nusa Penida

Vandaag kun je Nusa Penida verkennen. Om het eiland te zien moet je een auto met chauffeur huren of zelf een motor rijden. Je kunt verschillende baaien en stranden rond het eiland bekijken, zoals Kelingking Beach, Crystal Bay, Broken Beach en/of Atut Beach. Tochtjes rond het eiland zijn mogelijk. Daarnaast zijn er snorkelmogelijkheden met koraal en het bekendst is manta point, waar je kunt snorkelen met manta's. Je kunt dit eventueel zelf ter plekke (via het hotel) regelen of wij kunnen het in de reis opnemen.

Dag 31 - Nusa Penida

Vandaag een vrije dag. Je kunt naar het strand van Crystal Bay gaan, om te relaxen. Of misschien wil je vandaag een snorkeltrip maken en oa. snorkelen met mantra's?

Dag 32 - naar Ubud

Vandaag reis je terug naar Ubud. Eerst een transfer naar de haven, dan per fast boat terug naar Bali en tenslotte een gedeelde transfer naar Ubud.

Dag 33 t/m 35 - Ubud

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Tijdens een rondreis door Indonesie maken we gebruik van duurzame en kleinschalige accommodaties en lodges.

 

Week 6 - Pemuteran/Batur/Gili Trawangan

Deze week bezoek je Pemuteran, een kleine, zeer prettige badplaats in het noordwesten van Bali.Het heeft een mooi strandje, waar je heerlijk kunt snorkelen en zwemmen. Via de kustroute en de plaats Singaraja rijd je de bergen in naar de waterval Sekumpul: een spectaculaire waterval tussen het overdadige groen. Met een lokale gids beklim je in alle vroegte de Batur-vulkaan. Na alle inspanning kun je weer even bijkomen in Ubud, voordat je verder reis naar het eiland Gili Trawangan.

Dag 36 - naar Pemuteran

Een mooie reisdag van Ubud naar Pemuteran, in het noordwesten van Bali, met een Engelssprekende chauffeur. In overleg kun je enkele tussenstops maken onderweg. Wat in ieder geval op het programma staat: de rijstterrassen bij Jatiluwih (werelderfgoed!), de tempel Ulun Danu Bratan in het Bratanmeer, het uitzicht over de meren Buyan en Tamblingan, de waterval van Munduk. Je verblijft in een kleinschalige homestay, 50m van baai en strand van Pemuteran.

Ubud naar Pemuteran: ca. 120km, ca. 5 uur rij-tijd / 7 à 8 uur onderweg inclusief stops.

Dag 37 - Snorkelen Manjangan

Pemuteran is een kleine, zeer prettige badplaats aan de Balinese noordkust. Het heeft een mooi strandje, waar je heerlijk kunt snorkelen en zwemmen. Het mooiste koraal ligt echter rond het eiland Menjangan.
Vandaag maken jullie een snorkeltrip naar het eiland.

Dag 38 - Naar Kintamani

Via de kustroute en de plaats Singaraja rijden jullie met de chauffeur de bergen in naar de waterval Sekumpul: een spectaculaire waterval tussen het overdadige groen. Het is een pittige wandeling ernaartoe (met veel traplopen). Je kunt hier zeker een aantal uur doorbrengen (en bijvoorbeeld ook lunchen). Is deze wandeling te zwaar, dan zijn er andere stopmogelijkheden onderweg: de markt van Singaraja, de bijzondere tempels Pura Beji en Pura Meduwe Karang, Kintamani met het uitzicht over de Baturvulkaan en de tempel Pura Ulun Danu Batur. Jullie overnachten deze avond op de kraterrand met uitzicht over het Batur-meer en de vulkaan.

Permuteran naar Kintamani: 125km, ca. 4 uur rijden / ca. 6 à 7 uur rij-tijd inclusief stops.

Dag 39 - Batur vulkaan

Met een lokale gids beklimmen jullie deze ochtend in alle vroegte de Batur-vulkaan. Het is een behoorlijk pittige tocht en je doet er ongeveer 3 uur over om boven te komen. De zon komt terwijl je omhoog aan het lopen bent. Dit is een join-in excursie, dus er kunnen andere wandelaars zijn.

Daarna afdalen via een andere route. Na afloop bezoek aan de hotsprings of even heerlijk bij te komen. Per auto rijden jullie daarna door naar Ubud (ca. 1,5 uur rijden).

Dag 40 - vrije dag Ubud

Dag 41 en 42 - Gili Trawangan

Een gedeelde transfer brengt jullie in ca. 1,5 uur rijden naar de haven van Padangbai. Per openbare fast boat varen jullie in ca. 2 uur over naar Gili Trawangan. Het eiland is omgeven door strand en koraal. Er is geen gemotoriseerd verkeer hier! Wandel rustig rond het eiland, ga snorkelen op diverse punten, relaxen in een hangmat of verse vis eten in de prima restaurants. Snorkeltochten per boot zijn ook mogelijk. Dit kun je ter plekke boeken.

Met slow travel reis je een versnelling lager. Je neemt de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners.

 

Week 7 - Gili Trawangan/Senggigi

Ook deze week kun je nog even lekker ontspannen op Gili Trawangan. Per boot  reis naar het vaste land, en verder naar Senggigi. Hier kun je weer een aantal dagen werken. 

Dag 43 en 44 - Gili Trawangan

Nog even lekker ontspannen op het eiland.

Dag 45 - naar Senggigi

Per bootje steken jullie in 30 minuten over naar het vaste land. Hier staat een chauffeur klaar die jullie in ca. 1 uur naar Senggigi rijdt. Onderweg prachtige uitzichten over de baaien en kust van dit deel van Lombok

Dag 46 t/m 49 - Senggigi werken

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Je verblijft in een kleinschalig hotel aan een rustige baai.

Wij vertellen je graag meer over plasticvrij reizen in Indonesië en geven je tips wat jij tijdens je rondreis het beste kunt doen om zo min mogelijk plastic te gebruiken.

 

Week 8 - Kuta Lombok

De laatste week van jullie workation is aangebroken. Je begint met een aantal leuke excrusies aan de voet van de Rinjania vvulkaan. Daarna is het tijd om te genieten van de relaxte sfeer in Kuta. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden voor vermaak en je tijd kan zelf worden ingevuld.

Dag 50 - Fietstocht naar Senaru

Vanuit Senggigi worden jullie in 30 minuten naar het startpunt van de fietstrip gereden. En dan op de fiets! Je rijdt over kleine weggetjes, door een aantal Balinese en Sasak kampongs. Je komt langs een kroepfabriekje (aan huis), je stopt bij een rommelig marktje en vervolgens ga je richting mooie rijstvelden en prachtige vergezichten.
Je maakt een langere stop in het dorp Karang Bayan, waar 1 van de oudste moskeetjes van Lombok staat. Vanaf hier daal je langzaam af en passeert een indrukwekkende waringinboom. De rit eindigt bij de tempel van Lingsar. Deze wordt door zowel moslims als hindoes gebruikt om te bidden.

Vanuit Lingsar per auto doorrijden naar Senaru (ca. 2 uur)

Dag 51 - Wandeling Senaru

Deze ochtend maak je een mooie wandeling van ca. 2 uur met een lokale, vrouwelijke gids, door de akkers, velden en traditionele dorpen rond Senaru.

Dag 52 - Tetebatu wandeling rijstvelden

Vandaag een prachtig wandeling met een lokale gids in de omgeving van Tetebatu. Je wandelt ca, 3 uur door de rijstvelden, en gaat daarna per auto naar een klein dorp waar nog wordt geweven op traditionele wijze(Pringgasela). Je krijgt een rondleiding door het dorp en hier staat ook een heerlijke, lokale lunch klaar (inclusief). Je kunt ook nog andere ambachtsdorpen bezoeken, waar manden worden geweven en potten worden gebakken.Daarna ga je terug naar het hotel.

Dag 53 - naar Selong Belanak/optie beklimming Rinjani

Een relatief korte rit vandaag, van Tetebatu in de bergen naar het strand van Selong Belanak aan de zuidkust van Lombok. Deze prachtige baai met wit zand is ook een favoriete plek voor surfers! Je verblijft in een kleinschalig resort, gebouwd op een heuvel met mooie uitzichten over de omgeving.

Je kunt ook kiezen om de Rinjani te beklimmen. Na registratie in het klimmerscentrum, begint de route de route vandaag met ee eerste deel door open velden. Verderop kom je uit in een bosgebied, waarbij de hellingen steiler worden. Het laatste stuk is erg steil en brengt je uiteindelijk tot aan de kraterrand. Je hebt voor het eerst een prachtig uitzicht over de krater, de actieve vulkaan en het kratermeer. Een stukje verderop worden de tenten opgezet: hier kampeer je voor de nacht. Het eten wordt door de gidsen bereidt en je eet het op voor je tent. De klim vandaag gaat van 1100m naar 2600m en je doet er ongeveer 7 uur over.

Dag 54 - Selong Belanak of Rinjani

Een vrije dag om zelf de zuidkust van Lombok te verkennen. Het strand van Selong Belanak ligt voor de deur en is prachtig, maar er zijn ook nog enkele andere, mooie stranden en baaien te ontdekken. De kustweg is ook prachtig om te rijden. Je kunt via het hotel transport regelen, of evt. zelf een motor huren om rond te rijden (internationaal motorrijbewijs is verplicht). Mooie stranden zijn oa. Mawun, Kuta en Tanjung Aan.

Optie Rinjani

Rond 3 uur in de ochtend begin je aan de klim naar de top van de Rinjani. Het pad bestaat grotendeels uit mul lavazand en losliggende stenen en dat maakt deze klim zo zwaar. Het eerste uur loop je over een redelijk beschut maar steil pad van lavazand en grind en daarna is er een vlak stuk van ongeveer 45 minuten over de kraterrand. Het laatste deel is het zwaarst: ruim 2 uur omhoog ploeteren door mul zand. Bij het ochtendgloren kom je aan op de top, op 3726 meter hoogte. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de krater, de noordkust van Lombok met de Gili-eilandjes voor de kust, de zuidkant van het eiland en zelf de kustlijn van het eiland Sumba met de Tambora-vulkaan in het oosten. Vergeet niet een foto van jezelf te maken met het bordje waarop de hoogte van de Rinjani staat vermeld. De afdaling naar het kamp is een belevenis en een groot contrast met de klim: je kunt bijna skiënd naar beneden door het mulle zand. Na het ontbijt wordt het kamp weer opgebroken en begin je aan de afdaling naar het dorp Sembalun. De beklimming van de Rinjani eindigt hier. You did it!

Vanuit Sembalun worden jullie naar Selong Belanak aan de zuidkust van Lombok gereden. Het is ca. 2-3 uur rijden.

Dag 55 en 56 - Selong Belanak

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk surfen of zwemmen.

Dag 57 - Vertrek Lombok

Een laatste dag genieten van zon, zee en strand. Afhankelijk van je vliegtijden word je naar de airport gebracht voor je vlucht naar huis.

Je lange (werk)vakantie zit erop! Een onvergetelijke tijd met blijvend dierbare herinneringen.

Je kunt er ook voor kiezen om deze week de Rinjani te beklimmen. Vraag Emile en Nettert naar de mogelijkheden.

Vliegtickets rondreis Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Emile en Nettert geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op vakantie naar Indonesië te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden

Ontvang een voorstel op maat

Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

LET OP: Vanwege corona nemen onze reisexperts alleen aanvragen in behandeling met vertrek vanaf september 2021.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Indonesië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Indonesië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Indonesië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Indonesië

rondreis-indonesie

Beste reistijd Indonesië

Veelgestelde vragen workation Indonesië