Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route voor de ultieme Jordanië vakantie

Dag 1 – Aankomst Amman

Jordanië vakantie

Dag 2 – Amman

Jordanië vakantie

Dag 3 – naar Ajloun

Jerash ruines

Dag 4 – naar Orjan

Excursies in Jordanië

Dag 5 – naar Um Qais

Hiken Jordanië

Dag 6 – naar de Dode Zee

Jordanië hoogtepunten

Dag 7 – de Dode Zee

Dode zee drijven

Dag 8 – Naar Dana NP

Jordanië vakantie

Dag 9 – Wandeling naar Feynan

Ecolodges Jordanië

Dag 10 – naar Little Petra

Excursies Jordanië

Dag 11 – naar Petra

Petra

Dag 12 – Petra

Petra uitzicht

Dag 13 – naar Wadi Rum

Wadi Rum

Dag 14 – Wadi Rum

Jordanië Vakantie

Dag 15 – naar Aqaba

Wadi Rum auto's

Dag 16 – Aqaba

Aqaba kust

Dag 17 -Aqaba

Aqaba snorkelen

Dag 18 – naar Wadi Mujib

Siq Trail Jordanië

Dag 19 - naar Madaba

Jordanië vakantie

Dag 20 – Vertrek uit Jordanië

Wadi rum uitzicht

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jordanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Jordanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jordanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Jordanië

rondreis-jordanie

Beste reistijd Jordanië

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Jordanië vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Ook in de safari jeep is drinkwater aanwezig en kun je je waterfles vullen met gekoeld water.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.