Een verre reizen specialist die rondreizen in Europa aanbiedt. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is precies wat Better Places gaat doen. Voor unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Met onze nieuwe bestemmingen laten we zien dat zelfs de doorgewinterde reiziger nog verrast kan worden door Europa. En het mooie is; die landen kun je ook gewoon met de trein bereiken. Dat is ook nog eens veel beter voor het milieu.

Volwaardige rondreizen in Europa

Onze reizigers zijn op zoek naar bijzondere ervaringen en contact met de lokale bevolking. Dat is onze kracht en dat kunnen ze ook op onze nieuwe bestemmingen van ons verwachten. We kiezen bewust voor minder bekende landen, waar nog veel te ontdekken is. Denk aan Albanië, Bulgarije, Kosovo, Roemenië en Montenegro. Onze lokale reisexperts helpen bij het samenstellen van een complete rondreis.

Reizen met een positieve impact

Ook in Europa kun je reizen met een positieve impact. Zoals je van ons gewend bent staan ontmoetingen met de lokale bevolking en aandacht voor de natuur voorop. Onze reisexperts kennen de leukste kleinschalige hotels en homestay’s en kunnen activiteiten organiseren waarbij je kennis maakt met de lokale bevolking. In Montenegro kun je op excursie bij een wijnboer; in Bulgarije ontdek je de nationale parken met een lokale gids en in Roemenië leer je koken zoals de bewoners dat doen. We richten ons vooral op het voor- en naseizoen. Dan is het niet te warm en vermijd je de zomerse drukte. Ben je gebonden aan de zomer, dan weten onze reisexperts leuke plekjes waar je de drukte kunt vermijden.

De trein als onderdeel van de reis

We laten zien dat de trein niet alleen een middel is om van A naar B te komen, maar dat het een onderdeel van de reis is. Onze treinexpert stippelt mogelijke routes uit, waarbij je tussenstops maakt op interessante bestemmingen. Wij geven tips voor uitstapjes en leggen uit hoe de verschillende maatschappijen werken. Dan hoef je zelf alleen nog de tickets te boeken. Uiteraard compenseren we ook voor reizen in Europa de CO2-uitstoot van je hele vakantie.

Reizen met het openbaar vervoer is niet alleen beter voor het milieu. Er zijn nog veel meer voordelen van reizen over land. Die vind je hier!

Europa als hoofdvakantie

Met Better Places richten wij ons op duurzaam reizen. Vliegen is slecht voor het milieu. Dat valt niet te ontkennen. We zullen niet stoppen met vliegen. Maar we kunnen er wel voor kiezen om minder vaak in het vliegtuig te stappen. Daarom vinden wij het belangrijk om een volwaardig alternatief aan te bieden. Geen midweekje weg, maar Europa als hoofdvakantie.

Het avontuur lonkt

Als duurzame reisorganisatie willen we laten zien dat ook dichter bij huis volop mogelijkheden zijn voor een prachtige rondreis. En of je nu met de trein gaat, of kiest voor een rechtstreekse vlucht naar je bestemming, het is een stuk beter voor het milieu dan een verre vliegreis. We hopen dat we met deze nieuwe bestemmingen mensen inspireren om minder vaak een verre vliegvakantie te maken. Ook dichter bij huis lonkt het avontuur. Kies voor rondreizen in Europa met de trein!

Meer weten over onze Europa reizen?

Ben je benieuwd naar onze rondreizen? Bekijk dan onze bestemmingen in Europa en laat je inspireren door de voorbeeldrondreizen.

Reizen per trein

Wil je weten hoe je met de trein naar onze Europese bestemmingen kunt reizen? Op deze pagina vind je heel veel informatie en tips voor reizen per trein, niet alleen in Europa!