Uitstoot van je reis naar Tanzania (kg CO2e)

Route hoogtepunten Tanzania

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze hoogtepuntenreis voor Tanzania in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Karin en Astrid, de Tanzania specialisten die er al jaren wonen. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis in Tanzania of de beste reistijd voor Tanzania.

 

Dag 1-2: Arusha

Vanaf het Kilimanjaro International Airport brengt een chauffeur je naar het eerste hotel. Met een lokale gids verken je de omgeving van de lodge om zo een kijkje te nemen in het lokale leven. Tijdens de lunch in een restaurant spreekt de lokale contactpersoon de reis met je door.

 Je verblijft in een bijzonder hotel gerund door ex-straatkinderen. De jongeren zijn getraind door de Watoto Foundation. Een lokale gids vertelt je meer over het project.

 

Dag 3: Tarangire NP

De privé chauffeur staat ’s ochtends vroeg voor je klaar. Hij zal je de komende week rondrijden en heeft veel kennis van het land, de dieren en de natuur. Het Tarangire National Park is een niet zo bekend park, maar dat is geheel onterecht. Met de 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers. Het park staat bekend om haar grote olifantenkuddes. Het is ongeveer 2 uur rijden naar het Tarangire National Park. Laat het landschap aan je voorbij gaan en bewonder het leven van de Maasai bevolking die daar woont en hun kuddes laten grazen.

Als onderdeel van onze maatschappelijke missie dragen wij bij aan een educatief project van de non-profit organisatie Africa Amini Life in Tanzania. Maak je een reis door Tanzania? Dan heb je de mogelijkheid om dit project te bezoeken door te lunchen in het restaurant waar de leerlingen worden opgeleid.

 

Dag 4-5: Lake Natron

Na het ontbijt rijd je naar Lake Natron. Lake Natron is een zogenaamd Alkalisch meer in het desolate Great Rift Valley gebied. Het is de broedplaats voor flamingo's. Leuk om te doen is de wandeling naar de Engarasero watervallen. Trek goede schoenen aan, want je krijgt zeker natte voeten!  Samen met een Masaai gids is het ongeveer een uurtje wandelen en klauteren in een unieke omgeving.

Hoeveel dagen in Tanzania je nodig hebt, is afhankelijk van de route die je aflegt. Reis je af naar het veelzijdige Tanzania, dan is het aan te raden om niet alleen op safari te gaan, maar ook de andere hoogtepunten van het land te verkennen. Lees meer

 

Dag 6: Naar Karatu

’s Middags kom je aan bij de accommodatie. De lodge waar je verblijft ligt in Karatu. Met de inkomsten uit de lodge wordt het kindertehuis gefinancierd. Door te logeren bij de lodge dragen alle gasten vanzelf een steentje bij. De lodge zelf heeft een heerlijk zwembad met ligbedden en je slaapt in een mooie tent.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je hoogtepunten rondreis door Tanzania? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Tanzania gebruiken.

 

Dag 7-8: Op safari in Serengeti National Park

’s Ochtend ga je onderweg naar het Serengeti National Park; echt een van de grootste Tanzania hoogtepunten. De route er naartoe is al een gamedrive op zich. Serengeti National Park is een van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika en heeft een grote variatie aan dieren zoals olifanten, giraffen, zebra’s en buffalo’s. Daarnaast is er ook een kans om klein wildlife te zien zoals vogels en hagedissen. De dieren bewegen zich door het park volgens de zogenoemde migratie.

Tijdens je rondreis door Tanzania ga je natuurlijk op zoek naar de Big Five in de beroemdste wildparken van Afrika. Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen? Onze lokale reisspecialisten geven je persoonlijke tips!

 

Dag 9: Ngorongoro Krater

Na het ontbijt neemt de chauffeur je mee in de richting van de reusachtige Ngorongoro krater. Hier brengt een steile klim met de auto je tot aan de rand van de krater. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht!

De krater is een uitgedoofde vulkaan, en om de vloer van de krater te bereiken moet je flink afdalen. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Het is ongelooflijk hoeveel dieren hier samenleven op een relatief kleine ruimte.
 

 

Dag 10-11: Naar Stone Town - Zanzibar

Vandaag rijd je naar Arusha airport, daarvandaan vlieg je in ongeveer een uur rechtstreeks naar Zanzibar. Je verblijft twee nachten in Stone Town. 

Vandaag en morgen heb je alle tijd om je onder te dompelen in de geuren, kleuren en geluiden van het unieke Stone Town. Het is leuk om 's avonds de centrale markt te bezoeken en je te begeven onder de lokale bevolking. De volgende dag heb je nog de tijd om door de straten van Stone Town te slenteren. Bezoek het slavenmonument, of doe de beroemde spice tour. Ook kun je nog wat souvenirs shoppen of een terras aan zee opzoeken. Er is genoeg te doen in deze bruisende stad! 

 

Dag 12-18: Jambiani - Zanzibar

Je vertrekt vanochtend vanuit Stone Town naar Jambiani. De komende dagen verblijf je hier, dus je hebt alle tijd om volop te relaxen op een van de prachtige stranden of om een paar van de vele activiteiten te ondernemen! Zanzibar is bijvoorbeeld een prachtige duikbestemming. Vraag onze lokale reisagenten naar de mogelijkheden voor scubadiven of snorkelen. 

Na 6 nachten in Jambiani wordt je naar Zanzibar airport gebracht voor de vlucht naar huis. De rondreis met alle hoogtepunten van Tanzania zit er alweer op.

Je sluit je rondreis langs de hoogtepunten van Tanzania af in Zanzibar. Dit prachtige eiland barst van de mooie stranden, het is haast lastig kiezen!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Tanzania

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tanzania boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Karin en Astrid geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Tanzania reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Tanzania rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden