Meer dan een kwart van onze reizigers geeft aan minder of geen vlees en zuivel te eten. Goed bezig! Daarmee verklein je je persoonlijke voetafdruk, je helpt er de dieren mee en de kans dat je ziek wordt tijdens je vakantie is een stuk kleiner. Maar hoe gemakkelijk is het eigenlijk om veganistisch of vegetarisch te eten op reis? Kun je dan nog wel proeven van lokale, traditionele gerechten? Lekker eten is tenslotte één van de leukste manieren om een nieuwe cultuur te beleven. Wij vroegen reisexperts en ervaren reisbloggers naar hun tips en trucs om zonder vis en vlees toch lekker te eten in het buitenland.

Tips voor vegetarisch eten tijdens je vakantie

Je kunt een groot verschil maken voor het milieu met alles wat je eet en drinkt. In Nederland en België wordt dat steeds makkelijker gemaakt: supermarkten, restaurants en bedrijven zijn druk bezig om duurzaam en diervriendelijk eten op het menu te zetten. Maar hoe zit dat in het buitenland? Kun je op vakantie ook minder vlees, vis en zuivel eten? Of moeten al je principes overboord, omdat je anders op een rantsoen van droog brood moet? En waarom zou je eigenlijk? Al deze vragen en meer beantwoorden we in deze blog over vegetarisch eten op reis

Jessica - vega

Eet je vegetarisch vanwege het welzijn van de dieren, het klimaat of vind je vlees simpelweg niet lekker? En in welke mate vind je het belangrijk om vegetariër te zijn? Hoe flexibel wil je zijn zonder je principes overboord te gooien?

Jessica – Corners of the World
Jessica

Vegetarisch eten in...