Voor unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Met onze nieuwe bestemmingen laten we zien dat zelfs de doorgewinterde reiziger nog verrast kan worden door Europa. En het mooie is; die landen kun je ook gewoon met de trein bereiken. Dat is ook nog eens veel beter voor het milieu. Ontdek al het moois en bijzonders dat Europa te bieden heeft en stel je individuele reis op maat samen!

Volwaardige rondreizen in Europa

Onze reizigers zijn op zoek naar bijzondere ervaringen en contact met de lokale bevolking. Dat is onze kracht en dat kunnen ze ook op onze Europese bestemmingen van ons verwachten. We kiezen voor minder bekende landen, waar nog veel te ontdekken is. Denk aan Albanië, Moldavië, Kosovo, Roemenië en Montenegro. Maar ook de bekendere vakantielanden, zoals Griekenland en Zweden, hebben tal van verborgen schatten en unieke ervaringen die klaar zijn om door jou ontdekt te worden. 

Reizen met een positieve impact

Ook in Europa kun je reizen met een positieve impact. Zoals je van ons gewend bent staan ontmoetingen met de lokale bevolking en aandacht voor de natuur voorop. Onze lokale reisexperts kennen de leukste kleinschalige hotels en homestay’s en kunnen activiteiten organiseren waarbij je kennis maakt met de lokale bevolking. In Montenegro kun je op excursie bij een wijnboer; in Moldavië volg je een workshop houtsnijden en in Griekenland verblijf je bij een gastfamilie in een dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. We richten ons vooral op reizen in het voor- en naseizoen. Dan is het niet te warm en vermijd je de zomerse drukte. Ben je gebonden aan de zomer, dan weten onze reisexperts leuke plekjes waar je de vakantiedrukte kunt vermijden.

Michiel reisde al eens met de trein naar Istanboel. Dertig jaar later maakt hij dezelfde reis nog eens en vertelt over de verschillen tussen toen en nu en over de avonturen die hij onderweg meemaakt.

Reizen in Europa als hoofdvakantie

Met Better Places richten wij ons op duurzaam reizen. Vliegen is slecht voor het milieu. Dat valt niet te ontkennen. We zullen niet stoppen met vliegen. Maar we kunnen er wel voor kiezen om minder vaak in het vliegtuig te stappen. Daarom vinden wij het belangrijk om een volwaardig alternatief voor verre bestemmingen aan te bieden. Geen midweekje weg, maar Europa als hoofdvakantie. Met onze reizen in Europa laten we zien dat ook dichter bij huis volop mogelijkheden zijn voor een onvergetelijk avontuur. En of je nu met de trein gaat, of kiest voor een rechtstreekse vlucht naar je bestemming, het is een stuk minder vervuilend dan een verre vliegreis. 

De trein als onderdeel van de reis

De trein is niet alleen een middel om van A naar B te komen. Wij laten zien dat het een onderdeel van de reis is. We hebben een echte treinexpert die de mooiste routes voor je uitstippelt, waarbij je tussenstops maakt op interessante bestemmingen. Daarnaast geven we tips voor uitstapjes en leggen uit hoe de verschillende maatschappijen werken. Dan hoef je zelf alleen nog de tickets te boeken. Uiteraard compenseren we ook voor reizen in Europa de CO2-uitstoot van je hele vakantie.

Reizen met de trein is een leuke manier om jouw persoonlijke voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Hier lees je wat je nog meer kunt doen om duurzaam te reizen.

Reizen in Europa: naar de Balkanlanden

Bij reizen in Europa denk je misschien niet meteen aan landen als Albanië en Roemenië. De Balkanlanden hebben een slecht imago; we denken aan Sovjetflats, beroerde infrastructuur en burgeroorlogen. Tijd om daar verandering in te brengen. Want juist deze landen hebben ontzettend veel te bieden. Van wandeltochten in de Alpen tot boeiende steden en pittoreske dorpen. Maar als er één ding uitspringt, dan is het wel de gastvrijheid van de bewoners. Zij doen er alles aan om jouw rondreis onvergetelijk te maken. Ook niet onbelangrijk; reizen in Oost-Europa is goed betaalbaar. Voor een tientje eet je een driegangenmenu op het terras. Voor hetzelfde geld kun je een stuk langer wegblijven. 

Inspiratie voor reizen in Europa

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor avontuurlijke reizen in Europa? Of wil je ontdekken welk land het best bij jou past? Je reis begint al met de voorpret, dus neem vooral de tijd om meer te lezen over de bestemmingen die jou aanspreken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in Slovenië, Roemenië of Bulgarije. Reisblogger Jessica heeft ook veel in Europa gereisd en deelt haar reisverhalen op haar blog.